Onze atleten

Niet-binair zijn moet worden verwelkomd door de fitnessindustrie

De fitnessindustrie heeft nog een lange weg te gaan als het gaat om inclusiviteit en diversiteit. Maar een persoon die ernaar streeft om LGBTQ+-mensen te helpen zich thuis te voelen in de sportschool, is Em Donkers, bij hun fans ook bekend als NRG Fitness.

Em deelt uitdagende trainingen, voedingsadviezen en supplementen adviezen, en zijn eigen ervaringen als niet-binair persoon in een poging anderen te inspireren om hun authentieke zelf te zijn.

We hebben Em geïnterviewd om erachter te komen hoe anderen hun identiteit konden omarmen door middel van fitness, waardoor ze zich zelfverzekerd voelen in de sportschool en hoe de industrie kan bouwen aan een veelbelovende basis voor inclusiviteit.

“Sociale media zijn heel krachtig”

Sociale media zijn het digitale wilde westen, en hoewel er toxiciteit moet worden overwonnen, verbindt het juist geïsoleerde leden van bepaalde gemeenschappen met de rest van de wereld.

Em heeft niet alleen een manier van ondersteuning geboden aan LHBTQ+-mensen, maar ze hebben via sociale media een community gevonden die hen heeft geholpen om tot hun recht te komen.

“Ik heb contact kunnen maken met en mezelf in anderen kunnen zien. Sociale media zijn erg krachtig en hebben me in staat gesteld om contact te maken met mensen over de hele wereld die meer op mij lijken, en hebben ons in staat gesteld een online community te creëren waar we kunnen gedijen. Zoals mijn Instagram-pagina. Het hebben van een gemeenschap met vergelijkbare doelen, gedachten en levensstijl is erg nuttig geweest om te begrijpen wie ik ben.”

“Je hoort er net zo goed bij als ieder ander, ook al heeft de samenleving zich niet aangepast”

LHBTQ+-mensen kunnen vaak een gecompliceerde relatie hebben met de sportschool door zaken als binaire kleedkamers. We wilden weten welk advies Em zou geven aan iemand die aan fitness wil beginnen, maar zich niet op zijn gemak voelde om een ​​sportschool binnen te stappen.

“Waarom zouden de meningen van anderen, of zelfs uiterlijk, je ervan weerhouden om je doelen te bereiken of gelukkig te zijn? Hun gedachten kunnen je alleen kwetsen als je dit toestaat. Wees trots op wie je bent, dat je niet op iedereen lijkt, dat je opgemerkt wordt en dat mensen je opmerken omdat je origineel bent, een pionier.

Je hoort er net zo goed bij als ieder ander, zelfs als de samenleving de tijd niet heeft ingehaald. Je kunt altijd een trainingsmaatje meenemen om je veiliger te voelen. Wees moedig, wees trots, wees jezelf.”

“Meer genderneutrale badkamers”

Praktische stappen zijn een essentieel element van verandering om mensen te helpen zich meer op hun gemak te voelen. Em wijst op manieren waarop sportscholen over de hele wereld veranderingen hebben aangebracht om ze gastvrijer te maken voor iedereen, inclusief dingen zoals doucheruimtes met één cabine in plaats van open kleedkamers.

Een ander belangrijk element van verandering waar Em naar wijst, zijn “meer genderneutrale badkamers”, iets dat al gemeengoed is in veel andere sociale gebieden, zoals werkplekken en restaurants.

Genderneutrale kleedkamers duiken ook steeds meer op in fitnessruimten, zoals fitnessstudio TRIB3, die een van de eersten in het VK werd met genderneutrale kleedkamers toen ze in 2017 in Sheffield werden gelanceerd.

Em legt ook uit dat sportschoolpersoneel en personal trainers veranderingen kunnen doorvoeren. Em geeft als voorbeeld door iemands identiteit niet gelijk aan te nemen, hoewel het beleefd lijkt om te zeggen “hoe kan ik u helpen meneer?”, maar gewoon vragen ​​”hoe kan ik jou helpen?” verwijdert elk mogelijk ongemak. Het is een win-win!

“Zelfs als je je niet zeker voelt, probeer te doen alsof je dat wel bent”

Als het op vertrouwen aankomt, is Em een ​​groot voorstander van de ‘fake it till you make it’-mentaliteit. Dat en kennis zijn de sleutel tot binnenlopen en je krachtig voelen voor een geweldige training.

“Zelfs als je je niet zeker voelt, probeer te doen alsof je dat wel bent, en uiteindelijk zul je het zelfs geloven! Mensen respecteren en knoeien niet met vertrouwen, dus ik denk dat als je je hoofd omhoog kunt houden en doet alsof je de ‘eigenaar’ bent, je meer kans hebt om gerespecteerd te worden en met rust gelaten te worden.

Ik heb veel vertrouwen in mijn fitness- en sportachtergrond en voeding, wat me veel vertrouwen geeft in de sportschool. Ik heb ook een goed begrip van het gebruik van de apparatuur, wat ook echt kan helpen. Personal trainer zijn helpt zeker. Je kunt ook YouTube-video’s bekijken over het gebruik van apparatuur, op die manier kan je al enorm veel leren. Naar de sportschool gaan met een vriend kan ook helpen om vertrouwen en begrip te krijgen.”

Vertrouwen kost tijd. Begin langzaam, bouw je kennis op en neem een vriend mee totdat je het gevoel hebt dat je de sportschool alleen aankunt. Het zal tijd kosten, maar het zal de moeite waard zijn.

Bericht om mee naar huis te nemen

Er is nog zoveel werk aan de winkel om sportscholen een meer gastvrije plek voor iedereen te maken. Want iedereen verdient de ruimte om aan zichzelf te werken en fit te blijven. Em doet geweldig werk door de mensen in de LGBTQ+-gemeenschap te laten erkennen dat ze een plekje hebben aan de fitnesstafel, en we zullen ze zeker steunen.
Volg Em’s pagina voor briljant fitness- en voedingsadvies.

Genoten van dit artikel?

LEES DIT OOK:

Meet The Athletes: Richard Duchon | 'Je bent je eigen competitie'

Onze atleten

Meet The Athletes: Richard Duchon | 'Je bent je eigen competitie'

2021-10-27 10:00:30van Just van den Brekel

Arie Boomsma & Kaz Van Der Waard VS. Lebron's Killer Workout | Short Series Aflevering 4

Onze atleten

Arie Boomsma & Kaz Van Der Waard VS. Lebron's Killer Workout | Short Series Aflevering 4

2021-10-18 17:00:06van Just van den Brekel

Rate My Fridge met Denise Anna | Aflevering 4

Onze atleten

Rate My Fridge met Denise Anna | Aflevering 4

2021-10-18 14:00:52van Just van den BrekelMonica Green

Monica Green

Schrijver en Expert

Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.