Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Geen tijd om te sporten? | Deze vader combineert bodybuilding met een baan als piloot

Geen tijd om te sporten? | Deze vader combineert bodybuilding met een baan als piloot
Lauren Dawes
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Als je op ons lijkt, heb je het "het is niet dat ik niet wil trainen, het is gewoon dat ik geen tijd heb" excuus om de sportschool over te slaan ... regelmatig gebruikt. Een 9-5 met alle andere verplichtingen voor volwassenen, zoals koken en schoonmaken, kan al moeilijk genoeg zijn, nog voordat je socializen en sporten in routine hebt meegenomen.

Nou, misschien niet voor deze ongelooflijke Myprotein-ambassadeur. (Spoiler alert: bereid je voor om versteld te staan).

Gaurav Taneja is een 33-jarige man uit Delhi. Hij studeerde oorspronkelijk als civiel ingenieur aan een van de meest prestigieuze universiteiten van India, maar besloot in plaats daarvan een carrière in de luchtvaart na te streven, om zo opgeleid  te worden als piloot in de Verenigde Staten.

Onderweg werd hij verliefd op fitness en krachttraining - zozeer zelfs dat hij op aanbeveling van anderen besloot om deel te nemen aan een bodybuildingwedstrijd. Hij kwam op de eerste plek bij zijn eerste poging.

Gaurav bleef competen, steeg door de rangorde van nationale wedstrijden naar nationale wedstrijden en werd in de bodybuilding-community bekend als de "the guy who flies an aircraft".

Hij besloot toen dat hij meer mensen wilde bereiken, dus zette hij een fitness-vlog op YouTube op om zijn training- en voedingsadvies met anderen te delen. Vandaag heeft de vlog meer dan 1,6 miljoen abonnees. Oh, en hij is een echtgenoot en vader.

https://www.instagram.com/p/B0igjz_Bjuy/

Om het kort samen te vatten, balanceert Gaurav een fulltime carrière als piloot met bijhouden van een strikt training- en voedingsregime, naast het handhaven van een super-succesvolle vlog en tijd doorbrengen met zijn gezin. Oef.

We hadden het geluk om een ​​plaats in zijn hectische schema te krijgen om erachter te komen hoe hij is gekomen waar hij nu is - en, nog belangrijker, hoe hij in vredesnaam alles in zijn dagen propt.

Fitness ontdekken

Misschien een van de meest interessante delen van het verhaal van Gaurav - en er is veel om uit te kiezen - is dat hij niet eens van plan was om groot te worden in de bodybuildingwereld. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het een volledige bevlieging  is geworden. Als jongen waren al zijn inspanningen en focus gericht op het bereiken van IIT Kharagpur (Indian Institute of Technology Kharagpur), wat hij tot op de dag van vandaag nog steeds de prestatie is waar hij het meest trots op is.

“In IIT komen is moeilijker dan in Harvard komen, omdat er zoveel mensen zijn die solliciteren. Toen ik het examen aflegde, deden ongeveer 4 miljoen mensen hetzelfde examen - 4 miljoen mensen voor 3000 plaatsen. Het is het meest competitieve examen in India. "

Met zulke kansen is het duidelijk dat Gaurav meer is dan alleen een harde werker - er is een serieuze hoeveelheid zelfvertrouwen, toewijding en mentaliteit voor nodig om te gaan competen. Maar hij deed het en was succesvol.

Bij IIT ontdekte hij ook zijn liefde voor fitness. Hij had als kind al cricket gespeeld en was op school redelijk sportief, maar pas op de universiteit begon hij echt aan krachttraining.

“Ik heb veel geleerd over verschillende technieken, een beetje over voeding, maar vooral hoe je zware gewichten kunt tillen. Ik had een groep vrienden die er ook in geïnteresseerd waren, dus zodra het 6 uur was, was iedereen in de sportschool. Dat was het, elke dag. "

Dat ging zo door totdat hij zijn diploma had behaald en de beslissing nam om in de luchtvaart te gaan. Hij ging naar Amerika, leerde vliegen en kreeg vervolgens een baan terug in India als piloot. Het klinkt bijna eenvoudig, toch? En natuurlijk slaagde hij erin om tegelijkertijd regelmatig te blijven trainen.

