Onze atleten

Bodybuilder Ryan Terry onthult wat er nodig is om mee te doen aan de Arnold Classic | On The Wall

Bodybuilding is niet voor angsthazen. De vereiste discipline, de wilskracht… Voor Ryan Terry is het meer dan een carrière. Het is een levensstijl.

En op het punt van zijn terugkeer naar de competitie, op het allereerste Arnold Sports Festival UK dit weekend, gaf Ryan ons een blik achter de schermen.

Bekijk onze nieuwste aflevering van On The Wall om te ontdekken hoe het leven is voor een ervaren bodybuilding-professional.

Nieuwe fysiek criteria

Ryan doet al een aardige tijd mee. Hij is al meer dan een decennium actief in het bodybuilding-pro-circuit en heeft de beoordelingscriteria zien veranderen – ten goede of ten kwade staat open voor interpretatie.. Zoals Ryan uitlegt, gelooft hij dat ‘groter is beter’ de huidige trend is.

In tegenstelling tot zijn favoriete atletische esthetiek, denkt Ryan dat hij ofwel moet groeien, ofwel zijn toekomst in de sport zal moeten heroverwegen.

Pro tips

Een verwaarloosd aspect van bodybuilding misschien, maar volgens Ryan van vitaal belang voor de voorbereiding op de wedstrijd: Iso Tension. Dit spant elke spier in je lichaam gedurende 3-4 seconden aan, laat de spanning los etc.

Dit verbrandt enorm veel calorieën, daarom doen de meeste bodybuilders het niet.

Als je ons ziet flexen voor de spiegel in de sportschool, bemoei je dan vooral met je eigen zaken. We zijn namelijk iso tensions aan het doen… Als het goed genoeg is voor Ryan Terry, is het goed genoeg voor ons.

Meal Prep

“Elke minuut in die sportschool, elke hap van mijn eten telt en dat is wat me opwindt”

Voor de meesten van ons als het gaat om het bereiden van maaltijden, is gemak het belangrijkste.

Maar als we onszelf WWRD (what would Ryan do) zouden afvragen, dan komt meal prep nóg hoger op de prioriteitenlijst.

Ryan geeft de voorkeur aan het zelf voorbereiden van maaltijden. We moeten toegeven dat de reden waarom logisch is. Hij wil graag precies weten wat er in zijn eten zit. En het maakt allemaal deel uit van het proces – wetende dat je er alles aan hebt gedaan om de beste te zijn.

“En het is waar wat ze zeggen. Abs really are made in the kitchen.”

Motivatie

Wanneer de concurrentie opdoemt, betreedt Ryan een andere zone. Net als een bokser die een trainingskamp binnenkomt, veranderen de regels. Discipline staat voorop. Macro’s tellen, een gedisciplineerde trainingsroutine volgen, objectief onderzoeken waar werk nodig is – er is geen ruimte voor zelfgenoegzaamheid.

In zijn voorbereiding op de Arnold Classic besloot Ryan het alleen te doen. Hij voelt toenemende druk en de enige manier waarop hij weet dat hij alles heeft gedaan wat hij kan, is door écht alles te doen wat hij kan. Solo.

“Niets staat me in de weg. Ik raak enorm gemotiveerd. Echt competitief”

Zijn familie trots willen maken, zichzelf trots willen maken en zijn concurrenten willen verslaan. Ryan heeft absoluut een competitieve streak.

Bericht om mee naar huis te nemen

Hoe te zijn zoals Ryan Terry? Ontwikkel een wedstrijdmodus. Werk aan iso tension, bereid elke dag de hele dag maaltijden en ga naar de sportschool. Heel vaak. Plan zorgvuldig en laat niets aan het lot over.

Genoten?

BEKIJK DIT OOK:

Meet The Athletes: Kaz van der Waard | 'Ik zei nooit nee tegen een uitdaging'

Onze atleten

Meet The Athletes: Kaz van der Waard | 'Ik zei nooit nee tegen een uitdaging'

2021-08-23 07:00:03van Just van den Brekel

Meet The Athletes: Lotte van Leeuwen | 'Omring je met de juiste mensen'

Onze atleten

Meet The Athletes: Lotte van Leeuwen | 'Omring je met de juiste mensen'

2021-09-20 12:14:22van Just van den Brekel

Meet The Athletes: Denise Anna | ‘’Ik had een hele nare relatie met sporten ontwikkeld"

Onze atleten

Meet The Athletes: Denise Anna | ‘’Ik had een hele nare relatie met sporten ontwikkeld"

2021-09-28 17:16:00van Just van den BrekelEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.