Ga door naar belangrijkste inhoud
Mentale kracht

11 gezonde gewoonten voor het thuiswerken

11 gezonde gewoonten voor het thuiswerken
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Nadat je tijdens de eerste lockdown net aan thuiswerken gewend was geraakt, ging je weer terug naar je kantoor, klaar om de wereld te veroveren. Maar nu ben je weer naar huis gestuurd. En het aanpassen aan de tweede lockdown heeft dezelfde uitdagingen als de eerste.

We weten dat thuiswerken ongelooflijk moeilijk kan zijn voor focus, productiviteit en mentale gezondheid. Maar het goede nieuws is dat er tal van gewoonten zijn die je kunt beginnen te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat thuiswerken zowel comfortabel als productief is.

1. Neem de tijd om je werkruimte in te richten

Neem een ​​zondagmiddag de tijd om een ​​werkruimte in te richten waar je graag vertoeft. Ook al is het maar een hoekje in de woonkamer, geef het aan als de plek waar je gaat werken.

Versier met planten (bij voorkeur planten die niet te veel water nodig hebben), voldoende oplaadpoorten, kantoorbenodigdheden en een plek om je kopje thee neer te zetten.

Zorg ervoor dat je werkruimte zo mogelijk ver verwijderd is van je slaapkamer, maar als je vanuit uw slaapkamer moet werken, probeer dan een gebied buiten je bed aan te wijzen voor werk, zodat je bed een plek blijft om te ontspannen.

In plaats van e-mails te beantwoorden vanaf elke plek waar je een internetverbinding kunt krijgen, kun je proberen een ruimte te creëren die comfortabel is en geschikt voor focus.

2. Sta op je normale tijd op

Het is zo verleidelijk om te profiteren van het woon-werkverkeer van 30 seconden naar kantoor wanneer je vanuit huis werkt, maar een ontspannen ochtendroutine kan je voorbereiden op een veel betere dag.

Op je gebruikelijke tijd opstaan, in plaats van een uurtje extra in bed te hebben, betekent dat je een ontspannen, weekendachtige ochtend voor je werk kunt hebben in plaats van de gebruikelijke haast om je tanden te poetsen en je haar te borstelen.

3. Loop naar het werk

Misschien vermijd je elke ochtend een half uur in het verkeer te zitten of je een weg te banen in een krappe trein, waardoor je 's ochtends een uurtje extra hebt om mee te spelen.

Door je dag te structureren rond een soort 'woon-werkverkeer', kun je een gevoel van normaliteit en routine krijgen, waardoor je beter kunt omgaan met stress en je productiviteit kunt verhogen.

'S Ochtends lopen kan briljant kan zijn voor je manier van denken overdag. Niet alleen helpt een klein beetje zonlicht je om je goed wakker te maken, maar een frisse neus halen en een paar stappen nemen voordat je zelfs maar naar je e-mails hebt gekeken, zal je zeker helpen om je 's ochtends vroeg voldaan te voelen. .

Neem ook je koffie mee voor een optimaal effect.

4. Kleed je aan

Ook al zien je collega's misschien alleen je bovenste helft, we raden je aan om de pyjamabroek ook te ruilen voor een echte broek.

Door er een gewoonte van te maken om je aan te kleden in een outfit waarin je je goed voelt, kun je je veel productiever voelen. Door een beetje normaliteit te injecteren door een outfit aan te trekken die je normaal gesproken op kantoor zou dragen, heb je de juiste ruimte om je werk effectief gedaan te krijgen.

Als je op zoek bent naar comfortabele kleding voor thuiswerken, probeer dan onze comfortabele seamless collectie.

En natuurlijk geeft een goede outfit je altijd een broodnodige zelfvertrouwen boost die zeker geen kwaad kan.

5. Halve dag yoga-pauze

We weten dat sommige dagen het werk de overhand neemt en 15 minuten yoga of meditatie doen is een no-go. Maar als je een rustigere dag hebt (fingers crossed!), Probeer dan een yoga stretch-sessie te doen. Je spieren ontspannen, zoals bij yogahoudingen, is perfect om je bloed te laten stromen na een ochtend in dezelfde houding te hebben gezeten.

Naast het wakker maken van je spieren en ze een pauze te geven van het zitten, zal een snelle yogasessie je geest ook wat ruimte geven van de stress van de werkdag. Misschien merk je dat je, nadat je je geest deze rust hebt gegeven, nog productiever bent als je weer naar je laptop gaat.

Begin hier met onze yoga-houdingen voor beginners om je flow op gang te krijgen.

6. Zet wat muziek op

Door goede muziek op te zetten die bij je stemming past, kun je de geest ontstressen en krijg je de gemoedstoestand die je nodig hebt om de dag door te komen.

