Supplementen

6 beste plantaardige eiwitpoeders en hun voordelen

Met de enorme verscheidenheid aan beschikbare eiwitsupplementen kan het moeilijk zijn om de beste voor jou te kiezen. De veganisten onder ons, zullen de strijd kennen van het proberen om een ​​goed eiwitpoeder te vinden, waarbij een van de meest populaire eiwitten, wei, niet geschikt voor hen is.

Maar laat je vooral niet afschrikken, er zijn namelijk talloze veganistische eiwitpoeders, van verschillende plantaardige bronnen. We zijn hier om een ​​deel van het werk voor je uit handen te nemen door de top 6 veganistische eiwitpoeders te bespreken.

Spring naar:

Waarom plantaardige eiwitpoeders nemen?

Of je nu spieren wilt opbouwen, kracht wilt vergroten of je herstel wilt verbeteren, voldoende eiwitten binnenkrijgen is een belangrijk onderdeel van het bereiken van elk gezondheids- en fitnessdoel.(1)

Verschillende eiwitten zijn opgebouwd uit verschillende aminozuren, waarvan sommige belangrijker zijn dan andere. Een van de grootste factoren die helpt om de kwaliteit van een eiwit te bepalen, is het essentiële aminozuurgehalte.(2)

Plantaardig eiwit bevat doorgaans minder aminozuren dan dierlijke bronnen. Dus om voldoende essentiële aminozuren binnen te krijgen in een veganistisch dieet, heb je een breed scala aan verschillende eiwitbronnen nodig.(2) Een veganistisch eiwitsupplement kan echter een gemakkelijke oplossing zijn die zal helpen om alle essentiële aminozuren te leveren die nodig zijn om je doelen te bereiken.

De 6 beste veganistische eiwitpoeders

Vegan protein blend

De Vegan Protein Blend is samengesteld uit natuurlijke plantaardige bronnen (erwten en tuinbonen) en bevat 22 g eiwit per schep. Het bevat 5 g vertakte aminozuren in een verhouding van 2:1:1 (leucine, valine en isoleucine).

Het bevat weinig suiker, een bron van vezels en slechts 110 kcal per schep, waardoor het een goede snackoptie is voor mensen die een caloriearm dieet volgen.

Erwteneiwit Isolaat

Erwteneiwit Isolaat bevat 21g eiwit per scoop en slechts 101kcal. Het bevat ook veel vezels met 3,5 g per portie en bevat weinig suiker, dus net als de vegan protein blend is ​​het een geweldige snackoptie.

Het is aangetoond dat erwteneiwit een hoogwaardige eiwitbron is en er zijn aanwijzingen dat het hetzelfde effect op de spiermassa kan hebben als wei-eiwit.(3)

Soja-eiwit isolaat

Soja-eiwit Isolaat bevat 27g eiwit. Het soja-eiwitisolaat bestaat uit sojabonen en is voor 90% eiwit en bevat alle essentiële aminozuren die nodig zijn om spieren op te bouwen.

Met 108 kcal, 0 g vet en slechts 0,5 g koolhydraten per portie, is soja-eiwitisolaat een uitstekende keuze voor mensen die willen afvallen of slank willen blijven.

Brown Rice Protein

Brown Rice Protein bevat 23g eiwit en 127kcal per portie. Het is ook vrij van soja, tarwe en gluten, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die allergenen willen vermijden.

Brown Rice Protein bestaat uit 100% bruine rijst die GGO-vrij is. Het heeft ook een rijk aminozuurprofiel dat optimaal herstel en spiergroei mogelijk maakt.(1)

Hennep Eiwit Poeder

Hennep Eiwit Poeder is een 100% biologische, natuurlijke eiwitbron afgeleid van rauwe hennepzaden. Het bevat 16 g eiwit en alle 21 essentiële aminozuren in elke portie.

Het bevat ook een reeks essentiële mineralen, waaronder kalium, calcium, magnesium en ijzer, die allemaal zullen helpen bij de productie van energie en die bijdragen aan de gezondheid.(4)

Clear Vegan Protein

Clear Vegan Protein maakt gebruik van ‘sproeidroogtechnologie’ om het een volledig oplosbaar, klaar om te mengen eiwitpoeder te maken. Per portie bevat het 10g eiwit voor slechts 50kcal en bevat het slechts 1g suiker. Het bevat ook toegevoegde B-vitamines die kunnen helpen bij een reeks functies in het lichaam, waaronder energieproductie, mentale prestaties en immuniteit.

En het is gewoon ideaal na een hete zomertraining.

Bericht om mee naar huis te nemen

Als je een plantaardig dieet volgt, is het opnemen van eiwitpoeders een geweldige manier om niet alleen wat extra eiwitten binnen te krijgen, maar ook essentiële aminozuren. Sommige van onze plantaardige eiwitopties bevatten tevens essentiële vitamines en mineralen, zodat je weet dat je een poeder van hoge kwaliteit krijgt.

Op zoek naar meer vegan training & voeding advies?

LEES DIT OOK:

5 eenvoudige veganistische maaltijden voor beginners

Recepten

5 eenvoudige veganistische maaltijden voor beginners

2021-06-30 07:00:21van Monica Green

8 veganistische pre-workout-voedingsmiddelen die wetenschappelijk worden ondersteund

Supplementen

8 veganistische pre-workout-voedingsmiddelen die wetenschappelijk worden ondersteund

2021-04-09 11:00:09van Claire Muszalski

Veganistisch bulking maaltijdplan & tips

Voeding

Veganistisch bulking maaltijdplan & tips

2021-11-03 18:00:47van Claire Muszalski


  1. Jäger, R., Kerksick, C.M., Campbell, B.I. et al. International Society of Sports Nutrition Position Stand: protein and exercise. J Int Soc Sports Nutr 14, 20 (2017). https://doi.org/10.1186/s12970-017-0177-8 
  2. Gorissen SHM, Witard OC. Characterising the muscle anabolic potential of dairy, meat and plant-based protein sources in older adults. Proc Nutr Soc. 2018 Feb;77(1):20-31. doi: 10.1017/S002966511700194X. Epub 2017 Aug 29. PMID: 28847314. 
  3. Babault, N., Païzis, C., Deley, G. et al. Pea proteins oral supplementation promotes muscle thickness gains during resistance training: a double-blind, randomized, Placebo-controlled clinical trial vs. Whey protein. J Int Soc Sports Nutr 12, 3 (2015). https://doi.org/10.1186/s12970-014-0064-5 
  4. Huskisson E, Maggini S, Ruf M. The role of vitamins and minerals in energy metabolism and well-being. J Int Med Res. 2007 May-Jun;35(3):277-89. doi: 10.1177/147323000703500301. PMID: 17593855. 


Monica Green

Monica Green

Schrijver en Expert

Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.