Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

8 Essentials voor je Home Gym

8 Essentials voor je Home Gym
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Tijdens de lockdown hebben veel mensen zich gerealiseerd dat ze eigenlijk liever thuis trainen dan in de sportschool. Niet wachten tot machines vrij komen, geen dumbbells schoonmaken nadat iemand anders ze heeft gebruikt, en niet in de kou naar de sportschool reizen.

Dus als jij hebt besloten dat thuistrainingen de juiste optie voor je zijn, en je overweegt je garage uit te rusten met een homegym, dan hebben we hier enkele van de belangrijkste zaken om je op weg te helpen.

1. Verstelbare dumbbells

In plaats van te investeren in een set dumbbells die erg prijzig kunnen zijn, kun je beter enkele verstelbare dumbbells proberen.

Met deze dumbbells heb je maar één set dumbbells waarmee je het gewenste gewicht kunt instellen. Dat betekent dat een set dumbbells van 1 kg tot 15 kg kan zijn.

Het is niet alleen prettiger voor je portemonnee, het bespaart ook opslagruimte omdat een volledige set dumbbells enorm veel ruimte in beslag kan nemen. Dit betekent ook dat je maar één set dumbbells en een paar verschillende gewichten nodig hebt om een ​​heleboel verschillende oefeningen te doen.

Probeer hieronder een paar van onze workouts met alleen dumbbells.

2. Weerstandsbanden

Dit is een no-brainer voor elke homegym.

Weerstandsbanden voegen een extra weerstandsniveau toe aan elke training, wat zeker nodig is als je niet in een sportschool bent.

Ze zijn ook perfect om je spieren op te warmen en je klaar te maken voor je training.

3. Foam Roller

Je zou er zeker een moeten hebben, zelfs als je nog traint in de sportschool; foam rollers zijn ideaal voor het uitrollen van strakke spieren en voelen goed aan wanneer je die vervelende DOMS probeert te verminderen.

Ze zijn een echte must-have, en wanneer spa's gesloten zijn en je geen massage kunt krijgen, zijn dit de op één na beste.

4. Yogamat

Als je een toegewijde yogi bent, heb je waarschijnlijk al een betrouwbare yogamat of twee. Maar deze zijn niet alleen om je zen te laten worden. Ze zijn ook geweldig als je gewoon wat ruimte nodig hebt om te stretchen, pijn uit te rollen of buikspieroefeningen te doen.

Absoluut een necessity voor je home gym als je niet wilt trainen op je koude garagevloer!

5. Barbell Pad

Iedereen die houdt van een goede set hip thrusts op leg day, weet hoe belangrijk een barbell pad is om je heupen te beschermen.

Dit is van cruciaal belang als het je is gelukt om een barbell voor je home gym te bemachtigen, ook al is het een kleune. Mis die brandende hip thrust niet alleen omdat je bent vergeten een barbell pad te bestellen.

Lees dit als je hulp nodig hebt op de afdeling hip thrusts.

6. Springtouw

Touwtje springen is de perfecte vorm van cardio voor als je geen zin hebt om te hardlopen. En laten we eerlijk zijn, het wordt nu om 16.30 uur a; donker en hardlopen in het donker is niet altijd even fijn, vooral niet als de temperaturen onder nul beginnen te voelen.

10 minuten touwtje springen zal je hartslag verhogen en je lichaam opwarmen, of het nu voor een sessie weerstandstraining is of gewoon een cardioworkout.

7. Bench

Eenvoudige, niet-verstelbare benches zijn perfect om je home gym mee te beginnen.

Je kunt er een reeks verschillende gewichtsoefeningen mee doen, zoals klassiek bankdrukken, maar ook cardio met dingen als step-ups.

Bekijk hieronder onze tips voor je borstoefeningen.

8. Pull-Up Bar

Je kunt het werken aan je pull-ups niet missen alleen omdat je je sportschoollidmaatschap hebt opgezegd ten gunste van een homegym.

Pull-up bars worden aan een deuropening bevestigd en zijn heel eenvoudig op te zetten. Een goede tip is om weerstandsbanden te gebruiken als het je nog niet gelukt is om in je eentje een volledige pull-up onder de knie te krijgen.

Wil je aan de slag met pull-ups, maar weet je niet zeker hoe? Wij kunnen je daarbij helpen.

Bericht om mee naar huis te nemen

Neem een ​​paar van deze essentials en begin met het creëren van je home gym. Het is altijd het beste om klein te beginnen en van daaruit op te bouwen, en deze basisprincipes zullen je zeker op weg helpen naar je ideale homegym.

Vond je dit nuttig?

LEES DIT OOK:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein