Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Zijn thuistrainingen de toekomst van fitness?

Zijn thuistrainingen de toekomst van fitness?
Amy Golby
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Amy Golby

Je hebt niet altijd een sportschool nodig om resultaten te boeken of een goede workout te doen. Er is zoveel dat je kunt doen in het comfort van je eigen huis.

Veel mensen hebben zich gerealiseerd dat thuis trainen flexibel en efficiënt is, evenals een groei in on-demand training die nu beschikbaar is, maar zijn thuistrainingen écht de toekomst?

We hebben alles verzameld wat je moet weten om je eigen mening te vormen.

Is thuis trainen net zo effectief als de sportschool?

Als het gaat om thuis trainen, betekent dit niet dat je niet effectief kunt trainen.

Thuistrainingen zijn een geweldige manier om de intensiteit van je training op te voeren, tijdbesparend te werken en dat allemaal in het comfort van je eigen ruimte.

Een verscheidenheid aan verschillende technieken en trainingsstijlen zal je helpen jezelf te pushen, zelfs als je beperkte apparatuur of tijd hebt.

Thuis trainen heeft alles te maken met het maximaliseren van je output en inspanning en daarbij een beetje creatief te zijn, wat ook een geweldige manier is om dingen leuk te houden, wat betekent dat je elke training met meer inspanning zult bereiken.

Voor wie zijn thuistrainingen gemaakt?

Thuistrainingen zijn voor iedereen.

Ze zijn geweldig voor mensen die zelfvertrouwen willen opbouwen voordat ze naar een sportschool gaan, om te wennen aan bewegingen en trainingen vanuit het comfort van hun eigen huis.

Thuis trainen is ook geweldig voor degenen die niet veel tijd hebben om naar de sportschool te gaan. Een snelle training van 20 minuten thuis kan geweldige resultaten opleveren, maar het is ook een geweldige optie voor mensen met een kleiner budget.

Het maakt niet uit of je een beginner of expert bent, thuistrainingen kunnen een geweldig hulpmiddel zijn om dingen leuk te houden en potentiële plateaus te doorbreken.

De voordelen van thuis sporten

Er zijn veel voordelen aan thuis trainen, we hebben onze top vijf samengesteld:

1. Haalt dingen door elkaar

Soms kunnen we vervallen in gewoon door de bewegingen gaan als het gaat om trainen, vasthouden aan dezelfde oefeningen, gewichten en programma's zonder veel resultaten te behalen.

Als het om thuistrainingen gaat, moet je creatief zijn, vooral als je beperkte apparatuur hebt.

Dingen door elkaar halen kan een geweldige manier zijn om nieuwe winsten en resultaten te zien op manieren en delen van je lichaam waar je je nog niet eerder op hebt gericht.

Thuistrainingen kunnen een geweldige manier zijn om nieuwe bewegingen te leren, je te concentreren op flexibiliteit, te oefenen met calisthenics en vooral verschillende spieren te stimuleren voor meer spiergroei.

2. Tijdbesparend

Het kost tijd om naar een sportschool te gaan. Van tassen inpakken tot reizen, het klopt. Thuis trainen helpt je de tijdsdruk te verminderen omdat je al in je eigen ruimte bent.

Thuis trainen kan waar en hoe lang je maar wilt, het stelt je ook in staat om comfortabel te trainen.

Snelle en handige trainingen met hoge intensiteit zijn ook een geweldige manier om met beperkte tijd aan een goede sessie te beginnen.

Het is ook mogelijk dat zelfs als je geen tijd wilt besparen, thuistrainingen je de mogelijkheid geven om meer rusttijd te nemen zonder je zorgen te hoeven maken over andere sportschoolbezoekers. Niemand anders kijkt naar die dumbbells... wat ons bij ons volgende punt brengt.

3. Geen of beperkte apparatuur nodig

Thuistrainingen zijn geweldig om je hele lichaam te gebruiken zonder dat je apparatuur nodig hebt.

Het is veel gemakkelijker om dingen simpel te houden en tegelijkertijd resultaten te behalen. Dit betekent ook dat je niet hoeft te wachten tot apparatuur beschikbaar komt of dat je machines met anderen moet delen.

Als je niet in staat bent om gewicht toe te voegen, kun je je ook echt concentreren op bewegingen met je eigen lichaamsgewicht en je concentreren op vorm en het verbinden van de geest met spieren tijdens het bewegen.

4. Privacy en vertrouwen opbouwen

Gymtimidatie is echt. Over het algemeen is er niets te vrezen, maar dat vertrouwen kost tijd. Totdat je het hebt, blijft de zorg van betweters die je nuttige tips geven wanneer je ze niet wilt. Thuis sporten haalt al die druk en zenuwen weg.

Thuisworkouts zijn een geweldige manier om bewegingen te leren, meer zelfvertrouwen te krijgen en de sportschool uit te proberen als je er klaar voor bent.

5. Budgetvriendelijk

Het zijn moeilijke tijden met stijgende kosten voor levensonderhoud en uitgaven zoals lidmaatschappen van een sportschool worden bezuinigd als je probeert te sparen. Thuistrainingen verlagen de kosten, maar behouden de fysieke voordelen. Om nog maar te zwijgen over het besparen op reizen.

Potentiële nadelen van thuis trainen

Er zijn een paar beperkingen aan thuistrainingen die we voor je hebben verzameld:

1. Beperkte oefeningen

Met beperkte apparatuur of machines betekent dit wel dat er maar een geselecteerd aantal oefeningen zijn die je thuis kunt doen.

Bij het werken met beperkte oefeningen kan het moeilijk zijn om progressieve overbelasting of manipulatie te veroorzaken.

2. Beperkte ruimte

We wonen niet allemaal in gigantische huizen met veel ruimte, wat sommige vormen van lichaamsbeweging uitsluit.

Je moet een ruimte voor je kunnen vrijmaken zodat je je trainingsmodus kunt inschakelen. Als er geen ruimte in je huis is, kan het moeilijk zijn om je op je training te concentreren en ook bepaalde bewegingen uit te voeren zonder de ruimte.

3. Gebrek aan gezelligheid

Thuis trainen is geweldig om drukke sportscholen en aanmatigende sportschoolbezoekers te vermijden, maar gezelligheid speelt een belangrijke rol bij het sporten.

Socialiseren kan leiden tot betere resultaten, en een gebrek aan gezonde concurrentie of ondersteuning kan ertoe leiden dat we niet zo hard trainen.

4. Te flexibel en gebrek aan verantwoordelijkheid

De flexibiliteit van home workouts kan fijn zijn aangezien je in principe kunt trainen waar en wanneer je maar wilt, maar dat kan ook uitmonden in excuses door afleiding.

Er is niemand die je verantwoordelijk houdt om te komen opdagen of jezelf uit te dagen, wat kan leiden tot een gebrek aan toewijding, vooral op dagen dat de motivatie laag is. Dit is niet onmogelijk om te overwinnen, maar je moet volledig op jezelf vertrouwen.

Aan de slag met thuistrainingen

Zin om thuistrainingen eens te proberen en je doelen te bereiken in het comfort van je eigen huis?

We hebben al onze tips, oefeningen en informatie hier in een handig artikel verzameld.

Bericht om mee naar huis te nemen

Er zijn veel verschillende voor- en nadelen als het gaat om thuis trainen en er zijn ook veel manieren om het te doen.

Het kan een geweldige manier zijn om dingen door elkaar te halen, plateaus te overwinnen en efficiënter te zijn.

Er zijn nu veel nieuwe thuisgebaseerde lessen beschikbaar die helpen om ook gemeenschap bij je thuis te brengen. Zijn thuistrainingen de toekomst?

Er zal altijd een plek voor ze zijn en ze bieden een goede opstap tot reguliere sportscholen, maar voor sommige trainingen en doelen moeten mensen naar sportscholen gaan met apparatuur die velen niet thuis hebben.

Thuistrainingen en sportscholen kunnen naast elkaar werken.

Amy Golby
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Amy Golby
Amy is al meer dan 18 jaar een sportvrouw die rugby en korfbal speelt op nationaal niveau, ze is al 5 jaar een gediplomeerde personal trainer en heeft haar voedingskennis verder uitgebreid met een diploma in sport- en bewegingsvoeding en een diploma psychologie. Ze traint al meer dan 10 jaar in een sportschool en blijft leren en verbeteren om haar doelen te bereiken.Ze gelooft in zowel de fysieke als mentale voordelen van sport en fitness, evenals een uitgebalanceerd dieet en levensstijl. Amy heeft programma's rond sport en fitness gemaakt voor Red Bull, Look magazine, Spartan UK en Mental Movement UK over hoe fitness je mentale gezondheid kan helpen verbeteren. In haar vrije tijd houdt Amy van sporten, socializen met vrienden en haar winkelverslaving aan gymkleding aanwakkeren. Ze is hier te vinden - https://www.instagram.com/dreams_and_dumbbells/?hl=en
myprotein