Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

5 door voedingsdeskundigen goedgekeurde snacks voor na de training

5 door voedingsdeskundigen goedgekeurde snacks voor na de training
Shannah Hatch
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Shannah Hatch

Wie het idee van een pindakaas voor het eerst heeft bedacht, is in onze ogen een genie. Pindakaas, cashewboter, amandelboter, pecannotenboter - noem maar op en het is waarschijnlijk te vinden in de supermarkt.

Maar hoe graag we ook van pindakaas houden, soms willen we onze routine een beetje opfleuren. We willen zeker niet verveeld raken door dit voedzame hoofdbestanddeel in onze voeding!

Dit is de reden waarom we graag afwijken van onze gebruikelijke snack na de sportschool van pindakaas op toast of een boterham, en deze inruilen voor iets dat net zo lekker en voedzaam is.

We hebben een aantal van onze beste snacks verzameld zónder pindakaas.

Of het nu is omdat je geen fan bent van noten, je graag je snackrepertoire na de sportschool wilt uitbreiden of gewoon op zoek bent naar een andere smakelijke snack die in je dagelijkse macro's past, geef een van deze snackideeën een kans en misschien vind je wel een snack die de eerste plaats inneemt boven je geliefde pindakaas.

1. Bevroren yoghurt

Natuurlijk, bevoreren yoghurt wordt over het algemeen geassocieerd met zomer en hittegolven, maar als je op zoek bent naar iets meer dan alleen een kom yoghurt, waarom verander je je kom dan niet in een bevroren genot?

Bij regen of zonneschijn, Griekse yoghurt biedt een royale portie eiwit en is gemakkelijk op smaak te brengen met bessen of frambozen. Het natuurlijke vetgehalte in de yoghurt varieert van merk tot merk, dus je zult ongetwijfeld een Griekse yoghurt vinden die past bij jouw macrodoelen.

Bessen bevatten minder koolhydraten dan sommige andere fruitsoorten, zoals appels, bananen en peren, dus afhankelijk van je voorkeur zijn er tal van opties om je bevroren yoghurt op smaak te brengen.

Als je op zoek bent naar iets zoeter, voeg dan een scheutje ahornsiroop toe of probeer wat FlavDrops - we gebruiken deze in alles, van koffie tot havermout en toetjes.

2. Aardappelsalade

Je eerste gedachte zou kunnen zijn ‘woah, mijn eiwitconsumptie wordt helemaal weggespoeld door de koolhydraten in de aardappel’, maar wees niet bang. We hebben een trucje achter de hand.

We mengen onze aardappelsalade graag met gekookte eieren. Gebruik magere mayonaise of slaroom als je let op je inname van vetten, en garneer met gesneden lente-uitjes voor wat esthetisch groen.

Als je op zoek bent naar nog meer eiwit na de training, snijd dan wat magere worstjes in plakjes en voeg deze toe aan de aardappelsalade. We beloven je dat je geen spijt zult krijgen van deze ogenschijnlijk vreemde combinatie.

3. Mug Cake

Een Eiwit Mug Cake is niet alleen snel te maken, maar het kan ook worden aangepast aan je macrodoelen en rond je voedingsdoelen. Of je nu een liefhebber van chocoladetaarten, een liefhebber van muffins met appel of een koekjesliefhebber bent, mugcakes zijn veelzijdig in zowel smaak als voeding.

Als je meer vitamines wilt, kun je mugcakes perfect combineren met een portie fruit. Het fruit kan direct door je beslag worden toegevoegd of op de mugcake worden gedaan.

Mugcakes zijn ook makkelijk draagbaar, waardoor ze geweldig zijn voor onderweg na het sporten als je de mugcake van tevoren klaarmaakt.

4. Tonijn en avocado-crackers

Tonijn is misschien niet het meest esthetische voedsel, maar het is zeker lekker en voedzaam! Hoewel ingeblikte tonijn niet meetelt voor je wekelijkse portie vette vis, zit tonijn nog steeds boordevol eiwitten en is het een heerlijke snack.

De gezonde vetten in avocado vormen een perfecte aanvulling op de smaak van tonijn, en in combinatie met crackers heb je een romige, knapperige snack die perfect past bij je herstelvereisten na het sporten.

Houd er rekening mee dat wanneer je je crackers kiest, je moet streven naar volkoren crackers om je vezelinname te verhogen. Dit zorgt er ook voor dat je je langer vol voelt en dat je darmen extra gezond blijven.

5. Muffins met geroosterde groenten

Net als de mugcake, zijn eiermuffins de perfect draagbare snack die geschikt is om mee te nemen na je gymsessie. Eiermuffins blijven redelijk goed intact en kunnen worden aangepast aan je persoonlijke smaak en voorkeuren.

We denken dat deze muffins geweldig werken als ze worden gemengd met geroosterde groenten, maar je kunt ook een vleesbron toevoegen om je eiwitinname te verhogen of eiwit gebruiken om het vetgehalte te verlagen.

Bericht om mee naar huis te nemen

Hoewel we slechts 5 voorbeelden hebben vermeld van snacks die je zullen helpen bij het herstellen na het sporten, zijn er talloze andere snacks die geen pindakaas nodig hebben.

Er is natuurlijk niets mis met het eten van pindakaas na elke training, maar we weten dat het fijn is om je dieet spannend te houden en zo nu en dan nieuwe dingen te proberen.

Als je notenboter wilt toevoegen aan je tussendoortje na de training, kun je deze ideeën gemakkelijk aanpassen door simpelweg je favoriete notenboter toe te voegen.

Shannah Hatch
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Shannah Hatch
Shannah Hatch begon haar carrière op het gebied van voeding na het bijwonen van een Farm to Fork workshop. Ze werkt momenteel als Dietetic Support Worker en geeft voedingsadvies en ondersteuning binnen de gezondheidszorg in Engeland. Shannah heeft eerder gewerkt aan het creëren van nieuwe supplementen om te lanceren en nam haar ideeën daadwerkelijk mee naar de fabriek. Haar leukste leerervaringen zijn onder meer het volgen van andere gezondheidswerkers en het bijwonen van lezingen over een grote hoeveelheid aan onderwerpen, zoals de link tussen onze voeding, vrouwelijke hormonen en sport. Shannah doet veel vrijwilligerswerk, waaronder het werken met voedselbanken, het leiden van sportvoedingsworkshops en het deelnemen aan proefstudies. Ze hoopt door te gaan met het maken van een verschil in de branche, door op te leiden en samen te werken met anderen om zo goede voeding aan te moedigen. In haar vrije tijd geniet Shannah van rotsklimmen, rennen en wat op de piano spelen.
myprotein