Kies voor vleesvrij met onze verrukkelijke vegetarische bonenburger!
Een stevige maar gezonde maaltijd die alle smaakpapillen zal prikkelen en bovendien super eenvoudig te maken is!
Ingrediënten
- 1 blik kidneybonen uitgelekt en afgespoeld
 - 1/2 rode peper
 - 1/3 rode ui
 - 1 teentje knoflook
 - 1 Zout en peper
 - 1 Snufje gerookte paprika
 - 1 verse koriander
 - 1/4 kop boekweitmeel
 - 2 el tomatenpuree
 - 2 el Kokosolie/sojasaus
 - 2 el ahornsiroop
 - 1 tl gerookte paprika
 
Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de rode ui, paprika en knoflookteen fijn.
Combineer alle ingrediënten in een keukenmachine en pulseer het mengsel totdat alles is afgebroken en goed gecombineerd. Het mengsel moet een beetje papperig lijken, maar niet helemaal gepureerd of glad.
Kruid rijkelijk met wat zeezout en zwarte peper.
Vorm het mengsel tot pasteitjes (maakt ongeveer 6 hamburgers) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 25 minuten op de middelste richel. Maak je burgers aan met een klein gesneden rode ui, avocado en sriracha of je favoriete hete saus.
BEKIJK DIT OOK:
  Mozzarella-Stuffed Burgers
  27/06/2020   Door  Lauren Dawes   
  
  Homemade Smash Burgers | Heerlijk Fakeaway Recept
  07/09/2021   Door  Lauren Dawes   
  
  15 minuten eiwitrijke veganistische tikka masala
  08/01/2022   Door  Jennifer Blow   
  
  Myprotein Schrijver en Expert