Supplementen

Zijn cafeïnetabletten veilig?

Cafeïnetabletten zijn een van die supplementen die een slechte reputatie hebben. Sommige mensen zijn gevoeliger voor cafeïne dan anderen, en het kan iedereen anders beïnvloeden. Maar als je je ooit hebt afgevraagd of het veilig is om cafeïnetabletten of cafeïnesupplementen te nemen, laten we dan eens kijken welk effect ze op ons lichaam hebben.

Hoe werken cafeïnetabletten?

Cafeïne werkt door een chemische stof na te bootsen die adenosine wordt genoemd. Gedurende de dag bouwt adenosine zich op in je hersenen en wanneer het een bepaald punt bereikt, word je slaperig. Cafeïne bindt zich aan de adenosine-receptoren in je hersenen en voorkomt dat ze echte adenosine verwerken. Daardoor vertraag je dat slaperige gevoel.

Dat betekent niet dat je voor altijd zonder slaap kunt doorgaan. Uiteindelijk ontwikkel je een weerstand tegen cafeïne. Dat is de reden waarom mensen die veel koffie drinken, de neiging hebben om echt, echt veel koffie te drinken, en waarom het afbouwen van hun cafeïne-inname zo’n ellendige ervaring kan zijn.

cafeïne tabletten

Hoeveel cafeïne zit er in één tablet?

Cafeïnetabletten bevatten 200 mg cafeïne per tablet. Dat is ongeveer hetzelfde als twee sterke espressokoffies. Het is veel, daarom raden we niet meer dan 1-2 per dag aan. De meeste cafeïne die je in gewone koffie vindt, is ongeveer 125-140 mg. Instantkoffie bevat ongeveer 90 mg cafeïne per portie.

Hoe lang duren de effecten?

Cafeïne beïnvloedt iedereen enigszins anders, maar het kan ongeveer 5 tot 6 uur in ons lichaam blijven. Dus als je om 9.00 uur een cafeïnetablet inneemt, kan de helft ervan om 19.00 uur nog in je systeem zitten.

Wat zijn de voordelen en bijwerkingen van een cafeïnesupplement?

Cafeïne kan helpen om bewustzijn, alertheid, energie en concentratie te verhogen, maar het mag nooit worden gebruikt als vervanging voor rust en slaap. Het moet ook op verantwoorde wijze worden gebruikt, omdat het verslavend kan worden en je slaap kan dicteren.

Hoe je op natuurlijke wijze energie kunt stimuleren?

Als je nog steeds sceptisch bent over cafeïnesupplementen, of als je je zorgen maakt over je koffie-inname, zul je blij zijn te horen dat er meer natuurlijke alternatieven zijn.

Meer weten over cafeïne?

LEES DIT OOK:

Drink je te veel cafeïne? Hier is hoe je er achterkomt

Voeding

Drink je te veel cafeïne? Hier is hoe je er achterkomt

2022-02-13 07:00:57van Myprotein

Wat zijn de voordelen van cafeïne? Ermee stoppen of zijn de voordelen het waard?

Supplementen

Wat zijn de voordelen van cafeïne? Ermee stoppen of zijn de voordelen het waard?

2021-07-20 14:00:13van Claire Muszalski

Pre-Workout Cafeïne | Voordelen & Bijwerkingen

Supplementen

Pre-Workout Cafeïne | Voordelen & Bijwerkingen

2021-08-14 07:00:23van Claire MuszalskiMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert