Supplementen

Micronutriënten: voedingsstoffen die je immuniteit ondersteunen

Door: Katie Lambert.

Ken jij de micronutriënten van de macronutriënten die je binnenkrijgt? Velen van ons niet, maar beide zijn essentieel om je lichaam gezond te houden, vooral als het gaat om immuniteit. Hier is onze gids voor de belangrijkste micronutriënten en hoe je ze in je dieet kunt opnemen.

Wat zijn micronutriënten en macronutriënten?

Macronutriënten verwijzen naar de voedingsstoffen die ons lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft om energie te krijgen. Deze omvatten eiwitten, vetten en koolhydraten. Wat betreft micronutriënten, dit zijn de essentiële vitamines en mineralen die ons lichaam nodig heeft, maar in kleinere hoeveelheden.

Micronutriënten zijn van cruciaal belang als het gaat om belangrijke functies in het lichaam, waaronder orgaanfunctie, botontwikkeling en immuungezondheid. Velen van ons hebben moeite om de aanbevolen hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen, en dat is waar supplementen kunnen helpen.

Welke micronutriënten ondersteunen de immuniteit?

Vitamine A

Skin

Vitamine A is vooral bekend om zijn bijdrage aan de gezondheid van het oog, (1) maar deze voedingsstof is ook essentieel voor de immuniteit. (2) Onderzoek toont aan dat onze immuunorganen een constante inname van vitamine A nodig hebben om effectief te kunnen functioneren, (3) waardoor het een essentiële aanvulling is op je dagelijkse routine.

Vitamine C

De meesten van ons associëren vitamine C met immuniteit, maar waarom is het zo belangrijk? Vitamine C ondersteunt de cellulaire respons op pathogenen en beschermt onze cellen tegen oxidatieve schade. (4) Deze vitamine draagt ​​ook bij aan de opname van ijzer, (5) een andere essentiële micronutriënt voor immuniteit.

Vitamine D

Algemeen bekend als de ‘zonnevitamine’, omdat het van nature wordt geproduceerd wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht, staat vitamine D grotendeels bekend om het behoud van gezonde botten en tanden. (6) Vitamine D speelt ook een belangrijke rol in het immuunsysteem. (7) Tijdens winterperiodes waarin we niet veel zonlicht zien, kunnen supplementen helpen om de vitamine D-inname te verhogen.

Zink

Eindelijk komen we aan bij zink, een mineraal dat ongelooflijk belangrijk is voor ons interne en externe welzijn. Zink draagt ​​bij aan onze immuniteit door de celfunctie te behouden (9), terwijl het ook gezond haar bevordert (10) en de cognitieve functie ondersteunt. (11) Het kan lastig zijn om voldoende zink in je dieet te krijgen, maar een manier om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid binnenkrijgt, is met onze zinktabletten, die ook 75% van de aanbevolen inname van vitamine C bevatten.

Multivitamine Gummies

Probeer Multivitamine Gummies voor een heerlijke manier om de inname van meer dan 10 micronutriënten te verhogen. Deze gummies met aardbeiensmaak bevatten vitamine D en A om de immuunfunctie te ondersteunen (2, 7) en biotine om gezond haar en een gezonde huid te bevorderen.(12)

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Beta-Alanine | Hoe verbetert het de prestaties?

Supplementen

Beta-Alanine | Hoe verbetert het de prestaties?

2021-08-03 13:00:16van Claire Muszalski

Alles over vitamine C | Wat is het? | Symptomen bij een tekort? Voordelen? Bronnen?

Supplementen

Alles over vitamine C | Wat is het? | Symptomen bij een tekort? Voordelen? Bronnen?

2022-02-10 12:00:17van Claire Muszalski

10 beste Vitamines & Supplementen voor Energie

Supplementen

10 beste Vitamines & Supplementen voor Energie

2021-11-04 07:30:18van Claire Muszalski


 1. Vitamine A draagt bij tot het behoud van een normaal gezichtsvermogen.
 2. Vitamine A draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6162863
 4. Vitamine C helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress.
 5. Vitamine A draagt bij aan de opname van ijzer.
 6. Vitamine D helpt bij het behoud van gezonde botten en tanden.
 7. Vitamine D helpt de normale werking van uw immuunsysteem te ondersteunen.
 8. IJzer draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
 9. Zink helpt cellen te beschermen tegen oxidatieve stress.
 10. Zink draagt bij tot de instandhouding van een normale huid, haar en nagels.
 11. Zink draagt bij tot een normale cognitieve functie.
 12. Biotine onderhoudt normaal haar en huid.


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert