Training

Hoe creëer je meer energie voor je avond trainingen?

Velen van ons zijn gewoon geen ochtendmensen. Dat betekent dat vóór het werk naar de sportschool geen optie is en je moet wachten tot na het werk. Als jij dit bent en je je uitgeputte lichaam naar de sportschool sleept na een dag hard werken op kantoor, dan is het tijd om nieuwe energie op te doen – je leest hier hoe.

Geef je workout energie

Of het nu avondeten of een kleine snack is, wat eten voor een avondtraining is de beste soort energie. Het eten van koolhydraten en eiwitten 1-2 uur voor je training geeft je spieren de energie die ze nodig hebben voor een productieve gymsessie. Wat energie zal je ook een beetje optimistischer en enthousiaster maken over je avondtraining. Er zijn zelfs sterke verbanden tussen serotonine (het gelukshormoon) en honger en verzadiging, dus zorg ervoor dat je voldoende eten binnenkrijgt om je in de stemming te krijgen om te gaan sporten.(1)

Gebruik een pre-workout (zonder cafeïne)

Je wilt misschien geen cafeïne als je niet lang voor het slapengaan gaat sporten, dus wat dacht je van een cafeïnevrije pre-workout? Genoeg pre-workouts bevatten weinig of geen cafeïne en zitten in plaats daarvan boordevol ingrediënten om je prestaties te verbeteren, zoals creatine en vaatverwijders. Probeer een schepje tot een uur van tevoren om je avondtraining nieuw leven in te blazen.

Luister naar motiverende muziek

We hebben allemaal de stemmingsverbeterende effecten van muziek gevoeld, dus zet die up-beat afspeellijst op om je klaar te maken voor een goede trainingsessie. Wacht echter niet tot je naar de sportschool gaat – zorg dat de melodieën die middag al door je oren gieren en je onderweg naar de sportschool al helemaal in de juiste stemming bent.

Blijf gehydrateerd

We weten allemaal dat we water moeten drinken, maar waarom eigenlijk? Nou, onze cellen hebben water nodig om energie te maken en je hebt energie nodig om te functioneren, laat staan de energie ​​voor een toptraining. Zorg er dus voor dat je de hele dag voldoende water drinkt. Zo kun je zeker naar de sportschool gaan om die zware gewichten of HIIT-sessie aan te pakken.

Ga niet eerst naar huis

Op een schaal van één tot tien, hoe waarschijnlijk is het dat je op je bank neerploft, de tv aanzet en een zak chips erbij pakt als je naar huis gaat voordat je naar de gym gaat? We zouden zeggen dat het bijna niet te vermijden is. Dus pak je sportschool spullen in en ga direct van je werk naar de sportschool.

Plan je training

Dit is een geweldig excuus om enthousiast te worden over je avondtraining. Je weet precies wat je gaat doen als je in de sportschool aankomt. Hierdoor zal je geen energie en willpower verspillen aan wat je moet gaan doen in de gym. Je kunt je daarbij mentaal voorbereiden op die zware supersets – een geweldige manier om gemotiveerd te raken en je energieker te voelen voor een training.

Bericht om mee naar huis te nemen

Laat donkere avonden je niet in de weg ziten – avondtrainingen zijn een geweldige manier om fit te worden en sociaal contact te hebben na je drukke werkdag. Hoewel het wat planning vereist, kan een energiek gevoel voor je avondtraining hét verschil maken voor jouw prestaties.


1. de Matos Feijó, F., Bertoluci, M. C., & Reis, C. (2011). Serotonina e controle hipotalâmico da fome: uma revisãoRevista da Associação Médica Brasileira57(1), 74-77.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Schrijver en Expert

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.