Onze atleten

Maak kennis met een van de pioniers van de LGBTQ+ in de fitnessindustrie

De fitnessindustrie geeft veel mensen meer kracht en biedt hen een manier om zelfvertrouwen op te bouwen en zichzelf echt te vinden. Het heeft het potentieel om voorop te lopen bij maatschappelijke verandering door het vermogen de levens van zo velen te veranderen. Vooruitgang is opwindend, maar – zoals bij veel industrieën – moet er nog werk worden verzet voordat volledige toegankelijkheid is bereikt. Het doel moet fitness voor iedereen zijn.

Gedurende de hele geschiedenis van LQBTQ+ vieren we onze ambassadeurs in de voorhoede van positieve verandering in de fitnessgemeenschap, hetzij door voor zichzelf op te komen en te weten waarom ze erbij horen, of door anderen te ondersteunen tijdens hun proces.

Een persoon die met succes een verschil maakt, is Em Donkers (die ook wel Ben genoemd wordt), die je misschien kent als de persoon achter NRG Fitness, een LGBT+-fitnesskanaal dat zich inzet om anderen te inspireren om met trots te sporten. Em zet grote stappen om de sportschool en andere fitnessruimtes in de echte wereld toegankelijker te maken, terwijl ze ook via sociale media de voordelen ervan laten zien – met name voor de LGBTQ+-gemeenschap.

We spraken Em om te praten over alles wat met fitness te maken heeft, evenals zijn ambities en inspiraties.

“Gewoon om mensen zijn die proberen de beste versie van zichzelf te zijn, proberen beter en sterker te zijn”

De sportschool is een plek voor zelfverbetering – een ruimte om het lichaam op te bouwen dat je wilt, het lichaam waar je je prettig bij voelt. Em identificeert zich daarmee. Maar voor Em is het ook meer: ​​het is een ruimte voor mensen om hun identiteit te vieren, hun verlangen om gezond te zijn te omarmen en van hun lichaam te houden door erin te investeren. Dit is de boodschap die Em wil delen, om toekomstige generaties te helpen leren van zichzelf te houden om wie ze zijn.

“Gewoon om mensen heen zijn die proberen de beste versie van zichzelf te zijn, proberen beter en sterker te zijn. Ik identificeerde me daar echt mee, maar het was een beetje verwarrend omdat de mensen op wie ik eruit wilde zien niet per se op mij leken.”

Hoewel Em het soms verwarrend vond, leerden ze hun lichaam op te bouwen op een manier die voor hen werkte. Ze blokkeerden het geluid en concentreerden zich op hoe ze eruit wilden zien. Em wilde een grote borst, grote armen en een grote rug. Dus werkten Em eraan om dit te bereiken, waarbij Em negeerde hoe de mensen om hen heen eruit zagen en wat ze aan het doen waren.

“We hebben de kracht en de tools om dat lichaam te vormen waarvan we hebben gedroomd … dat vertrouwen opbouwen om je te helpen je geslacht en je fitness journey te bevestigen.”

“Nog steeds de zwart-witte genderverwachtingen”

Sportscholen evolueren mee met hun klantenkring, en dat is het soort momentum dat zo geweldig is om te zien. We moeten alle vooruitgang vieren die wordt geboekt in fitnessruimten, plaatsen die veel mensen gebruiken om hun identiteit te omarmen en naar hun doelen toe te werken.

De missie van Em is om sportscholen te helpen meer inclusieve ruimtes te worden door het bewustzijn van de behoeften van de LGBT+-gemeenschap te vergroten. Em zet deze verandering in gang door openlijk over struggles te praten en mensen te leren weten dat ze thuishoren in fitnessruimtes.

“Ik weet dat het moeilijk kan zijn met de situatie in de kleedkamer, of de omgeving, of het uiterlijk, nog steeds die zwart-witte genderverwachtingen. Het kan intimiderend zijn om in de sportschool te zijn, dus ik wil gewoon helpen dat af te breken, dat vertrouwen op te bouwen voordat we er zijn.”

Als fulltime personal trainer en influencer geeft Em lessen aan huis voor klanten, zodat ze zelfvertrouwen kunnen opbouwen voordat ze zelfs maar een voet in de sportschool hebben gezet. De klanten van Em weten vaak wat ze willen, maar direct naar de sportschool gaan kan in het begin eng zijn. De transformatie beginnen op een plek waar ze zich op hun gemak voelen, is ongelooflijk waardevol voor de klanten van Em, en geeft hen een basis waarop ze kunnen bouwen om te gedijen in een sportschoolomgeving.

