Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

PT onderzoekt ‘Sunning your holes’ trend

PT onderzoekt ‘Sunning your holes’ trend
Amy Golby
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Amy Golby

Heb je ooit geprobeerd je 'gaten' te zonnen of wel sunning your holes..? Ja, dat lees je goed. "Gaten zonnen", of "perineum zonnen", zoals het ook wordt genoemd, is een bizarre praktijk die onlangs online weer populair is geworden.

Deelnemers hebben beelden gedeeld van zichzelf, één met de natuur, met de benen over elkaar, zogenaamd om "trillingen te verhogen".

Sociale media staan ​​vol met wilde en out-there trends, maar dit is er een die mogelijk de nummer één plek aller tijden zou kunnen innemen.

sunning holes tiktok

Wat is het?

Het is ongeveer wat het zegt. Maar voor degenen die een technische uitleg nodig hebben, houdt zonnebaden in dat deelnemers hun benen in de lucht houden tijdens het zonnebaden om hun perineum, het huidgebied tussen de anus en geslachtsdelen, bloot te stellen aan direct zonlicht.

Hole-zonners beweren dat de praktijk verschillende mentale en fysieke voordelen heeft, waaronder "verbeterde focus, verhoogde hormonale regulatie, verhoogd libido, regulatie van het circadiane ritme en verbeterde gezondheid en levensduur". Natuurlijk is geen van deze beweringen gebaseerd op enig bewijs.

Waar kwam het in hemelsnaam vandaan?

Het internet, natuurlijk. Het is mogelijk dat de trend voor het eerst als een grap begon, maar dat weerhoudt veel wellness-influencers er niet van om het serieus te nemen.

Maar waarom?

Wie weet.

Er is een lange lijst met vermeende voordelen voor de praktijk, waarbij elke video steeds meer wonderbaarlijke claims maakt. Maar de overtuiging onder de zonaanbidders is dat het naast "verhoogde trillingen" (wat dat ook mag zijn), ook de focus, slaap, seksuele energie, creativiteit en algemeen welzijn verbetert. Een echt wondermiddel.

Natuurlijk heeft zonlicht zijn voordelen. Uit zonlicht halen we vitamine D, dat helpt bij het reguleren van de hoeveelheid calcium en fosfaat in het lichaam. Deze voedingsstoffen zijn nodig om botten, tanden en spieren gezond te houden.

Maar we moeten oppassen dat we het niet overdrijven en schade door de zon krijgen. En we mogen gebieden zoals onze perineums zeker niet blootstellen aan direct zonlicht. Het staat niet voor niets bekend als de plek "waar de zon niet schijnt".

Professionele opinie

Hoewel we allemaal wel wat extra vitamine D kunnen gebruiken. We moeten gebieden met een dikkere huid beschermen tegen schade door de zon, dus het is nog riskanter om deze gebieden bloot te stellen die nooit de zon zien.

Ik ben het ermee eens dat we allemaal aan zelfzorg moeten doen, voor onze geestelijke gezondheid moeten zorgen en genoeg vitamine D moeten krijgen, maar er zijn veel betere manieren dan zonnebaden.

Andere manieren om je geestelijk welzijn te ondersteunen

Als je echt je mentale gezondheid en welzijn wilt verbeteren, raad ik je aan om je billen uit de zon te houden en een aantal van de onderstaande methoden te proberen:

  • Meditatie
  • Dagelijkse wandelingen en frisse lucht
  • Loskoppelen van sociale media
  • Praten en tijd delen met vrienden en familie
  • Dankbaarheid oefenen
  • Een nieuwe vaardigheid leren

En daarnaast: alle vormen van lichaamsbeweging zijn beter voor het verbeteren van je mentale gezondheid en welzijn. En als je je zorgen maakt over een tekort aan vitamine D, overweeg dan om een ​​supplement te nemen voor een aanvulling.

Bericht om mee naar huis te nemen

Ik zeg nee. Hoe graag ik ook open sta en nieuwe dingen probeer, ik houd mijn deur voor deze dicht.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Amy Golby
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Amy Golby
Amy is al meer dan 18 jaar een sportvrouw die rugby en korfbal speelt op nationaal niveau, ze is al 5 jaar een gediplomeerde personal trainer en heeft haar voedingskennis verder uitgebreid met een diploma in sport- en bewegingsvoeding en een diploma psychologie. Ze traint al meer dan 10 jaar in een sportschool en blijft leren en verbeteren om haar doelen te bereiken.Ze gelooft in zowel de fysieke als mentale voordelen van sport en fitness, evenals een uitgebalanceerd dieet en levensstijl. Amy heeft programma's rond sport en fitness gemaakt voor Red Bull, Look magazine, Spartan UK en Mental Movement UK over hoe fitness je mentale gezondheid kan helpen verbeteren. In haar vrije tijd houdt Amy van sporten, socializen met vrienden en haar winkelverslaving aan gymkleding aanwakkeren. Ze is hier te vinden - https://www.instagram.com/dreams_and_dumbbells/?hl=en
myprotein