Voeding

Veganistische visolie-alternatieven die rijk zijn aan Omega 3

Omega 3 is essentieel voor onze gezondheid. Het ondersteunt onze hersenfunctie, de gezondheid van ons hart en er wordt zelfs gedacht dat het onze huid conditioneert. Omega 3 komt het meest voor in vis, maar welke alternatieven zijn er voor wie een plantaardig dieet volgt? Lees verder om erachter te komen.

vegan visolie

Dit artikel is geschreven door Katie Lambert.

Wat is Omega-3?

De ‘3’ in omega 3 verwijst naar de belangrijkste soorten vetzuren die in voedsel worden ingenomen. Deze omvatten:

  • Alfa-linoleenzuur (ALA)
  • Eicosapentaeenzuur (EPA)
  • Docosahexaeenzuur (DHA)

Eenmaal ingenomen, zet het lichaam ALA om in EPA en DHA, die gemakkelijk door het lichaam kunnen worden gebruikt. Deze zuren helpen de cognitieve functie te behouden, (1) ondersteunen de normale bloeddruk en bevorderen gezonde triglyceridenwaarden in het bloed.(2)

Onvoldoende omega-3-waarden kunnen symptomen veroorzaken zoals vermoeidheid, gewrichtspijn en broos haar, huid en nagels. Het is dus echt van vitaal belang om je dagelijkse inname op peil te houden.

Lees hier meer over omega 3:

Wat is Omega-3? | Voordelen, bijwerkingen en dosering

Supplementen

Wat is Omega-3? | Voordelen, bijwerkingen en dosering

2021-12-08 16:00:58van Grant Koch

Noten & zaden

Noten, waaronder walnoten, pecannoten en amandelen, zijn allemaal bronnen van omega 3. Zaden zijn ook een goede optie, vooral chiazaden en hennepzaden.

Chiazaden staan ​​bekend om hun rijke voedingsprofiel. Ze bevatten veel vezels en eiwitten en bevatten weinig calorieën. Deze zaden zijn ook verrijkt met magnesium, calcium en fosfor – essentiële mineralen voor de immuunfunctie, de gezondheid van de botten en meer.(3)

Het belangrijkste is dat chiazaden een krachtige bron van vetzuren zijn, die gram voor gram meer ALA bevatten dan zalm.(4)

Hennepzaden zijn een hoogwaardige bron van twee vetzuren: linolzuur (omega 6) en alfa-linoleenzuur (omega 3.). Deze zaden bevatten ook vitamine E, een belangrijke voedingsstof voor de celfunctie.(5)

Lees hier alle voordelen van chiazaden:

11 voordelen van chiazaad | Is het een superfood?

Voeding

11 voordelen van chiazaad | Is het een superfood?

2021-11-19 10:00:35van Claire Muszalski

Algen Olie

Algenolie is een zeer sterke bron van DHA, waardoor het de perfecte plantaardige optie is voor het behoud van de gezondheid van hart en hersenen. Myvitamins Algenolie Softgels zijn een handige manier om je niveaus van deze voedingsrijke olie te ondersteunen.

Bekijk hier meer omega 3 bronnen voor veganisten:

Omega 3-vetten voor veganisten | Beste 4 bronnen

Voeding

Omega 3-vetten voor veganisten | Beste 4 bronnen

2021-08-31 07:00:29van Claire Muszalski


  1. DHA draagt bij tot de instandhouding van een normale hersenfunctie. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA en EPA.
  2. DHA draagt bij tot de instandhouding van normale triglyceridenwaarden in het bloed. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA en EPA. DHA draagt bij tot de instandhouding van een normale bloeddruk. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA en EPA.
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6627181/#:~:text=It%20needs%20to%20be%20stressed,amounts%20%5B33%2C35%5D.
  4. https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-health-benefits-of-chia-seeds#TOC_TITLE_HDR_7
  5. Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert