Mentale kracht

Je kunt (en hoeft ook niet) hip dips kwijt te raken door training

Door: Jenaed Gonçalves Brodell.

Ik wed dat voordat je in google typte ‘hoe kom je van hip dips’ af, je niet eens wist wat hip dips (heupdips) waren. Net als de meesten van ons realiseerden we ons niet dat we hip dips hadden totdat de nieuwste rage zich als een lopend vuurtje over het internet had verspreid. Wat vreemd is, is dat Google zoekopdrachten naar dit lichaamsdeel de laatste tijd enorm is gestegen. De zoekterm ‘hoe kom je in een week van hip dips af’ is de afgelopen week met maar liefst 50% toegenomen. Laten we wat dieper ingaan op waarom mensen zo geobsedeerd zijn door het minimaliseren van dit lichaamsdeel en of er enige logica achter zit.

Wat zijn hip dips?

Voor degenen die het niet weten: hip dips staan ​​bekend als die zachte naar binnen gerichte rondingen onder je heupen en boven je dijen. In anatomische termen noemen we dit gebied de “trochanterische depressie”. Sommige mensen hebben ze; anderen niet.

Wat veroorzaakt hip dips?

Hip dips worden veroorzaakt door de vorm van je bekken. Hoewel niet iedereen merkbare hip dips zal hebben, zouden we allemaal een inkeping hebben als het heupbot de bovenkant van de dij raakt als we het tot een skelet zouden reduceren. Hip dips zijn een normaal onderdeel van de structuur van het lichaam.

Wat betekenen hip dips voor mijn gezondheid?

Hip dips zijn geen teken van gezond, ongezond, overgewicht of ondergewicht. Hoewel de hoeveelheid lichaamsvet die je hebt ervoor kan zorgen dat hip dips meer opvallen en ze het gevolg kunnen zijn van een hoger niveau van spiermassa, is het belangrijk om te onthouden dat hip dips deel uitmaken van je botstructuur, en hoewel je je lichaamsvorm door middel van lichaamsbeweging en voeding kunt veranderen, kun je je botstructuur niet veranderen.

De meeste mensen hebben een zekere mate van hip dip, het is dan ook eerlijk om te zeggen dat het hebben van hip dips heel ‘normaal’ is!

Kun je van hip dips afkomen?

Een snelle zoekopdracht in Google om ” hip dips kwijt te raken” en honderden zoekopdrachten komen naar voren, maar in realiteit – kun je van je hip dips afkomen?

Lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol bij het opbouwen van spiermassa en het sneller laten verlopen van vetverlies, maar als we bedenken dat hip dips te wijten zijn aan de botstructuur, kunnen we ze niet volledig kwijtraken door middel van lichaamsbeweging. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je concentreert op het versterken van je hele onderlichaam, omdat we weten dat je vet niet op specifieke plekken kunt verminderen. Als de dip door overtollig vet komt, kan lichaamsbeweging helpen, maar nogmaals, vetopslag kan genetisch bepaald zijn. Het komt vooral door hoge en brede heupen.

Afhankelijk van de oorzaak van je hip dips (botstructuur versus vetverdeling op de heupen) kan het onmogelijk of zeer moeilijk zijn om veranderingen op dit gebied aan te brengen. Als je hip dips voortkomen uit je skelet/bekken, probeer dan te leren van jezelf te houden en wat energie te steken in het liefhebben van deze delen van je lichaam, hoe moeilijk dat soms ook is.

Als je merkt dat je wat extra vet hebt in het gebied van de lovehandles, kun je misschien wat kleine verbeteringen aanbrengen door je te concentreren op voeding en lichaamsbeweging, maar het is belangrijk om te onthouden dat je een gezond gewicht kunt hebben en toch vet kunt opslaan in dit gebied.

Het vonnis

Geobsedeerd raken door welk deel van je lichaam dan ook, vooral die delen die niet kunnen worden veranderd, kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid, vooral voor de geestelijke gezondheid. We begrijpen de druk die zoveel mensen ondergaan om zich te conformeren aan een bepaalde schoonheidsnorm vanwege de druk die sociale media op ons uitoefenen.

Het is aan ons om de nieuwe standaard van schoonheid te bepalen en ons lichaam te waarderen voor het mooie voertuig van het leven dat het is. Het accepteren van je lichaamsvorm, ongeacht de grootte ervan, zou de focus moeten zijn. Lichaamsbeweging doen om te genieten is van vitaal belang en een relatie met ons lichaam die liefdevol en accepterend is, gericht op gezondheid en balans, is de beste mentaliteit die je kunt hebben bij het aangaan van jouw transformatie.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Het Sirtfood Dieet | Werkt het?

Voeding

Het Sirtfood Dieet | Werkt het?

2021-09-15 07:00:52van Myprotein

Wetenschap of fictie: het fruitarisch dieet

Voeding

Wetenschap of fictie: het fruitarisch dieet

2021-10-01 14:00:31van Myprotein

Wetenschap of fictie: zandloperfiguur buikspiertraining

Training

Wetenschap of fictie: zandloperfiguur buikspiertraining

2021-10-08 14:00:43van MyproteinMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert