Het is moeilijk te geloven dat deze romige, kaasachtige pasta volledig plantaardig is.
Het valt niet te ontkennen dat mac-n-cheese het beste comfortvoedsel is. We classificeren het als absoluut essentieel voor deze tijd van het jaar, vooral nu we weer in een lockdown zitten.
Om World Vegan Month te vieren, brengen we je een veganistische versie van het klassieke gerecht – het is net zo heerlijk smakend, alleen volledig vrij van zuivelproducten. Er is één vork nodig om daarvan overtuigd te worden, vertrouw ons maar.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 250 g macaroni
- Olijfolie
- ½ witte ui (in blokjes gesneden)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 kopje rauwe cashewnoten (een nacht geweekt en uitgelekt)
- 1 theelepel. chilipoeder
- ½ theelepel. komijn
- 3 eetl. voedingsgist
- Zout naar smaak
- 5 kopjes groentebouillon
- 3 eetl. geroosterd paneermeel
Methode
1) Voeg eerst de macaroni toe aan een pan met kokend water en kook 9-11 minuten (of volg de instructies op de verpakking).
2) Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak een paar minuten tot ze zacht worden en voeg dan de knoflook toe. Bak nog 2 minuten.
3) Voeg de ui en knoflook toe aan een keukenmachine of blender, samen met de geweekte en uitgelekte cashewnoten, chilipoeder, komijn, edelgistvlokken en een snufje zout. Giet de groentebouillon erbij en mix tot een dik en glad geheel.
4) Giet de macaroni af en plaats deze terug in de pan. Voeg vervolgens de “kaassaus” toe aan de macaroni en roer erdoor tot alles goed gemengd is.
5) Serveer onmiddellijk met een snufje geroosterd paneermeel voor een extra crunch. Genieten!