Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

5 manieren om thuis actief te blijven

5 manieren om thuis actief te blijven
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Ons leven ziet er vandaag, vergeleken met nog maar twee weken geleden, heel anders uit. Werk, school, sporten en de manier waarop we met elkaar omgaan, is drastisch veranderd - en we zijn allemaal nog bezig om het een beetje te verwerken.

Een van de grootste zorgen die mensen hebben, is hoe ze actief kunnen blijven terwijl ze de hele dag thuis moeten blijven. Met die beperkte ruimte om te bewegen, hoe behaal je dan je stappendoel?

Hoewel we nog steeds buiten mogen sporten, kunnen veel mensen om verschillende redenen toch niet naar buiten, of het nu gaat om tijd, weer of verplichtingen voor het gezin. Maar dit mag je er niet van weerhouden om te bewegen.

Hoewel deze maatregelen voor zelfisolatie en sociale afstand nodig zijn, moeten we nog steeds bewegen om ons lichaam en onze geest te laten functioneren. Actief blijven is ook een manier om de moed erin te houden tijdens deze moeilijke periode.

 

Hoe je thuis actiever kunt zijn

Allereerst is het belangrijk om activiteiten uit te kiezen die je leuk vindt. Als je iets leuks vindt, kijk je er niet snel tegen op. Als je plezier hebt terwijl je thuis sport, kijk je juist eerder uit naar dit deel van de dag. Of het nu gaat om tuinieren, schoonmaken of gewoon wat rondspringen, er zijn genoeg manieren om thuis te blijven bewegen.

Er is geen vaste hoeveelheid tijd die je elke dag moet bewegen, maar de officiële richtlijnen bevelen aan dat mensen tussen 19 en 64 jaar ongeveer 150 minuten matige aërobe activiteit per week moeten nastreven. Hier is het belangrijk op te merken dat elk beetje telt, dus oefen niet te veel druk uit op jezelf als je niet aan de wekelijkse aanbevelingen kunt voldoen.

Ook aërobe activiteiten zoals snel wandelen of fietsen perfect zijn om de hartslag te verhogen en fit te worden, maar wat heb je daar aan als je je huis niet kunt verlaten?

 

Dit zijn onze favoriete ideeën voor thuis:

1. Minder zitten

Het is heel gemakkelijk om in een zittende levensstijl te vervallen als je veel thuis bent. Als je thuis werkt, zit je waarschijnlijk de hele dag achter de computer en kom je 's avonds vastgelijmd aan een ander scherm te zitten. Dit alles heeft dezelfde oude zithouding.

Als je bureautaak je naar huis heeft gevolgd, vergeet dan niet om regelmatig te pauzeren zoals je dat op kantoor zou hebben gedaan. Sta na 30-45 minuten werken even op en loop rond.

Als alternatief kun je ook proberen een sta-bureau te maken - een ladekast werkt perfect. Een sta-bureau vermindert de stress van op je rug als je op die stijve keukenstoel zit.

 

2. Neem de trap

Heb je een trap thuis? Maak er het beste van. Gewoon vaker en sneller dan normaal de trap op en af ​​klimmen, kan je bewegingsniveau in een mum van tijd verhogen. Als je in een flatgebouw woont, vermijd dan de lift en behoud een goede sociale afstand tot anderen door in plaats daarvan de trap te nemen, maar zorg ervoor dat je niet veel contact maakt met de leuningen.

Traplopen is een goede aërobe activiteit die gemakkelijk in je dag kan worden verwerkt. Zonder speciale apparatuur, kun je je spieren opbouwen en versterken, vet en calorieën verbranden, je hartslag verhogen en je energieniveau in één keer verhogen als je ervoor kiest om meer trappen te nemen.

 

3. Doe lichaamsgewichtoefeningen

Toen de nieuwe regels voor social distancing en isolatie in het spel kwamen, was er weinig tijd om thuis oefenapparatuur in te slaan. Gelukkig kunnen lichaamsgewichtoefeningen nét zo effectief zijn.

Thuis lichaamsoefeningen doen, vereist geen speciale apparatuur. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje ruimte en jezelf. Er is geen grote deuk in je banksaldo of je tijd, want korte sets lichaamsgewichtoefeningen met een hoge intensiteit zullen je zeker laten zweten - denk aan planken, crunches, squats, lunges en push-ups. Streef naar 2-4 sets met elke keer 8-15 herhalingen, en zorg ervoor dat je tussendoor een minuut pauze neemt.

Je kunt onze Training-sectie bekijken voor meer ideeën voor thuistraining.

 

4. Dans je hart uit

Wie houdt er niet van om zich te storten op hun favoriete liedjes? Je hoeft alleen maar naar een professionele danser te kijken om te weten dat dit een goede workout is. Dansen is niet alleen ongelooflijk leuk en kan in je woonkamer worden gedaan, maar het is ook een geweldige manier om tegelijkertijd je conditie op peil te houden.

Afhankelijk van de muziek kun je ook de intensiteit aanpassen van gemiddeld tot behoorlijk krachtig. Dansen helpt ook bij het vrijmaken van endorfines, ook wel het gelukkige hormoon, dat zal helpen bij die isolatie dipjes. Je kunt ervoor kiezen om alleen te dansen of je kunt je vrienden virtueel uitnodigen.

5. It's child play

Als je kinderen hebt, is dit een goed moment om hun speeltijd te maximaliseren en zo zelf ook meer thuis te bewegen. Actief spelen in de tuin is niet alleen goed voor je gezondheid, maar geeft je ook wat meer quality time met je gezin.

Verstoppertje, eier- en lepelraces en ook tuinieren zijn allemaal manieren om thuis actiever te zijn met je kinderen. Zelfs als je geen kinderen hebt, kun je je huisgenoten of familie bij een spelletje betrekken - je zult er geen spijt van krijgen.

Bericht om mee naar huis te nemen

Er zijn genoeg manieren om thuis actiever te zijn zonder naar buiten te gaan - het vergt gewoon wat meer creativiteit. Meer thuis bewegen kan je helpen het vervelende gevoel zelfisolatie te verminderen en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat je een fit lichaam behoudt. Het beste is dat er geen speciale fitnessapparatuur nodig is en dat alles in een beperkte ruimte kan worden gedaan. Dus, wat is je excuus nog?

Vond je dit artikel leuk?
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein