Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Bouw spieren op met deze 3 oefeningen van ’s werelds sterkste broers

Bouw spieren op met deze 3 oefeningen van ’s werelds sterkste broers
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

De Stoltman brothers zijn onlangs toegetreden tot het Myprotein-team en om dit te vieren, delen ze enkele van hun favoriete bewegingen om spieren op te bouwen en sterk te worden.

Als finalisten van World’s Strongest Man in 2019 weten ze zeker waar ze het over hebben als het gaat om krachttraining (kijk maar naar de grootte van die gewichten in de video!)

Hier zijn hun drie favoriete oefeningen voor het opbouwen van kracht en tips om de sets en herhalingen te optimaliseren voor spieropbouw.

Banded Deadlift

Als je het zwaar hebt zonder al die extra gewichten die normaal in de sportschool liggen, dan hebben de Stoltman brothers het antwoord. Weerstandsbanden. Of je nu een barbell hebt of alleen een band, ze zijn een geweldige manier om spanning aan je oefeningen toe te voegen.

De broers raden 6-12 herhalingen of 3-5 herhalingen aan als je echt kracht wilt opbouwen en “beefy” wilt worden.

https://youtu.be/j4KBk16l6Gc

Banded Overhead Press

Een oefening die je moet perfectioneren als je een sterke atleet wilt zijn, de broers houden van deze beweging voor het bouwen van die boulder shoulders en het betrekken van de buikspieren. Als je nu zonder gewichten traint, is deze oefening met weerstandsbanden een geweldig alternatief.

De broers raden aan om voor deze oefening behoorlijk stevige weerstandsbanden aan te schaffen (hoe hoger de weerstand, hoe moeilijker de beweging). Nogmaals, 3-5 herhalingen met een band met hoge weerstand om kracht op strongman-level op te bouwen, of 6-12 herhalingen om die spieren te laten pompen.

https://youtu.be/j6dK2NX2FGc

Sand Bag Lift

Iedereen die de World’s Strongest Man heeft gezien, weet dat de zandzak een integraal onderdeel is van de wedstrijd. De broers houden van deze conditionerende beweging voor het versterken van de hamstrings, bilspieren en de onderrug. Geen zandzak? Haal wat zakken compost bij je plaatselijke winkel, of vul een rugzak om deze oefening te kunnen doen.

De broers bevelen ongeveer 10 herhalingen van deze oefening aan elke kant snel achter elkaar aan om het hart sneller te laten kloppen - strongman gaat niet alleen over zwaar tillen!

https://youtu.be/dFrHMnVDVdU

Bericht om mee naar huis te nemen

Alleen omdat je niet naar de sportschool kunt, wil dat nog niet zeggen dat je niet nog steeds kracht kunt opbouwen. Hopelijk hebben de Stoltman brothers je geïnspireerd om creatief te worden met wat je hebt om progressie te blijven maken. Deze drie oefeningen zijn perfect voor het verbeteren van kracht en het conditioneren van je lichaam voor serieuze strongman resultaten.

Wil je meer weten over strongman?

LEES DIT OOK:

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein