Recepten

Veganistisch chocolademousserecept met 4 ingrediënten

We denken dat je verrast zult zijn door de eiervervanger in dit veganistische mousse-recept.

@healthy_floflo is terug met een eenvoudig recept om van deze Veganuary de lekkerste tot nu toe te maken. Haar chocolade-sinaasappelmousse met 4 ingrediënten is de perfecte zelfgemaakte traktatie om als je cravings te stillen zonder te ver van je dieetplannen af ​​te dwalen, en het duurt echt niet zo lang om het te maken.

Door eiwitten in te wisselen voor kikkererwtenwater – ja, letterlijk het water dat je uit een blik kikkererwten haalt – kun je nog steeds die luchtige mousse-consistentie bereiken zonder dat je dierlijke producten nodig hebt. Win-win!

De stralende ster van dit recept moet natuurlijk de topping zijn, plakjes van onze gloednieuwe Vegan Double Dough Brownie. Een heerlijke hybride van een brownie en een koekje, het is een serieus heerlijke smakende, eiwitrijke snack die je in handen moet krijgen.

Maakt 2

 

Ingrediënten

Veganistische chocolademousse

Methode

1. Smelt eerst de pure chocolade en zet apart.

2. Klop het kikkererwtenwater in een kom met een elektrische garde – Flo zegt dat je je geen zorgen hoeft te maken als je niet meteen ziet dat het schuimig wordt, het duurt een paar minuten. Je weet wanneer het klaar is wanneer je de kom letterlijk ondersteboven kunt draaien en het schuim niet valt.

3. Als je een stijf schuim hebt, voeg dan de gegranuleerde zoetstof toe en meng om op te nemen.

4. Voeg langzaam de gesmolten pure chocolade toe en voeg langzaam toe aan het kikkererwtenschuim, met zachte bewegingen van onder naar boven in de kom. Eenmaal gecombineerd, giet je het in je favoriete pot of glas en laat je het 2 uur in de koelkast opstijven.

5. Werk af met plakjes chocolate orange Vegan Double Dough Brownie en sinaasappelschil om het af te maken.

Probeer deze veganistische recepten ook:

Veganistische zandkoekjes met 5 ingrediënten

Recepten

Veganistische zandkoekjes met 5 ingrediënten

2022-01-13 07:00:16van Lauren Dawes

Vegan Smoothie Bowl

Recepten

Vegan Smoothie Bowl

2021-08-01 07:00:41van Evangeline Howarth

5 eenvoudige veganistische maaltijden voor beginners

Recepten

5 eenvoudige veganistische maaltijden voor beginners

2022-01-08 10:00:21van Monica Green

Voedingswaarde facts

Hoeveelheid per portie

Calorieën 309
Aantal vet 15.5g
Aantal koolhydraten 31.7g
Eiwitten 7g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.