Onze atleten

19-jarige deadlift 300 kg terwijl de hele sportschool kijkt

Nathaniel Massiah – bodybuilder, powerlifter, universiteitsstudent, influencer. Hij doet het allemaal. Recent brak hij zijn deadlift PR en tilde hij 300 kg op. Niet één keer, maar voor drie herhalingen. Als ik al die platen niet op de bar gestapeld zag, had ik gedacht dat het een deadlift van 100 kg was. Zo gemakkelijk liet hij het eruit zien.

Trainen om alleen maar een ​​PR te halen is voor velen een vreemd idee. Het lijkt op het verplaatsen van enkele zware voorwerpen, wat in theorie denk ook zo is. Maar in de praktijk is het zoveel meer. Het gevoel van het behalen van een nieuw PR in de sportschool is ongeëvenaard.

Nathaniel is niet alleen een grote naam op de campus, hij is ook een grote naam op Instagram en YouTube. Iedereen in de sportschool kent Nathaniel. Wanneer hij naar het deadlift-platform dwaalt, met zware platen in de hand, is het vrij duidelijk wat er gaat gebeuren. Dat is wanneer de menigte zich verzamelt.

Het is geen verrassing dat Nathaniel onder deze hoeveelheid druk een manier heeft om zichzelf te kalmeren. Zijn ritueel.

Veel voorkomend in de sportwereld, zijn rituelen een soort routine die sporters in de zone brengt. Tennisspelers moeten de bal vaak een bepaald aantal keer stuiteren voordat ze mogen serveren, voetballers kunnen een specifieke vrijetraproutine hebben en lifters hebben hun eigen unieke manieren om zich voor te bereiden. Ritueel is verweven met succes. Het is deels visualisatie, deels spiergeheugen en deels bijgeloof.

Nathaniels deadlift-ritueel:

  • Diep ademhalen met het hoofd laag gehouden om in de zone te komen
  • Nogmaals diep ademhalen, zijn schouders naar achteren duwen en zijn borst opblazen
  • Mechanische beweging naar beneden om de bar vast te pakken met een afwisselende greep

Geloof ons niet op ons woord – overtuig jezelf:

En een ander:

Je krijgt het beeld…

En het is niet alleen Nathaniel. Matt Morsia wiebelt graag met zijn schouders, haalt snel diep adem en gaat er dan in. Het is een manier om de geest te concentreren – alleen jij en de bar.

Bericht om mee naar huis te nemen

Eddie Hall kan maar beter oppassen. Nathaniel is pas 19 en kan 300 kg deadliften met een perfecte vorm en bijna zonder te zweten. Geef hem een ​​paar jaar en hij komt voor dat record van een halve ton. In dit tempo zou hij het kunnen overtreffen…

Genoten van dit artikel?

BEKIJK DIT OOK:

10 Deadlift fouten die je rugpijn bezorgen

Training

10 Deadlift fouten die je rugpijn bezorgen

2019-10-12 07:00:09van Alice Pearson

4 ondersteunende oefeningen voor de deadlift

Training

4 ondersteunende oefeningen voor de deadlift

2019-11-13 06:00:26van Mark Hearris

Joe Fazer en Nathaniel Massiah gaan Head to Head om te beslissen wie de King of the Gym is

Onze atleten

Joe Fazer en Nathaniel Massiah gaan Head to Head om te beslissen wie de King of the Gym is

2021-10-10 07:00:20van Monica GreenEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.