Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Mental Health Month | Nochtli over social media en gelukkig zijn met wie je bent

Mental Health Month | Nochtli over social media en gelukkig zijn met wie je bent
Myprotein
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Myprotein

Het was altijd haar droom om politieagente te worden. Na een jaar of zes was de tijd echter rijp om bij de politie te vertrekken. Nochtli voelde zich niet meer thuis in de organisatie. Het was ook in die periode dat social media in Nederland langzaam begon op te komen. Nochtli vertelt:

''Vooral instagram kwam erg op. Dat is interessant, dacht ik. Laten we dat eens proberen. Vanaf toen ben ik mijn leven en visie op fitness gaan delen. Dat was geweldig, het ging heel snel. Het was anders, iets verfrissends in mijn leven. En dat was eigenlijk precies wat ik nodig had op dat moment.''

Nochtli merkte echter al snel dat er ook een negatieve kant aan social media zit.

'Aan het begin is het heel snel gegaan. Ik groeide van 300 volgers naar 1 miljoen. Dat had ik helemaal niet zien aankomen en was ook helemaal niet mijn doel. Ondertussen krijg je echter steeds meer mensen die hun mening op je gaan leggen en je wordt heel erg uitvergroot in de media. Je hebt het idee dat je niet meer helemaal jezelf kan zijn, omdat iedereen dat vergrootglas op jou heeft staan. Elke move die jij maakt, daar hebben honderduizenden mensen wat over te zeggen.''Ben je benieuwd naar haar hele verhaal? Bekijk het hier:

https://www.youtube.com/watch?v=QKsDTqUJXV0

 

Myprotein
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Myprotein
myprotein