Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

2 krachtige voordelen van rode biet

2 krachtige voordelen van rode biet
Casey Walker
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Casey Walker

Rode biet is gedurfd, pittig en heeft verschillende gezondheidsvoordelen. We hebben een korte lijst samengesteld met de belangrijkste voordelen van rode biet, voor het geval je enige overtuiging nodig hebt dat dit paarse wonder zijn weg moet vinden in je dieet!

rode biet voordelen

1. Voordelen van rode biet voor gewichtsverlies

100 g rode biet bevat slechts 43 calorieën, maar 325 mg kalium - dat is 9% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid! Een van de vele voordelen van kalium is dat het het lichaam aanmoedigt om het lichaamsvochtniveau stabiel te houden. Met andere woorden, het helpt echt als je vatbaar bent voor waterretentie - een veel voorkomende oorzaak van het aankomen van gewicht in een bulk.

Een ander voordeel van rode biet is dat het een goede bron van voedingsvezels is (100 g is goed voor 11% van je aanbevolen hoeveelheid), wat het lichaam stimuleert om een ​​vol gevoel te krijgen en de bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Dit helpt met name mensen in de "cutting"-fase van een trainingsregime, of degenen die over het algemeen hun calorieën beperken voor gewichtsverlies, om zich aan hun voedingsplannen te houden.

2. Voordelen van rode biet voor lichaamsbeweging

Atleten schrijven steeds vaker rode bieten toe aan een sleutel tot hun succes. De voedingsdeskundigen van het USC-basketbalteam zijn zulke bekeerlingen dat ze het voor spelers verplichten om het voor wedstrijden en trainingen te nemen. Maar waarom? Een recente studie in Sports Medicine concludeerde dat de nitraten in rode biet de prestaties bij uithoudingsactiviteiten verbeteren. In wezen maken rode bieten het lichaam efficiënter met de manier waarop het zuurstof gebruikt.

Een verdere studie van de Washington University School of Medicine in St. Louis, vond dat bietenwortelsap de maximale spierkracht met ongeveer 6% verhoogt. Bovendien bleek uit onderzoek bij wielrenners die deelnamen aan tijdritten dat rode biet hun score met gemiddeld 16 seconden verbeterde. Dus als je je sportschooltijd wilt maximaliseren en die persoonlijke records wilt verbreken, kun je maar beter rode biet nemen!

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

  1. Beetroots in endurance exercise: McMahon, Nicholas F.; Leveritt, Michael D.; Pavey, Toby G. (6 September 2016). “The Effect of Dietary Nitrate Supplementation on Endurance Exercise Performance in Healthy Adults: A Systematic Review and Meta-Analysis”. Sports Medicine.doi:10.1007/s40279-016-0617-7. PMID 27600147.dietary NO3? supplementation such as nitrate-rich vegetable sources or beetroot juice
  2. Beetroots and Time Trial Success http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23846159
  3. Beetroots & cardiovascular disease: Lundberg, J.O.; Carlström, M.; Larsen, F.J.; Weitzberg, E. (2011). “Roles of dietary inorganic nitrate in cardiovascular health and disease”.Cardiovasc Res89 (3): 525–32.doi:10.1093/cvr/cvq325. PMID 20937740.
  4. USC Basketball and Beetroots: http://www.latimes.com/sports/usc/la-sp-usc-beet-juice-20160315-story.html
  5. Beetroot and blood pressure: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23596162
Casey Walker
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Casey Walker

Ervaren sportvoeding technoloog Casey Walker is een ervaren ontwikkelaar van nieuwe producten voor sportvoeding. Hij heeft een Bachelor of Science in sport- en bewegingswetenschappen en een Master of Science in sportwetenschappen en fysiologie. Het onderzoeksdomein van Casey ligt in de effecten van voedingsnutriënten op de sprintprestaties en door inspanning geïnduceerde spierschade. Hij heeft ook gewerkt als sportwetenschapper voor een medaillewinnaar paralympische baanwielrenner, met als doel zich te kwalificeren voor de Paralympics van Rio 2016. Lees hier meer over Casey's ervaring. In zijn vrije tijd is Casey een enthousiaste middellangeafstandsracer met belangstelling voor de triatlon. Hij is altijd op zoek naar de nieuwste supplementen om zijn half marathon-tijd en herstel te verbeteren.

myprotein