Training

5 Training rages die in de jaren ’90 uitstierven

In 2021 zijn we alsmaar op zoek naar nóg interessantere manieren om te sporten, en de nieuwigheid van een nieuwe gymles is altijd leuk. Maar de jaren ’90 brachten nieuwe trainingen naar een geheel nieuw niveau. Gimmicks waren een rage, en alles wat je kon doen met intense dansmuziek was geweldig.

Hier zijn 4 van de grootste trainingen uit de jaren 90 die je waarschijnlijk bent vergeten, en enkele alternatieven voor 2021.

1. Step-aerobics

Wie wist dat zoiets schijnbaar saais als op en van een klein platform stappen zo’n iconische workout zou kunnen worden? Nou, dat deed het – step-aerobics was de perfecte manier om te pronken met je nieuwe turnpakje in combinatie met een gloednieuwe panty.

Step-aerobics, gecreëerd door Gin Miller in 1989, houdt in dat je op en van een platform stapt, meestal op wat dubieuze muziek, en soms met een paar kleine dumbbells in de hand voor een extra verbranding. Hoewel het in 2021 meer een niche-workout is geworden, zou je met een snelle Google-zoekopdracht nog steeds een klas bij jou in de buurt moeten kunnen vinden.

2021 Alternatief: Goede oude HIIT.

2. Tae Bo

Op 27 maart 2001 bracht Train ‘Drops of Jupiter’ uit, met de iconische regel ‘she checks out Mozart while she does Tae Bo”, en als dat je niet vertelt hoe iconisch Tae Bo was… Tae Bo werd in 1976 gecreëerd door karate- en taekwondo-expert Billy Blanks en combineert boksen, taekwondo en aerobics in één zweterige sessie.

Tae Bo was een behoorlijk intensieve training, en het zal je zeker niet vervelen, maar in 2021 kun je misschien beter een bokssessie doen, aangezien er maar weinig Tae Bo-lessen te vinden zijn.

2021 Alternatief: Boksen

3. Eight Minute Abs 

In de jaren ’90 was het leven hectisch en was efficiëntie alles. Daarom: Eight Minute Abs. De routine trainde je buikspieren in minder dan tien minuten en bood eindeloze bemoedigende woorden om je er doorheen te helpen.

De acht minuten routine was zo populair dat hij in 2006 werd geüpload op YouTube, lang nadat hij was gemaakt, en sindsdien 30 miljoen keer is bekeken. We zijn het eens dat het trainen van buikspieren zo snel en pijnloos mogelijk dient te zijn, dus we denken dat de 8 minuten durende buikspieroefening het proberen waard is, ook in 2021.

2021 Alternatief: Niets. We zijn trots op je dat je überhaupt buikspieren traint.

4. Trainingsvideo’s van beroemdheden

Vroeger was het vrij gewoon om videobanden te kopen van je favoriete celeb die voor een camera stond (hoogstwaarschijnlijk in spandex) en je het volgende te vertellen: “work those buns”.

Je kunt je waarschijnlijk de video’s voorstellen die we bedoelen, en misschien heb je er zelfs een paar verstopt op je zolderkamer, maar we zullen deze fitnesstrend uit de jaren 90 moeten doorgeven. Die beroemdheden hebben waarschijnlijk veel meer hulp bij het bouwen van een mooi lichaam dan alleen een aerobicstraining van 30 minuten … we raden aan een programma te volgen dat is samengesteld door een reguliere personal trainer, in plaats van een celeb PT.

2021 Alternatief: PT gecertificeerde training.

5. Skaten

Ooit beschouwd als een van de meest trendy manieren om fit te blijven, is skaten tegenwoordig (helaas) een vrij zeldzame exercitie. Ook al is het niet populair in 2021, je zou je oude skates kunnen afstoffen als je je gebruikelijke cardio door elkaar wilt halen en je balans op de proef wilt stellen…

2021 Alternatief: Een lichte jog.

Bericht om mee naar huis te nemen

We keuren sommige hiervan misschien niet goed, maar als je favoriete manier van trainen step-aerobics is, dan zullen we je niet in de weg staan. Alles wat je in beweging brengt, is waarschijnlijk iets goeds.

Bekijk onze ongelooflijke aanbiedingen deze Impact Week en vul je keuken met je favoriete supplementen voor de helft van de prijs. En zorg ervoor dat je onze Instagram volgt om op de hoogte te blijven van alles wat met Myprotein te maken heeft.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.