Als je wat stressvermindering en wat focus nodig hebt, zet dan een relaxte afspeellijst op, en als je wat energie nodig hebt, ga dan een paar minuten in beweging met alles waar je graag op danst.

Of het nu een middagpauze is om op te frissen van die inzinking van 15.00 uur, of een hulpmiddel om je te helpen gefocust te blijven, muziek is echt therapie. Als je op zoek bent naar de eerste optie, is onze 16th birthday playlist misschien iets voor jou.

https://open.spotify.com/playlist/2uaT6m2BgIKph2t72IpSwq?utm_source=embed_v2&go=1&play=1&nd=1

7. Maak een lunchafspraak met je "collega"

Eenzaam vanuit huis werken is een enorm probleem waar vele van ons mee te maken hebben. Het niet kunnen zien van onze vrienden en collega's is een waanzinnig zware opoffering.

Daarom is het erg belangrijk om de moeite te nemen om tijd door te brengen met wie je maar kunt, op welke manier dan ook. Als je met andere mensen samenwoont, probeer dan je lunchpauzes op elkaar af te stemmen, zodat je samen kunt lunchen en een goed gesprek kunt hebben.

Als je alleen woont, probeer dan een videogesprek met een vriend of een collega op te zetten en virtueel samen te lunchen, en probeer de werkchat te vermijden. Dit zal helpen om de dag te doorbreken en ervoor te zorgen dat je lunchpauze een goede pauze is. Niet dat je met de ene hand een boterham eet en met de andere hand typt.

Als je op zoek bent naar een recept om indruk te maken op je lunchmaatje, probeer dan deze chicken meal prep.

8. Verzamel je favoriete snacks

Gezond, en niet zo gezond, houd je favoriete snacks bij de hand om de moraal op kantoor te stimuleren.

Houd je hersens bezig met gezonde snacks zoals amandelen en cashewnoten en fruit om op te kauwen. Maar bewaar ook een paar van je favoriete chocola, zoals koekjes om in de thee te dippen.

En als je goede macro's wilt combineren met zoete lekkernijen (waarom niet!), Probeer dan onze favoriete eiwitrepen, zoals Whipped Duo en Double Dough Brownie.

Lees dit voor tips van onze experts over hoe je op de juiste manier kunt eten terwijl je thuis werkt.

 

9. Zoek een trainingsroutine

Je hoeft jezelf niet aan de standaard te houden door in deze uitdagende tijden 5 keer per week te trainen. Zelfs als je gewoon begint door jezelf een paar keer per week te committen aan een ochtendwandeling, maak je al vooruitgang.

Routine is je beste vriend als het leven op zijn kop staat, en zonder je gebruikelijke sessies in de sportschool rechtstreeks vanuit kantoor, is je trainingsroutine waarschijnlijk non-existed.

Dus of het nu gaat om die ochtendwandeling van 20 minuten, een gewichtssessie doen met een paar dumbbells in je woonkamer, of een HIIT-sessie, begin er een soort routine mee.

We hebben tonnen aan thuistrainingen voor je, begin met deze full body workout waarvoor niets meer nodig is dan een weerstandsband.

 

10. Investeer in pantoffels

We hebben je misschien geadviseerd om je pyjama uit te trekken, maar we breiden dat zeker niet uit tot schoenen.

Een goed paar pantoffels is absoluut essentieel om thuis te werken. En oké ... het is misschien geen 'gewoonte' als zodanig, maar als je niet de gewoonte hebt om pantoffels te dragen, is het tijd om te investeren in een goed paar en te wennen aan comfort.

Vooral als je een paar kunt vinden dat er zo uitziet ...

11. Houd je aan een schema

Maak er een gewoonte van om takenlijsten te maken als je klaar bent voor de dag voor de volgende dag.

Dit betekent dat wanneer je de volgende dag aan het werk gaat, je al een lijst met prioriteiten voor die dag hebt, zodat je geen dingen vergeet die je de vorige dag niet hebt gedaan.

Als je eenmaal je basislijst met prioriteiten hebt, kun je proberen een schema op te stellen voor wanneer je wat gedaan gaat krijgen, en proberen je eraan te houden. Natuurlijk zullen last-minute to do's waarschijnlijk de hele werkdag doorkomen, maar als je een breed schema hebt, kun je die dingen op een veel minder stressvolle manier inpassen.

Bericht om mee naar huis te nemen

Terwijl we ons aanpassen aan een nieuwe manier van werken, is het voor veel mensen essentieel voor onze mentale gezondheid en productiviteit om gezonde gewoonten te ontwikkelen waaraan we ons kunnen houden. Door deze kleine dingen gewoonten te maken, betekent dit dat je er uiteindelijk niet eens aan denkt om ze te doen.

Op zoek naar meer thuiswerktips?

LEES DIT OOK:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein