Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

From Dancer To Fighter | Hoe Israel Adesanya een MMA ster werd

From Dancer To Fighter | Hoe Israel Adesanya een MMA ster werd
Nathan Southern
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Nathan Southern

#TeamMyprotein bestaat uit ongelooflijke atleten en gedreven individuen - maar geen enkele is zo charismatisch als Israel Adesanya.

De 31-jarige in Nigeria geboren mixed martial artist uit Nieuw-Zeeland is de regerende onbetwiste Undisputed UFC Middleweight Champion en een échte showman - met het talent om het daadwerkelijk waar te maken.

Hij heeft een perfect record van 19-0 (8-0 UFC), met maar liefst veertien (ja veertien) van zijn overwinningen via knock-out. Indrukwekkend toch?

Met zo'n prestatie zou je denken dat hij hier zijn hele leven al voor oefent. Daarvoor had hij echter nog een andere interesse: dansen. Niet de natuurlijke loopbaanontwikkeling die je zou verwachten. Maar in plaats van te kiezen tussen zijn twee passies, dansen en vechten, heeft hij ze samengevoegd tot één wereldwijd platform.

Terwijl hij zich voorbereidt om deze week te vechten in een hogere gewichtsklasse, is dit wat je moet weten over Adesanya.

Dansen

Voor een jonge Israëlische Adesanya ging het dansen volledig om expressie. Zijn familie verhuisde toen hij jong was naar Nieuw-Zeeland - wat niet gemakkelijk was. Hij voelde zich een vreemde eend in de bijt, alsof hij er niet bij paste. De "Broken Narrative" -tatoeage op zijn borst herinnert hem aan zijn verdeelde afkomst en zijn strijd om erbij te horen. Oh, en het was de naam van zijn tienerdansploeg.

Hij was een "tall poppy", een Kiwi-spreekwoord dat werd gebruikt om mensen te beschrijven die opvielen. Iedereen was vastbesloten hem bij elke gelegenheid neer te halen. Dat was totdat zijn klasgenoten hem zagen dansen. Hij leerde dat hij de energie in een kamer kon veranderen door middel van dans, waardoor de manier waarop mensen naar hem keken veranderde.

Het lijdt geen twijfel dat Israëls toewijding en passie voor dansen zijn vloeiende beweging en uitzonderlijk voetenwerk in de box hem positief hebben beïnvloed. Dansen heeft hem een ​​basis gegeven voor zijn unieke stijl, een stijl die hem tot nu toe verrassend goed van pas lijkt te komen.

“Er zijn zoveel correlaties tussen de twee werelden. Timing, ritme, op de maat, creativiteit. "

We weten niet hoe jij het ziet, maar wij hadden de overeenkomsten tussen de twee sporten niet gelijk opgemerkt. Het zegt veel over hoe de geest van Israël werkt. Hij ziet vechten en dansen als vormen van kunst, en hoewel vechten misschien bruter is (een beetje), is er iets vermakelijks in wat hij doet.

Er is een citaat dat hij ooit las: "Geef nooit een zwaard aan een man die niet kan dansen". Het is iets waar hij naar leeft en laat zien hoe waardevol dansen is. Gelukkig voor hem, en voor ons, kan Israel Adesanya zeker goed dansen ...

https://www.instagram.com/p/CDQwOZLH_OR/?utm_source=ig_embed

Onbetwiste UFC Middleweight Champion

Israel Adesanya heeft een snelle opkomst en groei meegemaakt en is vandaag  een van de populairste vechters in de UFC geworden. Hij won zijn eerste titel binnen twee jaar en werd daarmee de snelste kampioen in de geschiedenis.

En hoewel veel mensen de naam Israel Adesanya twee jaar geleden misschien niet hadden gehoord, is hij zeker geen nieuweling. Hij heeft bijna 6 jaar ervaring als vechter voordat hij zijn UFC-debuut maakte.

Op 18-jarige leeftijd begon hij te kickboksen, waar hij al snel naam begon te maken, niet alleen vanwege zijn filmachtige knock-outs, maar ook vanwege zijn liefde voor showmanschap - iets waar hij bekend om staat.

Voor veel vechters is kampioen worden het ultieme doel. De bekroning van een leven lang hard werken en het hoogtepunt van hun carrière. Toch krijg je het gevoel dat Israel Adesanya een beetje anders is dan alle anderen.

“Het ging nooit echt om de riemen. Dat is gewoon een groot doel geweest om te bereiken. Maar nu heb ik dat gedaan. "

Op weg naar Light Heavyweight

Het is de showman in hem. Elke keer dat hij de octagon binnenstapt, wil hij entertainen en heeft hij nog steeds het gevoel dat hij alles te bewijzen heeft. En voor iemand die zo ambitieus is als Israël, is er altijd wel iets nieuws te bereiken.

“Ik ben op een nieuw niveau: de beste jongens uit mijn divisie, mijn tijd en ook uit mijn divisie uitschakelen "

Dat klopt, voor zijn volgende gevecht op 6 maart 2021 gaat Adesanya een gewichtsklasse omhoog zonder daadwerkelijk aan te komen. Hij is gewend om 20 pond lichter te zijn dan zijn tegenstander, maar hij hoopt dat zijn snelheid daar niet onder zal leiden en zal winnen van Blackowicz 'grootte en kracht.

Kijkend naar zijn journey tot nu toe, zou het stom zijn om tegen hem in te gaan. Sommige vechters lijken gewoon voorbestemd voor grootsheid en Israel Adesanya vinkt elk vakje aan dat je maar wilt in een superster. Van zijn liefde voor anime tot het buitensporige vertoon van showmanschap, hij heeft het volste vertrouwen in zijn eigen kunnen - met een flitsende vechtstijl die daarbij past.

I’m just trying to be the best fighter of all time

Nathan Southern
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Nathan Southern
Nathan heeft van jongs af aan altijd een enorme passie voor sport gehad. Hij heeft in het hele land gevoetbald en vertegenwoordigde zijn provincie (Cheshire) en verschillende clubs op semi-professioneel niveau. Als afgestudeerde in Coaching en Sport Development begrijpt hij het belang van sport en fitness. In het weekend zal hij bezig zijn met maken van doelpunten als aanvoerder van zijn lokale voetbalteam.
myprotein