Supplementen

De beste supplementen voor de spijsvertering

Onze darm speelt een veel grotere rol in ons algehele welzijn dat we ons misschien realiseren, en beïnvloedt alles, van onze mentale gezondheid en immuniteit tot de conditie van onze huid. Om deze reden is het essentieel om ervoor te zorgen dat onze darmen in de best mogelijke conditie zijn, en gelukkig zijn er veel dingen die we kunnen doen om een ​​gelukkige buik te krijgen. Hier is onze gids met onze topsupplementen voor de spijsvertering.

Het verteringsproces

De eerste fase van het spijsverteringsproces wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is echt een belangrijke. Deze fase staat bekend als de cephalische fase en wordt geactiveerd wanneer je voedsel ziet of ruikt. Deze stap betekent dat de enzymen in je speeksel het proces van voedselafbraak beginnen voordat je zelfs maar bent begonnen met eten. Probeer, met dit in gedachten, aan je eten te denken voordat je het eet om je spijsverteringssappen aan te moedigen om te gaan werken.

Het kauwen van je voedsel (de tweede fase van de spijsvertering) is ook van groot belang als het gaat om de darmgezondheid. Door goed te kauwen, verbreek je voedsel mechanisch in kleinere stukjes, zodat er een groter oppervlak is en de spijsverteringsenzymen gemakkelijker aan het werk kunnen.

De beste supplementen voor de spijsvertering

De volgende stap naar een gezonde spijsvertering is zorgen voor wat er in je darmen zit. In je darmen leven tientallen biljoenen goede bacteriën. Ze spelen een essentiële rol bij het helpen van je lichaam om voedsel af te breken en essentiële voedingsstoffen op te nemen. Als je hun evenwicht verstoort, kun je problemen beginnen op te merken, zoals een opgeblazen gevoel, maagpijn, vermoeidheid en voedselovergevoeligheden. Dit is waar supplementen voor de spijsvertering binnenkomen.

1. Inuline

Prebiotica zijn plantaardige vezels die goede bacteriën voeden en de groei stimuleren. Inuline Poeder is een bron van het populaire prebiotische Inuline en kan worden toegevoegd aan shakes, bakrecepten of smoothies.

2. Digestion

Je kunt het aantal goede bacteriën in je darmen verhogen door probiotische voedingsmiddelen zoals kefir, kimchi en yoghurt te eten. Het zou echter een goede toevoeging zijn om vriendelijke bacteriën te introduceren die van nature in je spijsverteringsstelsel voorkomen, zoals lactobacillus. Studies tonen aan dat mensen met minder goede bacteriën in de darmen meer geneigd zijn om vet op te slaan, (2) dus het is zeker de moeite waard om je inname te verhogen.

Digestion is een deskundige mix van 15 miljard living cultures en chloride om een ​​normale spijsvertering te ondersteunen.(3) Ze zijn een handige manier om je darmgezondheid elke dag te ondersteunen.

3. Bromelaïne

Naast het vergroten van de verscheidenheid aan probiotica in je darmen, is het belangrijk om voor je spijsverteringsenzymen te zorgen. Ze breken alles af wat je eet, zodat je darmen de voedingsstoffen uit je voedsel beter kunnen opnemen.

Naarmate we ouder worden, neemt het aantal spijsverteringsenzymen in de maag op natuurlijke wijze af. Bromelaïne is een geweldige manier om deze enzymen te stimuleren, vooral als je last hebt van een opgeblazen gevoel of krampen. Bromelaïne komt van nature voor in ananas en is een proteolyticum, wat betekent dat het helpt bij het afbreken van eiwitten, waarvan sommige heel moeilijk te verteren kunnen zijn en irritatie van het darmslijmvlies kunnen veroorzaken.

4. Gut gummies

Als je je spijsverteringsenzymen verder wilt stimuleren, probeer dan Gut Gummies, die een specifieke stam van probiotica bevatten waarvan is aangetoond dat het spijsverteringsenzymen in je darmen produceert. (3) Ze komen ook in een heerlijke Mixed Berry-smaak, wat ze perfect maken om toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Spijsverteringsproblemen kunnen verschillende aspecten van onze levensstijl beïnvloeden, maar supplementen kunnen helpen.

Artikel geschreven door Sanna Atherton. Sanna Atherton is een gekwalificeerde voedingsdeskundige, gespecialiseerd in darmgezondheid. 

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

De 4 beste supplementen voor darmgezondheid

Supplementen

De 4 beste supplementen voor darmgezondheid

2021-09-24 07:00:12van Liam Agnew

Kan onze immuniteit onze huid en darmgezondheid beïnvloeden?

Voeding

Kan onze immuniteit onze huid en darmgezondheid beïnvloeden?

2022-03-08 07:00:20van Myprotein

Waarom het verbeteren van de darmgezondheid de prestaties kan verbeteren

Voeding

Waarom het verbeteren van de darmgezondheid de prestaties kan verbeteren

2021-04-08 07:00:21van Jamie WrightMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert