Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Zo sta je vroeg op voor een training

Zo sta je vroeg op voor een training
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Als het je vaak niet lukt om die training te doen voordat je de dag begint, moet je verder lezen. Het is maar al te gemakkelijk om jezelf tegen het einde van de dag uit een training te praten, dus het is zeker een goed idee om het meteen in de ochtend gedaan te krijgen.

Het kan een ontmoedigende taak zijn om een ​​uur of twee eerder wakker te worden dan je gewend bent, wanneer dit het enige moment is dat je een training in je schema kunt passen, maar soms moet het worden gedaan. Hier zijn een paar manieren om je voor te bereiden op een vroege ochtendtraining en om je wakker en energiek te voelen in plaats van moe en traag.

Stappen naar een vroege start

Iedereen die al een vaste routine heeft om 4 of 5 uur 's ochtends wakker te worden, zal je gewoon vertellen "gewoon opstaan ​​en gaan", maar het is natuurlijk niet zo makkelijk voor de meesten van ons. Deze mensen doen veel kleine dingen samen om hen te helpen vroeg op te staan ​​en zich niet uitgeput of maar half wakker te voelen. Te beginnen met de avond ervoor en de ochtend zelf, ofwel deze tips:

Leg het klaar

Leg je trainingskleding klaar. Het moeilijkste wat je kunt doen als je 's ochtends nog half slaapt, is beslissen welke legging en tanktop je wilt dragen. Los dit op door je sporttas klaar te maken of leg je kleren klaar voordat je naar bed gaat, zodat je niet hoeft na te denken over hoe je kunt matchen of welke schoenen je nodig hebt.

Meal prep

Maak je eten de avond ervoor. Net als je kleding, is eten het laatste waar je je zorgen over wilt maken om 5 uur 's ochtends voor een hardloop- of trainingssessie. De avond ervoor je smoothie of eiwitshake maken en deze in de koelkast bewaren totdat je deze nodig hebt, is een eenvoudige oplossing die je niet veel tijd bespaart, maar die je zal helpen focussen op je mental game door multitasking voor je te beperken, voordat je helemaal wakker bent.

Stel meerdere alarmen in

De meesten van ons doen dit al, maar het zal ook handig zijn om je 's ochtends te helpen op te staan. Het instellen van één alarm 15-30 minuten voordat je moet opstaan, kan ervoor zorgen dat je je meer uitgerust voelt. Om half vier, wanneer je dat alarm voor het eerst hoort, wil je weer slapen ... en dat zal je ook doen! Dan word je om 5 uur wakker met het gevoel alsof het 5:30 is (vooral als je niet hebt gecontroleerd wanneer het eerste alarm afgaat). Het enige dat je hier in gedachten moet houden, is om het tweede alarm niet af te schudden voor meer slaap.

Pak je uren

Deze is misschien eenvoudig, maar 7-9 uur voordat je wakker moet worden naar bed gaan is cruciaal om je 's ochtends niet lusteloos te voelen. In het begin lijkt het misschien niet zo'n groot verschil, maar ga drie dagen achter elkaar waar je zes uur slaap krijgt en ga drie dagen achter elkaar waar je acht krijgt en je zult het zeker voelen. Vooral de hele dag door, maar ook 's morgens vroeg zal het gemakkelijker worden om uit dat comfortabele bed te komen.

Verplaats dat alarm

Zet je wekker aan de andere kant van de kamer. Het klinkt misschien te gemakkelijk, maar als je fysiek moet opstaan ​​om je luide alarm uit te zetten, wordt het veel gemakkelijker om aan je routine te beginnen in plaats van te snoozen.

Flip the switch

Doe een lamp aan. Het lijkt misschien een marteling op het moment zelf, maar als je die schakelaar omdraait, worden je hersenen ingeschakeld en word je sneller wakker dan wanneer je in het donker blijft.

Cafeïne

Ook al kan het tot 30 minuten duren voordat het volledig werkt, cafeïne is een geweldige manier om je energie te geven voor een ochtendtraining. Hopelijk ken je je tolerantieniveau, maar zo niet, begin dan met een kleine dosis van 80-100 mg (een kopje koffie of twee theezakjes), en werk je een weg naar 200-400 mg, afhankelijk van je grootte en tolerantie. Er zijn veel manieren om cafeïne binnen te krijgen, maar als je snel energie nodig hebt en geen drie kopjes koffie wilt drinken, zijn pillen een snelle en goedkope manier om je dagelijkse dosis binnen te krijgen.

Bericht om mee naar huis te nemen

Hoewel er veel andere tips en trucs zijn die mensen gebruiken om wakker te worden voor een training, zijn de belangrijkste voor jou de tips waar je je aan kunt houden. Wat er ook voor nodig is om je uit bed te krijgen en op te starten om je met maximaal enthousiasme en energie voor te bereiden op je training. Voor al diegenen die het in de avond sporten vaak overslaan, is een ochtendtraining een geweldige manier om alles gedaan te krijgen voordat de dag zelfs maar begint.

En voor degenen onder ons die nu vanuit huis werken, helpt vroeg opstaan ​​voor een training om je dag op te splitsen en het een beetje meer structuur te geven. Als je besluit om het eens te proberen, veel succes!

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein