Supplementen

Is Glucomannan goed voor gewichtsverlies?

De perfecte aanvulling op je dagelijkse routine, glucomannan is een door de EU goedgekeurd supplementingrediënt waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het gewichtsverlies ondersteunt. (1) Hier is alles wat je moet weten.

glucomannan afvallen

Artikel geschreven door Katie Lambert.

Wat is glucomannan?

Glucomannan is een natuurlijke, in water oplosbare voedingsvezel die wordt gewonnen uit de wortels van de olifantsyamplant. Dit extract zet uit in de maag terwijl het water absorbeert, waardoor je langer een vol gevoel hebt. (1) Myvitamins Glucomannan-capsules zijn een handige bron van dit populaire ingrediënt en helpen je elke dag je doelen te ondersteunen.

Is Glucomannan goed voor gewichtsverlies?

Dus, werkt glucomannan? Studies uitgevoerd bij 176 mensen met overgewicht vergeleken glucomannan met een placebo terwijl ze een caloriebeperkt dieet volgden. Na 5 weken was het gewichtsverlies significant meer voor degenen die glucomannan consumeerden dan voor degenen die de placebo gebruikten.(2)

In een tweede onderzoek bij 20 proefpersonen werd glucomannan aan de zwaarlijvige personen gegeven, samen met de instructie om hun lichaamsbeweging of eetgewoonten niet te veranderen. De resultaten toonden een gemiddeld gewichtsverlies van 2 kg en een verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed.(3) Dit zij al met al veelbelovende resultaten.

Vergeet echter niet dat gewichtsverlies neerkomt op het duurzaam aanhouden van een calorietekort. Supplementen als glucomannan zijn slechts dat extra zetje in de rug.

Probeer Glucomannan hier zelf:

Vond je dit artikel behulpzaam?

LEES DIT OOK:

Hoe een calorietekort in 3 stappen te berekenen

Voeding

Hoe een calorietekort in 3 stappen te berekenen

2022-01-31 09:00:40van Claire Muszalski

11 manieren om een gewichtsverliesplateau te doorbreken

Voeding

11 manieren om een gewichtsverliesplateau te doorbreken

2021-06-01 14:00:30van Liam Agnew

Behaal je gewichtsverlies doelen met deze nieuwe producten

Supplementen

Behaal je gewichtsverlies doelen met deze nieuwe producten

2022-01-14 07:00:06van Emily Wilcock


  1. Glucomannan in de context van een energiebeperkt dieet draagt bij aan gewichtsverlies. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 g glucomannan in drie doses van elk 1 g, samen met 1-2 glazen water, voor de maaltijd en in het kader van een energiebeperkt dieet.
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15614200/
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6096282/


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert