Ga door naar belangrijkste inhoud
Motivatie

Maak je doelen voor januari haalbaar met Londen’s beste Life Coach

Maak je doelen voor januari haalbaar met Londen’s beste Life Coach
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

We weten dat velen van jullie op dit moment overweldigd zullen zijn als je nadenkt over wat je met je jaar wilt doen. Om je te helpen, hebben we een van de beste life coaches in het Verenigd Koninkrijk, Nick Hatter, gevraagd om ons allemaal wat advies te geven over waar we moeten beginnen.

Hier is hoe deze life coach zijn doelen voor januari haalbaar maakt ...

Het is dus 2021. Deze keer gaat het gebeuren! Behalve dat je dat vorig jaar zei. En dat jaar daarvoor. Vaak 2 weken na januari (of mogelijk zelfs eerder), merken we dat we terugvallen in oud gedrag. Hoe komt dit?

Misschien merk je dat je nog steeds uitstelt, nog steeds niet vooruitgaat en nog steeds vastzit. We zijn er allemaal geweest en ik ben hier om je te vertellen dat er een uitweg is.

Hier zijn enkele vragen die je jezelf moet stellen:

1. Is mijn doel realistisch haalbaar binnen het tijdsbestek?

Wil je dit jaar 10% lichaamsvet verliezen? Dat is geweldig. Ik deed het in 2020 - behalve dat het me meer dan 6 maanden kostte, niet 2 weken. Je moet realistisch zijn, vooral als het gaat om fitnessdoelen, en vooral als je geen professionele bodybuilder bent.

Het kan zijn dat je begint op te geven als je een week naar de sportschool gaat, of als je twee weken op dieet blijft en je geen veranderingen ziet. Veranderingen als deze kosten tijd, discipline en consistentie, dus wat je doelen ook zijn, ga met je ogen wijd open.

Ik realiseer me dat niet al je doelen verband houden met fitness, dus hoe zit het met het schrijven of publiceren van dat boek? Welnu, het duurde voor mijn aanstaande boek, The 7 Questions (verkrijgbaar in januari 2022), ongeveer 9 maanden om een ​​publishing deal te sluiten met een druk van een grote Britse uitgever. En ik verwacht dat het nog 3 maanden zal duren om het op te perfectioneren!

Je moet geduld hebben - wat een beetje een verloren kunst is geworden in onze instant–gratification culture. Vraag jezelf af of het doel ook daadwerkelijk haalbaar is. Waarom zou je je niet eerst concentreren op het verliezen van slechts 0,5% lichaamsvet in januari? Schiet jezelf niet in de voet door te snel te groot te mikken en dan teleurgesteld te raken.

2. Hoe kan ik mezelf regelmatig verantwoordelijk houden?

Zoals managementconsultant Peter Drucker het beroemde zei: ‘Wat wordt gemeten, wordt verbeterd’.

Met mijn gewichtsverlies besloot ik mezelf elke 3 dagen te wegen (omdat het gewicht van dag tot dag fluctueert), lichaamsvet te meten en ook calorieën te tellen met een app. Om het tellen van calorieën gemakkelijker te maken, kun je ook getallen naar boven afronden - als een pot cottage cheese bijvoorbeeld 189 calorieën bevat, rond je deze af naar 200.

Wat mijn boek betreft, ik stelde mezelf een tijdlang een dagelijkse doelstelling van slechts 200 woorden per dag - nu heb ik bijna 75.000 woorden geschreven. Weinig en is vaak beter, vooral bij het opstellen van gewoonten voor de lange termijn.

Ook het zien van kleine regelmatige verbeteringen in de cijfers, of het nu je deadlift of hardlooptempo is, is iets om onderweg te vieren en je gemotiveerd te houden.

3. Wat is de volgende kleinste stap die ik kan zetten?

Dit is eenvoudig en toch zeer effectief om indringend door al het lawaai in je hoofd te snijden over wat je nu moet doen. Het is in feite zo eenvoudig dat het bijna gezond verstand is. Maar nogmaals, gezond verstand komt niet vaak voor.. Verandering kan bevrijdend en opwindend zijn, maar het kan ook overweldigend en stressvol zijn, zelfs als het positief is.

Het veranderingsproces kan zeker allerlei soorten ongemak bij ons oproepen, waardoor we uitstelgedrag gaan vertonen. Uitstelgedrag is een beetje zoals wandelen en struikelen over een enorme berg op je pad en denken: ‘Daar kan ik niet op klimmen, het is veel te hoog en te veel werk! Ik denk dat ik het nog een dag laat staan ​​’.

Het probleem is dat je de berg moet beklimmen om te komen waar je heen gaat. En hoe langer je de klim uitstelt, hoe pijnlijker het wordt.

Een advies dat ik van een universitair docent kreeg, was bij het schrijven van een nieuwe opdracht: begin met het maken van een nieuw document, het een titel geven en het vervolgens opslaan. Als het je lukt, geweldig, je bent al een stap dichter bij de afronding.

Misschien is de volgende stap, als je genoeg moed hebt, om te beginnen met het schrijven van de eerste zin. Als je dat kunt, wil je de eerste alinea afmaken. Enzovoorts. Voordat je het weet, heb je een sneeuwbal van vaart. Maar de moeilijkste stap? Het is vaak de eerste.

Op sommige dagen tijdens mijn journey om af te vallen, had ik echt geen zin in een volledige training. De perfectionist in mij zei: ‘Zie? Het heeft geen zin om naar de sportschool te gaan '. In plaats daarvan zou ik nadenken over wat de volgende kleinste stap is die ik zou kunnen zetten. Soms was het antwoord gewoon 10 minuten op een crosstrainer stappen, of gewoon een dagelijkse wandeling maken - en dat was het dan.

Je zult niet altijd zin hebben in een training. Doe gewoon wat je kunt met de energie en de tijd die je hebt.

Om Naeem Callaway te citeren: “Soms wordt de kleinste stap in de goede richting de grootste stap in je leven. Tiptoe als het moet, maar zet een stap. "

4. Wie kan mij hierbij ondersteunen?

We hebben misschien de steun nodig van een trainingspartner of misschien een life coach zoals ik, om ons verantwoordelijk te houden. Een goede life coach kan je zeker helpen ontdekken wat je echt tegenhoudt. In sommige gevallen kan het een verborgen verslaving zijn (zoals aan eten of bier), of onbewust negatief gedrag of denkpatronen. Je kunt ook baat hebben bij een hypnotiserende repetitie om te visualiseren dat je je doelen bereikt (onderzoeken tonen aan dat het in sommige gevallen bijna net zo effectief kan zijn als echte training).

Uit een onderzoek van de American Society of Training and Development (ASTD) bleek dat regelmatige afspraken over verantwoording met iemand voor wie je je inzet, je kans op het bereiken van een doel met wel 95% vergroot. Het is niet verwonderlijk; we zijn sociale wezens en niet veel van ons zien er graag slecht uit, vooral niet voor iemand die we respecteren.

Ik heb gezien dat mijn cliënten enorme doorbraken hebben bereikt met life coaching. Soms hebben ze alleen iemand nodig om de juiste vragen te stellen, hen te ondersteunen en uiteindelijk hun volledige potentieel te behalen.

Of het nu een personal trainer, levenscoach of een goede vriend is, iemand hebben die je hoofd bij het spel houdt, is net zo belangrijk als het rennen van de race.

Six packs worden niet alleen in de keuken gemaakt; ze zijn gemaakt in de geest. Velen van ons trainen onze biceps, maar hoeveel van ons trainen onze geest?

Bericht om mee naar huis te nemen

De korte vragen van Nick zijn een geweldige plek om te beginnen bij het stellen van jouw doelen om ze realistisch, meetbaar en duurzaam te houden. Je kunt deze dit jaar op al je doelen toepassen om je te helpen op koers te blijven. Als je meer hulp nodig hebt, bekijk dan onze nieuwe uitdaging #RefuelYourAmbition of lees hieronder meer over hoe Nick je kan helpen.

Over Nick Hatter

Nick Hatter is een van de toonaangevende life coaches in het Verenigd Koninkrijk en wordt vertrouwd door      artsen ,neurowetenschappers en klinisch psychologen. Hij is getraind in neurolinguïstisch programmeren (NLP), positieve psychologie, psychodynamica (onbewuste motivaties) en heeft certificaten in Human Givens Psychotherapy. Zijn boek, The 7 Questions, komt uit in januari 2022. Ga voor meer informatie over Nick naar www.nickhatter.com of volg hem op Instagram en Twitter.

 

Vond je dit artikel leuk?
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein