Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

CP Truths over het ‘ultieme brouwsel’ voor fitnesssucces

CP Truths over het ‘ultieme brouwsel’ voor fitnesssucces
Emily Wilcock
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

Mindset, positiviteit en focus op jezelf is een combinatie voor succes bij het werken aan je conditie. Joe Bird heeft het allemaal en blijft altijd lachen.

Hij is misschien wel de meest positieve en grappigste persoon op onze Instagram-feed. Je kent hem misschien als @cptruths. Joe werd geboren met Cerebrale Parese (CP) en hij gebruikt zijn Instagram als een plek om op een heel luchtige manier het bewustzijn te vergroten.

Zijn Instagram staat vol met positieve quotes:

“Cerebrale parese is nooit een last geweest, maar een gave. Het heeft me sterker gemaakt, geïnspireerd en gemotiveerd. Onze perceptie van de wereld beïnvloedt hoe we erop reageren. Maar in mijn realiteit heeft het hebben van een handicap me sterker, veerkrachtiger en empathischer gemaakt. We moeten allemaal leren om de verschillen tussen mensen te vieren.”

Sommige berichten geven inzicht in zijn gevoel voor humor:

We spraken met Joe om meer inzicht te krijgen in zijn positieve kijk en hoe lichaamsbeweging hem heeft geholpen.

“Fitness is altijd een groot deel van mijn leven geweest”

Joe groeide op met hersenverlamming en begon op tweejarige leeftijd met fysiotherapie, dit was in feite de "hoofdfocus" van zijn dag.

"Dit verminderde de spasticiteit in mijn spieren en stelde me in staat om de symptomen van hersenverlamming te verminderen."

Toen Joe opgroeide, begon hij verschillende oefeningen in zijn trainingsroutine op te nemen.

“Lichaamsgewichtoefeningen kwamen later en de focus op buikspieroefeningen was erg belangrijk voor mij. Door op jonge leeftijd een sterke core te hebben, kon ik mijn balans en kwaliteit van leven drastisch verbeteren.”

Door training is Joe in staat geweest te begrijpen hoe hersenverlamming zijn lichaam beïnvloedt en heeft hij een dieper begrip ontwikkeld van hoe zijn lichaam werkt.

“Ultieme brouwsel voor succes.”

Joe's begrip van zijn lichaam is iets waar veel mensen naar hunkeren. Hoe je effectief kunt trainen om jezelf te verbeteren, kan erg lastig zijn.

"Ik heb een goed begrip van hoe kracht, training en fysiotherapie, wanneer gecombineerd, het ultieme brouwsel is voor succes."

Wat werkt voor Joe?

“Ik zorg ervoor dat ik voor elke training rek om het risico op blessures te verminderen en de bestaande spanning in mijn spieren te verminderen. Ik til dan zware gewichten op en probeer hypertrofie en progressieve overbelasting te bereiken.”

“Fysiotherapie is dan na mijn training. Dit is essentieel voor mij om blessures te voorkomen, omdat de toegenomen spanning in mijn spieren de kans op blessures vergroot.”

“Geboeid door verandering”

“Mijn favoriete oefeningen zijn bankdrukken, triceps dips en lunges. Ik ben gefascineerd door verandering in mijn fysieke capaciteiten en het kunnen opmerken van verschillen in mijn fysieke verschijning, evenals een vermindering van mijn cerebrale parese symptomen.”

Dit is wat Joe motiveert. Veel mensen gaan naar de sportschool om hun uiterlijk te veranderen, voor de meesten is het puur cosmetisch. Joe werkt om zijn leven te veranderen.

“Ik word gemotiveerd door mijn doel om te kunnen lopen met minimale zichtbare verschillen in mijn looppatroon. Ik geloof dat ik dit zal bereiken door mijn trainingen en strikte fysiotherapie."

“Ik heb altijd geprobeerd mezelf niet met anderen te vergelijken”

Een les waar iedereen naar zou moeten leven. Waarom maakt het uit wat een ander doet? You do you.

Maar waarom is het belangrijk dat Joe zich op zichzelf concentreert?

“Het was altijd moeilijk om aan rolmodellen te komen, omdat ik mezelf als een uniek persoon zag. Ik vind het demotiverend om mijn capaciteiten met anderen te vergelijken en heb me altijd gefocust op mijn eigen specifieke doelen, mezelf uitdagen om met hersenverlamming te leven."

Bericht om mee naar huis te nemen

Joe heeft zichzelf nooit met iemand anders vergeleken, dat is ook nooit nodig geweest. In plaats daarvan stopt hij al zijn energie in het focussen op zichzelf en het werken aan zijn doelen. De mentaliteit om onszelf niet met iemand anders te vergelijken, is een belangrijke sleutel tot succes in en buiten de sportschool.

Genoten van dit artikel?

LEES DIT OOK:

Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
myprotein