“Er was een tijd dat ik als piloot werkte waar jongens naar me toe kwamen in de sportschool en me vroegen of ik aan professionele bodybuilding wedstrijden meedeed. Ik zei altijd nee, ik doe dit gewoon voor de lol. Ze zouden dan zeggen, "maar je tilt gekke gewichten op, je moet competen''. "

Een tijdlang zei Gaurav tegen zichzelf dat hij als piloot geen tijd had om te reageren op deze opmerkingen van wildvreemde mensen. Maar toen zoveel mensen hem hetzelfde vroegen, werd hij nieuwsgierig. Wat als hij aan een bodybuilding competitie zou mee doen?

Hij besloot naar een plaatselijke bodybuildingwedstrijd te gaan waar hij wist dat een vriend van hem meedeed en zodra hij hem op het podium zag, zei hij tegen zichzelf dat hij er volgend jaar zelf zou staan.

"Ik zei tegen mezelf dat het niet uitmaakt of je wint, probeer het gewoon. Omdat toen die jongens binnenliepen met de kleur, de muziek aan, en de mensen allemaal juichten voor hen - het was bijzonder. Toen besloot ik terecht dat ik wilde meedoen. "

Dus in 2012 vond Gaurav een coach die hem kon begeleiden door het intense training- en voedingsregime dat hij nodig had om zich voor te bereiden op competitieve bodybuilding. Dit was echter een online coach, omdat hij nog steeds fulltime als piloot werkte (zoals jij).

Een jaar vooruitspoelen en hij is klaar om zelf op dat podium te stappen. Het was zijn eerste wedstrijd ooit en hij won goud. Zijn tweede keer won hij opnieuw goud. Derde keer, je raadt het al - goud.

“Ik won dat seizoen drie gouden munten en werd omringd door mensen die dit fulltime deden - gymtrainers, professionals, mensen die dit al enkele jaren deden ... en ik deed het gewoon naast mijn werk. Ik dacht dat ik geen kans zou maken ... maar ik won goud. "

https://www.instagram.com/p/BZ7jjZzljts/

Niet verwonderlijk, dat dit opschudding veroorzaakte. Mensen wilden weten waar hij vandaan kwam, of hij uit de stad kwam, omdat hij zo'n nieuw gezicht was. Hij werd beroemd in de bodybuilding-kringen in India als de ‘the guy who flies an aircraft’, vooral toen hij begon te stijgen op de ranglijst. Van 2013 tot 2017 bereidde hij zich voor op show na show, concurrerend op staatsniveau en vervolgens op nationaal niveau.

Hij heeft de laatste jaren een pauze genomen met de wedstrijden, maar hij heeft gezworen om ten minste nog een keer terug te keren; "Nog een laatste show voordat ik mijn laarzen ophang".

Een platform vinden

Tijdens zijn wedstrijdtijd leerde Gaurav onvermijdelijk veel over training en voeding. Hij leerde over hoe het lichaam functioneert en wat het nodig heeft om te functioneren, terwijl het zichzelf door de 'marteling' pusht om naar zo weinig lichaamsvet te gaan.

Hij had nog steeds mensen die hem benaderden in sportscholen, vaak om hem om advies te vragen, wat hij graag gaf. Het deed hem beseffen dat hij zijn kennis alleen op deze manier met een handvol mensen tegelijk kon delen.

"Ik wilde meer mensen bereiken, omdat je weet dat er veel mensen zijn die op internet advies geven over" bro science ". Bro science verspreidt zich als wild vuur. Dus ja, ik werd de eerste man in India - nou ja de eerste competitieve bodybuilding-man in India - om een ​​YouTube-kanaal op te zetten om mensen een beetje te helpen. ”

Hij begon klein. Zijn vlogs gingen vooral over het ontmaskeren van alle mythen rond supplementen, d.w.z. wat te kopen dat echt werkte en waar ze te kopen tegen een betaalbare prijs. Hij legde uit wat watergewicht was en hoe het te verliezen. Je zou kunnen zeggen dat zijn USP fitness en gewichtstraining toegankelijk maakte voor de gemiddelde Joe.

“Mensen begonnen me op te merken. Ze dachten dat ik zinnige dingen te zeggen had en dus blies mijn kanaal echt heel snel op. Ik wist eerst niet wat er aan de hand was, ik verwachtte het helemaal niet. Daarna besloot ik om een ​​tweede kanaal te beginnen dat meer een vlog was, en dat deed het ook echt goed. Dat is een deel van mijn leven - vooral mijn vrouw en ik aan het reizen. Het is leuker. "

Het kanaal van Gaurav, "Flying Beast", heeft momenteel meer dan 1,6 miljoen abonnees.

https://www.instagram.com/p/BwYxYs7hOSg/

Balans vinden

Dus hoe past één man zoveel in 24 uur per dag? Een training doen voor of na een normale 9-5-bureaubaan kan al een uitdaging zijn - hoe pas je de training aan rond een onvoorspelbaar vluchtschema met overnachtingen en veranderende tijdzones? Gaurav denkt eigenlijk dat zo'n schema hem heeft geholpen zijn tijd effectiever te gebruiken.

“De meeste mensen die aan bodybuilding wedstrijden mee doen, hebben 4 of 5 uur per dag om in de sportschool door te brengen. Maar ik geloof dat sommige van mijn beste trainingen zijn geweest toen ik nog maar 30 minuten over had, omdat je onder druk staat. "

Absoluut geen tijd dus om tussendoor door op sociale media te kijken.

Vaak moest Gaurav speciaal aan hotels vragen om hun sportscholen voor hem te openen op belachelijke tijden (we praten dan over 2/3 uur 's ochtends) gewoon zodat hij kon trainen rondom zijn gekke schema.

"Er is me vaak gezegd:" Nee meneer, de sportschool is gesloten, we hebben daar geen trainer en we kunnen de sportschool niet openen zonder trainer ". Dan ben ik zo van, maar ik ben de trainer! Dan geven ze me gewoon de sleutels. '

Hij geeft toe dat de training altijd het gemakkelijke deel voor hem was, zelfs na langeafstandsvluchten of tijdens overnachtingen - het was de voeding die moeilijker was. Vergeet genieten van de lokale keuken of fast food voor het gemak, hij had macro's om aan vast te houden.

“Drie of vier dagen achter elkaar weggaan en in een hotel verblijven… Vroeger moest ik mijn eigen maaltijden invriezen en meenemen. Er zijn tijden geweest dat ik ze ook niet kon opwarmen, dus moest ik de maaltijden ijskoud eten. "

Dat is nog eens toewijding.

Je vraagt je af of Gaurav er ooit aan heeft gedacht om de handdoek in de ring te gooien om full-time bodybuilding voort te zetten, in plaats van ermee te jongleren rond zo'n veeleisende carrière. Het antwoord is ja; hij heeft het overwogen. Hij nam zelfs een pauze van ongeveer een maand om het uit te testen, en hij ontdekte dat het gewoon niet werkte voor hem.

"Mijn taak zorgde voor een goede routine - als ik om 3 uur 's nachts moest opstaan ​​voor een vlucht, zou ik dat moeten omzeilen. Toen ik geen baan had, stond ik om 10/11 's ochtends op en werkte ik pas' s middags. De routine werkte gewoon beter. Ook werd ik eraan herinnerd dat ik in de luchtvaart ging omdat ik er echt van hou. Het is een dynamische taak. "

https://www.instagram.com/p/BzDb5E5Bwfx/

Gaurav's advies

Met zo'n indrukwekkend CV moesten we wat woorden van wijsheid van Gaurav hebben. Hier zijn zijn twee adviezen:

“Ten eerste, discipline. Je moet discipline in het leven hebben.Ten tweede moet je die stap zetten. Weet je, er zijn momenten waarop mensen een nieuwe onderneming willen starten ... zeggen dat ze niet graag voor iemand werken en dat ze hun eigen baas willen worden. Ze plannen veel, plannen veel, hebben de juiste ideeën voor de verhuizing - maar ze ondernemen geen actie. Doe gewoon alles. Begin met het bedenken van een naam voor je bedrijf of stuur enkele e-mails, het kan zo klein zijn.Mensen wachten altijd op dat perfecte moment, maar daar moet je niet op te wachten.Hetzelfde als het starten van een YouTube-kanaal, mensen zeggen dat ze wachten tot ze een betere camera of zo hebben. Ik begon alleen met een telefoon! Of ze zeggen dat ze verlegen zijn voor de camera en daar willen ze eerst aan werken. Ik zeg, ga ervoor, upload die eerste video nu. Je wordt beter. Je leert dingen terwijl je ze doet. Anders verlies je gewoon tijd. "

We weten niet hoe het met jou zit, maarwij nemen dit advies van een man als Gaurav graag aan.

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein