Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

“Ik ben niet gehandicapt omdat ik minder heb” | Xabi Osa: The Locker Room – Episode 4

“Ik ben niet gehandicapt omdat ik minder heb” | Xabi Osa: The Locker Room – Episode 4
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

'Als ik hetzelfde kan doen zonder arm, betekent dat dat we allebei gelijk zijn. Ik ben niet gehandicapt omdat ik minder heb. "

Vaak is het eerste dat mensen zien als ze naar Xabier Osa kijken, zijn ontbrekende ledemaat. Ze denken dat het een probleem is - een lichamelijke beperking die mogelijk te wijten is aan een ongeval of ziekte.

Maar voor Xabi was zijn fysieke gezondheid nooit het ding dat zijn succes in de weg stond. Het was zijn geestelijke gezondheid en levenshouding.

"Ik dacht dat ik het niet kon."

Na het ontdekken van sport veranderde Xabi's kijk op het leven volledig. Hij is nu een bloeiende functionele fitnessatleet en -coach, met een missie om anderen te inspireren en te helpen om groots te worden.

Bekijk nu de laatste aflevering van The Locker Room-serie om meer te horen van Xabi's ongelooflijke verhaal.

https://youtu.be/kWFPmvaLWvw

Bij Myprotein geloven we echt dat het zorgen voor je geest net zo belangrijk is als het zorgen voor je fysieke fitheid, en we erkennen hoe belangrijk het is om de gesprekken over geestelijke gezondheid gaande te houden.

Om Mental Health Awareness te vieren, delen we elke week van oktober een aflevering van The Locker Room – een reeks openhartige interviews met onze ambassadeurs en atleten die hun ervaringen met geestelijke gezondheid een platform geven. Omdat we #StrongerTogether zijn.

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein