Ga door naar belangrijkste inhoud
Mentale kracht

Nieuwe studie onthult dat onze mentale gezondheid onze trainingsroutines zowel kan motiveren als belemmeren

Nieuwe studie onthult dat onze mentale gezondheid onze trainingsroutines zowel kan motiveren als belemmeren
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Training is voor velen van ons een ontsnapping, een manier om stoom af te blazen en de geest op te ruimen. Toen de sportscholen vorig jaar sloten vanwege de pandemie, werd het een stuk moeilijker om die stressverlichting te krijgen.

Met dit in het achterhoofd heeft McMaster University een onderzoek uitgevoerd naar bewegingsgewoonten tijdens de pandemie. Uit het onderzoek bleek dat "de pandemie een paradox heeft gecreëerd waarin geestelijke gezondheid zowel een motivator als een belemmering voor lichamelijke activiteit is geworden".(1)

Dus of je nu traint voor je mentale gezondheid, of je hebt moeite om te trainen vanwege je mentale gezondheid, je bent zeker niet de enige. Laten we eens kijken naar enkele van de verdere bevindingen en hoe het onderzoekers heeft geholpen om op wetenschap gebaseerd advies te ontwikkelen voor mensen die worstelen met motivatie.

De studie

Onderzoekers van de McMaster University identificeerden de verandering in activiteitsniveaus en geestelijke gezondheid als gevolg van de pandemie, en wilden begrijpen hoe en waarom deze verandering verder plaatsvond.

De onderzoekers ondervroegen 1.669 personen in de leeftijd van 18-29 jaar. De deelnemers namen deel aan een enquête die hun demografische, vroegere en huidige activiteitsniveaus en vroegere en huidige geestelijke gezondheidstoestand vaststelde.(1) De enquête vroeg de deelnemers om zich hun mentale gezondheid en bewegingsgewoonten van 6 maanden voorafgaand aan de pandemie te herinneren, vergeleken met hun gewoonten en gevoelens tijdens de pandemie.

Er dient opgemerkt te worden dat deze studie enigszins beperkt zou kunnen zijn vanwege de kleinere leeftijdscategorie.(2)

De resultaten

Zoals we weten, was het volgen van een regelmatige trainingsroutine het afgelopen jaar iets moeilijker, en de resultaten van dit onderzoek hebben dat gevoel bevestigd.

De studie suggereert dat hoewel mensen zich bewust zijn van het verband tussen lichaamsbeweging en verminderde stress, "veel respondenten zich te angstig voelden om te sporten" (1). De deelnemers wezen ook op verhoogde niveaus van stress en "matige" (1) niveaus van angst als gevolg van de pandemie, maar velen gingen niet sporten ondanks de belofte van endorfine.

In plaats daarvan werd vastgesteld dat de aërobe activiteit met ongeveer 20 minuten per week afnam, de krachttraining met ongeveer 30 minuten per week afnam en de zittende tijd met ongeveer 30 minuten per week toenam.

De onderzoekers vonden in deze studie een vrij duidelijke correlatie tussen activiteit en mentale gezondheid. Degenen die de grootste afname van lichaamsbeweging en algemene activiteit rapporteerden, rapporteerden ook de grootste achteruitgang van hun geestelijke gezondheid, terwijl degenen die tijdens de pandemie behoorlijk actief bleven, een veel gezondere mentale toestand rapporteerden.

Wat nu?

Op basis van de verzamelde gegevens waren onderzoekers in staat om een ​​"evidence-based toolkit" te formuleren voor iedereen die moeite heeft om in beweging te komen. Hun tips waren onder meer ...

  • Neem de mentaliteit aan van "iets is beter dan niets". Zet jezelf niet onder druk, ook al is het maar 10 minuten lopen, dat is al vooruitgang(1)
  • Verlaag de intensiteit van je training als je je angstig voelt, dit maakt het veel minder intimiderend
  • Beweeg elke dag een beetje (1)
  • Verdeel je dag door aan je bureau te staan ​​in plaats van te zitten, of doe om de paar uur wat rekoefeningen
  • Wijs een tijd aan voor je trainingen, dit zou je moeten helpen om vast te houden aan een routine

Bericht om mee naar huis te nemen

Als je vandaag nog meer reden nodig hebt om aan je training te beginnen, dan is dit het.

Lichaamsbeweging heeft duidelijk een positieve invloed op de geestelijke gezondheid, en hoewel veel geestelijke gezondheidsproblemen ons geen motivatie geven om te trainen, zul je, wanneer je klein begint met kleine periodes van beweging gedurende de dag, jezelf alleen maar voorbereiden om je beter te voelen. En hopelijk, als je eenmaal meer een gewoonte hebt ontwikkeld met je training, blijf je op die endorfines jagen en kun je je aan een solide routine vasthouden.

Wat hulp nodig met je motivatie?

LEES DIT OOK:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein