Onze atleten

De ongelooflijke transformatie van een 19-jarige

Nathaniel Massiah is pas 19 jaar oud maar enorm succesvol – in de sportschool en op YouTube. Met 130.000 abonnees op zijn kanaal, 80.000 volgers op Instagram en gesponsord door enkele van de grootste merken op het gebied van fitness en voeding, is wat hij tot nu toe heeft bereikt opmerkelijk.

Na het Myprotein Labs-evenement nam Nathaniel de tijd om na te denken over vragen die hem vaak werden gesteld – meestal “hoe ben je gekomen waar je bent”. Het is een lang verhaal, zoals je zult zien in de video van 30 minuten.

2007

De kleine vijfjarige Nathaniel bladerde altijd door de pagina’s van de bodybuildingtijdschriften van zijn vader en wilde er altijd uitzien als een van de bodybuilders die erin stonden, dus vanaf jonge leeftijd werd het zaadje al geplant.

Nathaniel was ook een heel sportief kind. Toen hij opgroeide, deed hij voornamelijk aan gymnastiek en basketbal, en later op de middelbare school speelde hij deze laatste sport op provinciaal niveau.

2015

Nathaniel heeft een paar momenten in zijn leven gehad die cruciaal zijn geweest voor waar hij nu is. Een daarvan is de dag dat zijn moeder hem een ​​lidmaatschap van een sportschool voor junioren gaf bij het plaatselijke recreatiecentrum. Hij ging met zijn vader mee en deed wat cardio, dips en pull-ups. Ze deden niets té geavanceerd, maar Nathaniel vond het geweldig en begon regelmatig te gaan.

Op 14-jarige leeftijd begon Nathaniel basketbal een beetje serieuzer te nemen, dus de sportschool kwam een ​​tijdje op de tweede plek.

Bedenk op dat moment dat Nathaniel altijd gespierd was geweest toen hij opgroeide. Dit kwam deels door alle sporten die hij speelde, maar zijn genetica zal waarschijnlijk ook een grote rol hebben gespeeld.

2017

De geboorte van zijn YouTube-kanaal. Op school stond Nathaniel bekend om zijn haar. In zijn woorden: he had it down to an exact science. Nadat hij zijn vrienden had laten zien, dacht hij: waarom zet ik het niet gewoon op YouTube? En dat is precies wat hij deed. Hij begon eens in de paar maanden te posten en genoot ervan.

In die tijd speelde Nathaniel constant basketbal terwijl hij een paar thuistrainingen met alleen dumbbells voltooide. Hij beschouwde zichzelf als in uitstekende vorm, maar nadat hij na een vakantie na terugkeer van een paar weken in Mexico een inzinking had meegemaakt, deed hij een tijdje heel weinig aan lichaamsbeweging.

Dat was tot september van dat jaar toen hij een gelofte deed om weer naar de sportschool te gaan. Dit was ook het moment waarop hij zijn eerste gym-workoutvideo maakte, wat zijn meest bekeken video ooit bleek te zijn. En voor de vijf jaar daarna is hij niet gestopt met naar de sportschool te gaan.

De statistieken:

Deadlift 1RM: 160kg

Squat 1RM: 100kg

Bankdrukken 1RM: 75kg

Aantal abonnees: 1.073 abonnees

Inkomen: €10 per maand

2018

Op 15-jarige leeftijd wijdde Nathaniel meer tijd aan zijn YouTube-kanaal. Zoals ze zeggen, consistentie is de sleutel. En hoewel hij niet veel views kreeg, vond hij het leuk om te posten, dus ging hij toch door, en hij werd groter en sterker. Zijn verbeterde kracht hielp zijn basketbal en hij speelde beter dan ooit.

Maar de sportschool nam het al snel volledig over en hij begon minder tijd te besteden aan basketballen. Nathaniel begon te bulken toen hij 16 werd en begon spieren op te bouwen. Op dit punt kon hij acht herhalingen van 160 kg deadlifts doen.

De statistieken

Deadlift 1RM: 200kg

Squat 1RM: 120kg

Bankdrukken 1RM: 85kg

Aantal abonnees: 2500 abonnees

Inkomen: €15 per maand

2019

2019 is het jaar waarin Nathaniels leven veranderde. Dit was het jaar van zijn GCSE’s (diploma middelbaar onderwijs), dus hij deed even een stapje terug van de sportschool en zijn kanaal. Hij had eerder in het jaar ook een paar blessures aan de intercostale spieren (de spieren die langs de ribben lopen) opgelopen, wat zijn training een aantal maanden beïnvloedde.

Dit was echter een verhulde zegen, want het betekende dat hij zich goed kon concentreren op zijn examens. Nathaniel was vastbesloten om alleen maar negens te halen (het best mogelijke cijfer). Aangespoord door een kleine vriendschappelijke wedstrijd met zijn maat Gordon, ging Nathaniel er helemaal voor, studeerde hard en behaalde een 9 voor alle vakken. Hij was de enige persoon op zijn school en een van de slechts 800 leerlingen in het hele land om dit te bereiken.

Tijdens de zomervakantie begon Nathaniel regelmatig op YouTube te posten, maar hij had nog steeds moeite om het kanaal te laten groeien. Hij bleef steken op ongeveer 1.000 views op elke video. Maar zijn lichaamsbouw werd in deze tijd een stuk beter – hij verloor ongeveer 10 kg lichaamsgewicht en zag er beter uit dan ooit.

Op de dag dat hij zijn cijfers ontving, nam hij een video op waarin hij uitlegde hoe hij dat zo goed deed. Het was zijn eerste video die semi-viraal ging en zijn leven veranderde. Omdat de video zoveel aandacht kreeg, explodeerden zijn andere video’s en groeide zijn kanaal. Hij ging van 1.000 views per video naar regelmatig 100.000 views. In Nathaniels eigen woorden: “Je moet slijpen, zelfs als de schijnwerpers er niet zijn.”

De statistieken

Deadlift 1RM: 260kg

Squat 1RM: 210kg

Bankdrukken 1RM: 130kg

Aantal abonnees: 30.000 abonnees

Inkomen: €2.000 per maand

2020

Ah, 2020. Covid sloeg toe en dingen veranderden, voor iedereen. Als fitness influencer werd Nathaniel enorm getroffen door het niet naar de sportschool kunnen gaan en ervoer hij een content-stilstand.

Maar het was niet allemaal slecht – gedurende deze tijd werd hij een Myprotein-ambassadeur en werd hij opgepikt door een aantal andere merken.

En tijdens de lockdown profiteerde hij optimaal en ging hij op een serieuze manier cutten. Toen hij weer naar de sportschool ging, zag hij er “droog” uit.

De statistieken

Deadlift 1RM: 300kg

Squat 1RM: 230kg

Bankdrukken 1RM: 145kg

Aantal abonnees: 70.000 abonnees

Inkomen: € 4.000 per maand

2021

In 2021 veranderde Nathaniels leven opnieuw. De eerste zes maanden van het jaar waren een strijd vanwege de aanhoudende verstoring van Covid. Hij begon met het filmen van content met Joe Fazer en begon aan de universiteit, waardoor zijn kanaal voor de tweede keer explodeerde en in de eerste paar weken 100.000 abonnees overschreed. Bovendien was hij de beste mix van grootte en droogheid die hij ooit was geweest.

De statistieken

Deadlift 1RM: 320kg

Squat 1RM: 260kg

Bankdrukken 1RM: 150kg

Aantal abonnees: 100.000 abonnees

Inkomen: €11.000 per maand (beste maand)

2022

Het is duidelijk dat we nog steeds door 2022 rijden, maar het is tot nu toe een succesvol jaar geweest voor Nathaniel. Hij is naar twee powerlifting-bijeenkomsten geweest, won op regionaal niveau en werd tweede op nationaal niveau. Hij heeft ook zijn trainingsplannen naar een app verplaatst, aangezien de verkoop sinds 2020 een plateau heeft bereikt. En we zijn pas in juli!

De statistieken

Deadlift 1RM: 320kg

Squat 1RM: 270kg

Bankdrukken 1RM: 160kg

Aantal abonnees: 130.000 abonnees

Bericht om mee naar huis te nemen

En daar hebben we het: een korte geschiedenis van Nathaniel Massiah. Hij bedankt zijn trainingsplannen voor het feit dat ze hem een ​​constant inkomen hebben gegeven, waardoor hij zich op YouTube kon concentreren in plaats van het te moeten combineren met een reguliere baan. En hij bleef ook malen als de schijnwerpers er niet waren. En hij is nog maar 19 jaar oud. Sta klaar om te zien waar hij vanaf hier heen gaat.

Meer zien van Nathaniel?

BEKIJK DIT OOK:

Joe Fazer en Nathaniel Massiah gaan Head to Head om te beslissen wie de King of the Gym is

Onze atleten

Joe Fazer en Nathaniel Massiah gaan Head to Head om te beslissen wie de King of the Gym is

2021-10-10 07:00:20van Monica Green

19-jarige deadlift 300 kg terwijl de hele sportschool kijkt

Onze atleten

19-jarige deadlift 300 kg terwijl de hele sportschool kijkt

2022-03-20 20:00:03van Emily WilcockEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.