Recepten

Fitwaffle’s 3-Ingredient Peanut Butter Kerstkoekjes

Heerlijk zoet en simpel, deze kerstkoekjes zijn het.

Heb je een feestelijke traktatie nodig voor deze kerst? Deze makkelijke koekjes met 3 ingrediënten van Fitwaffle zijn de perfecte keuze en zijn klaar in minder dan een half uur. Dat is het soort bakken waar we allemaal mee aan de slag kunnen.

Ze zijn geweldig zoals ze zijn, maar nog beter met een beetje extra decoratie om er ijskoude kerstpuddingen van te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een klodder dik wit glazuur aan de bovenste helft toe te voegen en een lente van hulst te maken met hagelslag of gekleurde glazuurstiften. Magisch.

Maakt 6

Ingrediënten


Methode

1. Verwarm de oven voor op 150°C.

2. Voeg de pindakaas, de lichtbruine suiker en het ei toe aan een grote mengkom en roer tot je een glad, gecombineerd mengsel hebt.

3. Schep telkens een eetlepel van het mengsel op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit voor het resterende mengsel en zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen elke bal van het koekjesmengsel overblijft om het in de oven te verspreiden.

4. Bak 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.

5. Laat de koekjes 5-10 minuten afkoelen en schep dan een royale hoeveelheid dik wit glazuur op de bovenste helft van elk, zoals het glazuur op een kerstpudding. Voeg 2 kleine hagelslag met hulstblaadjes en een strooisel van rode bessen toe (of teken op met glazuurstiften als je deze hebt). Serveer direct of bewaar tot 3 dagen in een luchtdichte trommel.

Probeer deze feestelijke recepten ook:

8 Gezonde Kerstrecepten voor 2022

Recepten

8 Gezonde Kerstrecepten voor 2022

2020-12-19 08:00:52van Lauren Dawes

Simpele Gingerbread Man-koekjes

Recepten

Simpele Gingerbread Man-koekjes

2021-12-14 07:00:47van Lauren Dawes

Cinnamon Protein Cookies

Recepten

Cinnamon Protein Cookies

2021-12-13 07:00:48van Myprotein

Voedingswaarde facts

Hoeveelheid per portie

Calories 311
Total Fat 19.3g
Total Carbohydrates 21.5g
Protein 13g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.