Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Hoe blijf je gezond met een studenten budget?

Hoe blijf je gezond met een studenten budget?
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Als je gaat studeren en op kamers gaat, kan dat vaak tot late nachten, veel drank en noodles voor het avondeten betekenen.. meer dan je soms zou willen toegeven. Het is echter wel degelijk mogelijk om tijdens je studentenperiode een gezonde levensstijl aan te houden. We zijn er dan ook om je te helpen. Als je te weinig geld hebt (en uitgeeft wat je wel hebt tijdens een avondje uit), kan het onmogelijk worden om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt om je trainingsdoelen te ondersteunen. Hier lees je hoe je je doelen kunt bereiken met een studentenbudget.

Kook je maaltijden in de bulk

Naast een laag budget heb je als student ook weinig tijd. Tussen werkgroepen, hoorcolleges, essays en je sociale leven is er niet veel ruimte om te koken. De eerste tip is dus om een ​​paar trucjes te leren om veel lekker eten te maken dat je met een beperkte hoeveelheid tijd en aandacht kunt uitzoeken.

Door in grote hoeveelheden in te kopen, kun je na verloop van tijd vaak veel geld besparen - en als je een vriezer hebt, kun je maanden achter elkaar een voorraad opbouwen.

Houd het simpel en weet dat je binnenkrijgt door vast te houden aan de 2: 1 eiwit / koolhydraatverhouding. Dit betekent dat je vlees of eiwitproducten in bulk moet kopen die je kunt invriezen, zodat je ze niet steeds weer hoeft te kopen. Je kunt dan grote maaltijden bereiden en in porties invriezen. Een snelle sessie in de magnetron en je hebt een smakelijke maaltijd om van te genieten.

Door een of twee keer per week tijd te maken voor een beetje maaltijdbereiding, zijn je maaltijden misschien niet zo gevarieerd, maar je hebt wel zowel geld als tijd bespaard (en je weet dat je gezond eet) door een grote pan te bereiden. Waarom probeer je deze fajita pasta bake niet voor een geweldige voorraad maaltijd?

Snacks

Het komt regelmatig voor, en vooral als je niet goed en regelmatig eet, dat je 's avonds een snack nodig hebt. Gelukkig voor jou en je beperkte budget zijn de beste, gezondste snacks het meest betaalbaar. En het mooie van volle granen en duurzame koolhydraten is dat ze je vullen, zodat je niet nog een keer naar de winkel hoeft te rennen om meteen een voorraad in te slaan.

Vermijd transvetten en geraffineerde koolhydraten, met andere woorden, blijf indien mogelijk bij een kleine hoeveelheid natuurlijk, onbewerkt voedsel en volle granen. Dit komt omdat dit gedurende een lange tijd wordt afgebroken en dus de honger langer op een afstand houden. Het is belangrijk dat je deze snacks eerder op de avond neemt om je te behoeden voor een onderbroken slaap. Hier zijn een paar ideeën:

  • Ontbijtgranen en melk
  • Volkoren toast
  • Banaan
  • Pindakaas
  • Fruit en noten
  • Volkoren crackers
  • Caseïne-eiwitshake

Zoek afhaalalternatieven

Het studentenleven stond al nooit bekend om soberheid, en je kunt veel plezier missen als je je zorgen maakt over wat je wel en niet zou moeten hebben. Als het om eten gaat, zijn afhaalrestaurants gewoon te gemakkelijk, altijd strategisch gelegen op korte afstand van de deuren van de studentenkroegen. Na een avondje stappen ben je je misschien niet eens bewust van de effecten op de langere termijn van het eten van afhaalmaaltijden, maar als je er een gedachte aan kunt missen, overweeg dan een gezondere optie.

Als je laat wakker bent, geen goede brandstof meer hebt en waarschijnlijk een lage bloedsuikerspiegel ervaart na het drinken, zal je lichaam je vertellen dat het snel suiker en koolhydraten wil en de geur van kebabs zal hét antwoord lijken. Afhaalrestaurants en junkfood worden over het algemeen verwerkt, bestaande uit geraffineerde koolhydraten en weinig voedingswaarde, en kosten in wezen hetzelfde als een gezonder alternatief.

Ga naar huis en eet een van de bovenstaande snacks voor laat op de avond. Je hoeft daarbij ook geen afhaalrestaurants op te geven om je gezondheid of je budget te beschermen. Waarom probeer je niet een van deze heerlijke fakeaway-recepten te maken?

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein