Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Gewichtsverlies tips voor beginners | Get To Your Goal

Gewichtsverlies tips voor beginners | Get To Your Goal
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Met zoveel tips voor gewichtsverlies, dieettrends en aanbevelingen van beroemdheden die er zijn, kan het behoorlijk overweldigend zijn om te weten waar je moet beginnen als het gaat om het proberen om vet te verliezen. En met het nieuwe jaar, hebben sommigen van jullie misschien het doel in gedachten om wat af te vallen. Dus we dachten dat we je zouden helpen het gezond en efficiënt te doen.

Sorry als dit als een verrassing komt, maar er is geen ‘geheime’ lichaamsbeweging of een onfeilbare dieetpil die ervoor zorgt dat je onmiddellijk kledingmaten laat vallen, wat die online reclame je ook probeert te vertellen.

Als het gaat om afvallen, zijn er zoveel factoren waarmee je rekening moet houden, die individueel zullen zijn voor jouw eigen journey. Om op een gezonde en duurzame manier af te vallen, zul je waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag resultaten zien - het zal tijd, toewijding en vastberadenheid kosten. Maar het is mogelijk. Je kunt dit.

In dit artikel vind je:

Gezonde snackalternatievenSupplementen om gewichtsverlies te ondersteunenMaaltijden overslaan en porties controlerenVoedsel / dranken om te vermijdenHet belang van waterMoet ik bijhouden wat ik eet?

Gezonde snackalternatieven

Helaas is snacken niet iets waar je van het een op andere moment kunt stoppen. Hoe zou je de uren achter je bureau laten verstrijken of genieten van een tv-serie zonder snacks? Snacken is zeer noodzakelijk.

Tussendoortjes zijn voor sommigen gewoon onvermijdelijk, maar het hoeft geen tegenslag te worden in je journey van afvallen. Je hoeft alleen maar te veranderen hoe je snackt.

Er is nog meer goed nieuws: algemeen wordt aangenomen dat het beter is om je metabolisme de hele dag door te laten werken, dus weinig en vaak eten kan eigenlijk beter zijn dan vasthouden aan drie grote maaltijden en niets daartussenin.

Als je ondeugd zoute snacks zijn, gooi dan de chips weg en probeer rijstwafels of worteltjes met hummus. Noten en zaden zijn ook goed, zolang je maar de ongezouten soort neemt.

Als je een zoetekauw bent, is vers fruit altijd een goede optie, of iets uit ons heerlijke assortiment lean snacks. Deze schuldvrije traktaties bevatten veel eiwitten en vezels, maar weinig suiker en vet. Probeer ons Whipped Duo eens voor een heerlijke cheat zonder cheat.

Je kunt ook een verandering aanbrengen in je warme dranken - velen van ons maken zich schuldig aan een teveel aan koffie om de dag door te komen, en deze bevatten vaak extra calorieën uit melk en suiker. Overstappen op groene thee is een uitstekende stimulans voor je stofwisseling.

Supplementen om gewichtsverlies te ondersteunen

Supplementen moeten worden gebruikt naast een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging - niet in de plaats daarvan. Ze zijn niet meteen een oplossing om plotseling kilo's kwijt te raken, maar ze kunnen je zeker helpen bij het afvallen.

THE Diet

Onze superieure eiwitmix zit boordevol met uitgebreid onderzochte ingrediënten, waaronder glucomannaan, een voedingsvezel die gewichtsverlies kan ondersteunen, matcha groene theepoeder, dat polyfenolen bevat, en choline, dat vet omzet in energie door normale lipiden te helpen verbranden.

Het levert 26 g hoogwaardige eiwitten per portie, samen met slechts 1,3 g vet en 3,9 g koolhydraten, en is verkrijgbaar in vijf heerlijke smaken.

Impact Diet Whey

Deze shake is speciaal ontwikkeld om af te vallen en bevat 35 g eiwit (waardoor je langer vol blijft) met een laag koolhydraat- en vetgehalte.

Het bevat ook onderzochte dieetingrediënten zoals groene thee-extract, inuline, CLA en 48 mg choline per portie, wat bijdraagt ​​aan een normaal lipidenmetabolisme.

Lip Binder Tablets

Deze capsules zijn ontworpen om de opname van vet uit voedsel in de maag te verminderen en zijn in staat om zich te binden aan maar liefst 60 g vetten (540 calorieën) per portie. Dit voorkomt dat het door het lichaam wordt opgenomen en opgeslagen, wat het gewicht en het cholesterolgehalte kan beïnvloeden.

Ze bevatten ook chitosan, dat helpt bij het handhaven van een normaal cholesterolgehalte in het bloed.

CLA

CLA is een erg populair supplement vanwege het verband met gewichtsverlies - studies hebben aangetoond dat het de stofwisseling kan verhogen, waardoor het lichaamsvet afneemt.

Omdat CLA van nature voorkomt in vlees en zuivelproducten, zijn deze capsules een uitstekende manier om er meer van in je dieet te krijgen, zonder overmatige calorieën binnen te krijgen.

Green Tea Extract

Deze tabletten zijn een supergeconcentreerde vorm van groene thee, die als een superfood wordt beschouwd en in verband wordt gebracht met gewichtsverlies.

Dit komt voornamelijk door de antioxidanten, catechinen genaamd, die in groene thee worden aangetroffen - de belangrijkste is EGCG (epigallocatechinegallaat) waarvan is aangetoond dat het de stofwisseling stimuleert.

Raspberry Extract

Deze capsules bevatten een krachtige mix van frambozenketonen, CLA en choline, dat betrokken is bij een normaal lipidenmetabolisme en een normale leverfunctie.

Door je metabolisme te ondersteunen, kunnen ze de kickstart zijn die je lichaam nodig heeft om dichter bij jouw doelstellingen voor gewichtsverlies te komen.

<div id=maaltijden

Maaltijden overslaan en porties controleren

Sla geen maaltijden over

Afgezien van een zeer ongezonde benadering van een dieet, is het overslaan van maaltijden eigenlijk geen veilige manier om af te vallen. Het vertraagt ​​je metabolisme terwijl je lichaam energie probeert te besparen.

Je komt in de overlevingsmodus, wat betekent dat als je weer eet, bijna alles van die maaltijd wordt omgezet in vet en wordt opgeslagen als een preventie tegen uithongering. Het ontbijt overslaan is dus nooit een goede manier om je dag te beginnen.

Het is ook veel waarschijnlijker dat je later suikerhoudende snacks eet als je jezelf alle voedsel ontneemt. Je lichaam zal zijn hongersignalen versterken, waardoor het moeilijk wordt om aan iets anders te denken dan aan wat je wilt eten, maar dat niet zou moeten.

Een duurzame manier van eten is om ervoor te zorgen dat je regelmatig eet, met onderweg gezonde snacks om de onbedwingbare trek te beteugelen en je metabolisme actief te houden. Als je vol zit van het juiste voedsel, is de kans veel kleiner dat je dagdroomt over al het lekkers in de supermarkt.

Controle over de porties

Portiecontrole is een goede manier om te voorkomen dat je uit gewoonte je bord volgooit en er vervolgens alles op eet omdat je je verplicht voelt - in plaats van omdat je echt honger hebt.

Door simpelweg een kleiner zijbord te gebruiken voor je hoofdmaaltijden, kun je je aan porties van standaardgrootte houden zonder dat het voelt alsof je minder eet.

Je maaltijden moeten worden opgesplitst, zodat je twee keer zoveel groenten als eiwitten of koolhydraten op je bord hebt. Probeer ook te voorkomen dat je koolhydraten verdubbelt, bijvoorbeeld als je een curry kiest tussen rijst of een naan in plaats van beide.

Onthoud ook dat het gemakkelijker is om niet te veel te eten als je niet te veel hebt gekookt!

Welk eten / drinken moet ik vermijden?

Als het gaat om gewichtsverlies, is het niet de meest realistische benadering en ook niet de gezondste om jezelf te beperken tot het eten van slechts een handvol boerenkool en stengels bleekselderij. Als je van je dieet geniet, is de kans veel groter dat je je eraan houdt - en iedereen verdient af en toe een traktatie.

Dat gezegd hebbende, dit zijn een paar dingen die je in het algemeen moet proberen te vermijden.

Verfijnde koolhydraten

Ook bekend als enkelvoudige / bewerkte koolhydraten omdat ze zijn ontdaan van hun voedingswaarde en vitamines. Blijf uit de buurt van koekjes, cakes, witbrood en ontbijtgranen die niet 100% volkoren zijn.

Magnetron maaltijden

Deze lijken misschien handig, maar ze zitten bijna altijd boordevol zout, suiker of vet. Bovendien kan het eigenlijke magnetronproces de kleine voedingsstoffen die de rauwe ingrediënten bevatten wegnemen.

Alcohol

Het is maar al te gemakkelijk om te vergeten of te negeren dat de meeste dranken erg calorierijk zijn (en vaak kunnen leiden tot meer calorieën in de vorm van kebab, oeps). Als je een drankje uit je weekend niet kunt missen, probeer dan met een dieetmixer vast te houden aan white spirits.

Waarom is water drinken belangrijk?

Als je probeert om af te slanken of af te vallen, is het drinken van water essentieel.

Je zou minstens ongeveer 2 liter per dag moeten drinken, omdat door gehydrateerd te blijven je lever het vet efficiënt kan metaboliseren. Het drinken van water kan ook een einde maken aan valse honger - probeer voordat je wilt snacken een glas water en het kan zijn dat je gewoon dorst had.

Water helpt het lichaam ook om van nature te ontgiften en is een essentieel onderdeel van het verteringsproces. Als je altijd een fles bij je hebt, kun je gemakkelijk de hele dag door drinken, en als je worstelt met het gebrek aan smaak, kun je je water altijd een nacht met fruit laten trekken.

Moet ik bijhouden wat ik eet?

Hoewel je niet obsessief hoeft te worden, is het goed om te weten wat je eet en hoeveel calorieën je daadwerkelijk per dag binnenkrijgt.

Als je dit in de gaten houdt, word je je ook meer bewust van je eetgewoonten, waardoor het gemakkelijker is om herhaalde fouten te herkennen, bijv. als je je realiseert dat bij elke kop thee drie lepels suiker zitten.

Als onderdeel hiervan zul je merken dat je ook meer voedseletiketten begint te lezen, wat belangrijk is omdat het je helpt om op de hoogte te blijven van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Het is gemakkelijk om soms de fout in te gaan, vooral omdat sommige voedingsmiddelen uit de supermarkt een laag vetgehalte vervangen door een hoger suikergehalte.

Zelf koken in plaats van kant-en-klaarmaaltijden of pasta / currysauzen kopen, is een andere geweldige manier om op de hoogte te blijven van wat je in je lichaam stopt, aangezien veel van deze kant-en-klare producten veel onnodig zout, suiker en additieven bevatten. Maar laat altijd ruimte over voor de lekkernijen waar je van houdt!

Bericht om mee naar huis te nemen

Afvallen is een proces dat tijd en toewijding vergt, je kunt niet van de ene op de andere dag verandering verwachten. Het is belangrijk dat je een consistente trainingsroutine volgt, evenals een zorgvuldige benadering van voeding - en je moet altijd naar je lichaam luisteren. Je zult dagen hebben waarop verleiding je van het rechte pad haalt, maar dat betekent niet dat je het moet opgeven. Neem het nieuwe jaar om een ​​nieuwe routine op gang te brengen die een leven lang meegaat, niet alleen in januari.

Genoten van dit artikel?

LEES DIT OOK:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein