Dit is een diner waar je de hele dag naar uitkijkt.
Dit zoete en eenvoudige noedelrecept van @kirstyfletcher is precies wat je nodig hebt om je wekelijkse routine op te schudden. De combinatie van knapperige runderreepjes, knapperige groenten en een smakelijke saus zorgt ervoor dat je seconden terugkomt. Bovendien zit het boordevol 30 g eiwit per portie.
Hier lees je hoe je ze kunt maken.
Maakt 3 porties
Ingrediënten
- 300 g roerbakreepjes rundvlees
- 250 g gekookte eiernoedels
- 1 klein ei (geklopt)
- 20 g maizena
- 2 el olijfolie
- 1 runderbouillonblokje
- 2 el rijstazijn
- 2 el sojasaus
- 3 el honing
- 1 Snufje zout
- 1 Snufje peper
- 1 portie Groenten naar keuze (Kirsty gebruikt rode paprika, wortel, broccoli & bosui)
Method
Begin met het kruiden van de biefstukreepjes met zout en peper in een kom.
Voeg het losgeklopte ei toe en meng om het vlees te bedekken, en bedek de reepjes met maïzena.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gecoate biefstukreepjes toe. Bak tot ze goudbruin en krokant zijn, haal ze dan uit de pan en leg ze opzij.
Los voor de saus het bouillonblokje op in 200 ml kokend water. Voeg rijstazijn, sojasaus en honing toe. Goed roeren.
Bak groenten naar keuze 5-10 minuten op hoog vuur en voeg dan de saus, lente-ui en reepjes rundvlees toe.
Laat het mengsel sudderen tot het dikker wordt en voeg dan de gekookte eiernoedels toe.
Serveer direct en geniet ervan. Eventuele restjes kunnen maximaal 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
Voedingswaarde facts
Hoeveelheid per portie
Calorieën | 429 |
---|---|
Aantal vet | 14g |
Aantal koolhydraten | 44g |
Eiwitten | 30g |