Em’s droom is dat queer mensen weten dat ze in alle fitnessruimtes thuishoren en dat er geen barrières zijn. Voor iedereen. Punt.

“Gewoon om de taal te leren, om de juiste voornaamwoorden te gebruiken, om een ​​ruimte te creëren waar iedereen is kan zijn, om genderneutrale badkamers, kleedkamers, wat het ook is, te hebben.’

“Ik kan echt niet wachten om te zien waar NRG heen gaat en dat motiveert me enorm. Ik kan niet wachten om meer mensen te helpen.”

Wat Em het meest motiveert, is het maken van een verandering. Em’s eigen leven veranderen, het leven van klanten veranderen en veranderen hoe LGBTQ+-mensen worden gezien – en zichzelf zien – in de fitnessindustrie.

“Om te horen dat ze zich veel comfortabeler voelen in hun geslacht. Ik heb ze geholpen om eruit te komen, of ik heb ze geholpen te beslissen om meer tijd aan hun lichaam te besteden voordat ze een topoperatie ondergingen. Al deze dingen zijn super lonend…

Ik heb zin in de volgende training, de volgende dag, de volgende klant, de volgende grote stap. Ik kan echt niet wachten om te zien waar NRG heen gaat en dat motiveert me enorm. Ik kan niet wachten om meer mensen te helpen.”

En op persoonlijk vlak – zelfs na jaren van hard werken, zijnde de persoon die Em is – is Em niet van plan om binnenkort te stoppen.

“Ik ga het dag voor dag nemen, maar het motiveert me om niet te weten hoe de volgende dag eruit zal zien, zelfs met deze hormoonveranderingen, met mijn lichaam is het super opwindend – het houdt me echt op de been.”

“Je gaat er komen en het zal geweldig zijn als je er bent.”

Zoals veel mensen in de LHBT+-gemeenschap heeft Em te maken gehad met tegenslag. Maar Em is er met een nog sterkere mentaliteit doorheen gekomen.

“Ga zo door. Geef nooit op. Blijf pushen, want je wordt neergeslagen en mensen zullen zeggen wat ze willen zeggen. Maar zolang je doorgaat, wetende dat elke dag beter zal worden, zul je de persoon worden die je altijd al wilde zijn. Je gaat er komen en het zal geweldig zijn als je er bent.”

Em Donkers Deadlift

“Ze pleiten voor mij.”

Een grote zorg voor veel mensen in de LGBTQ+-gemeenschap is gezinsacceptatie. Em heeft het geluk om ondersteunende ouders te hebben – sterker nog, ze zijn een enorme inspiratiebron. Em is zichtbaar emotioneel als we praten over hoe Em’s familie de identiteit omarmt, en realiseert zich hoeveel geluk ze hebben dat ze geliefd en geaccepteerd worden door degenen die het dichtst bij hen staan.

“Mijn ouders zijn een enorme inspiratie voor mij geweest. Ik ben opgegroeid in een zeer actief gezin en ze zijn altijd zo ondersteunend en zo geweldig geweest. Ze hebben me ook gesteund tijdens deze genderreis. Ze stellen me de beste vragen – sorry als ik emotioneel word – maar ze zijn gewoon zo ondersteunend en ze lezen de boeken, ze leren mijn voornaamwoorden. Ze pleiten voor mij.”

Bericht om mee naar huis te nemen

De fitnessindustrie heeft misschien nog een lange weg te gaan voordat het voor iedereen toegankelijk is, maar het zijn mensen zoals Em die voor echte positieve verandering zorgen en mensen inspireren om het beste uit zichzelf te halen en zich niet door angst laten tegenhouden. Wat je eigen doel ook is, de pagina van Em staat vol met krachtige berichten en het zien van de community zal zeker een glimlach op je gezicht toveren.

Geïnspireerd door dit artikel?

LEES HIER MEER:

Niet-binair zijn moet worden verwelkomd door de fitnessindustrie

Onze atleten

Niet-binair zijn moet worden verwelkomd door de fitnessindustrie

2021-11-10 07:00:31van Monica Green

"Ik ben niet gehandicapt omdat ik minder heb" | Xabi Osa: The Locker Room – Episode 4

Onze atleten

"Ik ben niet gehandicapt omdat ik minder heb" | Xabi Osa: The Locker Room – Episode 4

2020-10-30 14:00:26van Lauren Dawes

Omgaan met de druk om te presteren| Abou Konate: The Locker Room – Episode 2

Onze atleten

Omgaan met de druk om te presteren| Abou Konate: The Locker Room – Episode 2

2020-10-20 06:00:59van Lauren DawesEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.