Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Mis je de routine? Hier lees je hoe je alles weer op de rails krijgt

Mis je de routine? Hier lees je hoe je alles weer op de rails krijgt
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Is het niet grappig hoe we nu verlangen naar wat we ooit beschouwden als eentonige alledaagse routines?

Plotseling merken we dat we die alledaagse dingen missen, zoals werken, uit eten gaan en sporten. Dingen die we toen als vanzelfsprekend beschouwden. Dingen die we dolsgraag weer willen doen nadat het coronavirus is verdwenen.

En nadat we veel tijd apart van elkaar hebben doorgebracht terwijl we sociale afstand namen, merken we ook dat we die eenvoudige sociale interacties gewoon missen, of het nu op het werk is, in de winkels, op de school, in het park, in een restaurant, op de sportschool, enzovoort.

Ja, het zijn deze ogenschijnlijk alledaagse dingen en routines uit ons vorige dagelijkse leven die nu als een luxe voelen. Dit zijn dingen die iedereen graag terug wil krijgen.

Maar zulke dingen missen, hoe 'normaal' ze ook zijn, is normaal. Als mens gedijen we op routine en voorspelbaarheid. Door deze routine weten we wat er gaat gebeuren en het geeft ons een gevoel van controle.

Het nieuws dat we nog minimaal drie weken door moeten gaan met deze isolatie- en sociale afstandsmaatregelen, was waarschijnlijk niet wat je wilde horen.

Gelukkig is het mogelijk om een ​​gevoel van normaliteit en routine te behouden. Routines zijn belangrijk in deze tijden, vooral gezonde routines.

Je zult misschien niet in staat zijn om bij elke maaltijd een bord met verse producten te eten of je gebruikelijke sportschooltraining te doen tijdens deze periode, maar er zijn enkele manieren om elke dag meer routine toe te voegen en tegelijkertijd gezond te blijven.

Begin met wat zelfzorg

Voordat je jezelf isoleerde, was het waarschijnlijk dat je op een vooraf bepaald tijdstip wakker werd en door je dagelijkse ritueel slenterde zonder erbij na te denken.

Je stond op dezelfde tijd op, douchte, poetste je haar en tanden, deed make-up op, pakte koffie en ontbijt en ging door met je dag, of dat nu betekende dat je naar je werk moest reizen, je kinderen naar school moest brengen of iets anders moest doen.

De beste en gemakkelijkste manier om in een "nieuwe" routine te geraken, is door delen te gebruiken van de routine die je al hebt.

Je kunt beginnen met het instellen van tijden gedurende de week om op te staan, een regelmatige ochtendroutine aan te houden, en naarmate de dag vordert, probeer je die positieve vooruitgang zo goed mogelijk te houden. Een beetje zelfzorg toevoegen aan je routine kan net zo eenvoudig zijn als gezond eten, sporten, het huis verlaten voor frisse lucht en voldoende slaap krijgen.

We weten allemaal het verschil dat een douche 's ochtends of een consistent slaapschema kan maken.

 

Blijf productief

Ongeacht de omstandigheden, is het vrijwel zeker dat je enkele verplichtingen hebt die je moet doen, zoals dingen in huis, koken en op afstand werken.

Als je van je woonkamer je nieuwe 'kantoor' hebt gemaakt, ga dan zoveel mogelijk door met je werkdag, en zorg ervoor dat je de hele dag stopt voor pauzes, lunch en korte wandelingen.

Sparren in virtuele koffiepauzes met collega's is een geweldige manier om ook wat normaliteit en sociale momenten aan je dag toe te voegen.

Op dit moment kunnen onze huizen claustrofobisch of beperkend aanvoelen. Door je klusjes bij te houden, kan het leven wat normaler aanvoelen en kun je positiever voelen over je omgeving.

Ga dan ook door met de dagelijkse klusjes in huis, zoals je bed opmaken, de vaatwasser legen, de was doen, enzovoort.

Hoe saai het ook klinkt, elke dag schoonmaken en een paar klusjes doen, zal niet alleen je tijd in beslag nemen, maar het zal ook een deel van de stress verlichten. Elke dag een beetje doen kan grote taken veel beter beheersbaar maken.

 

Maak uitgebalanceerde maaltijden

Wat heb je voordat dit allemaal begon gegeten? Meer dan ooit zijn de maaltijden een kader geworden voor onze tijd, dus het is een geweldige manier om het leven normaler te laten voelen.

Een drastische verandering in ons dieet - of het nu goed of slecht is - kan ervoor zorgen dat we ons niet lekker voelen, dus als je dieet meestal vol zit met groenten of veel eiwitten, probeer dit dan vol te houden.

Evenzo, als je normaal je maaltijden en maaltijdvoorbereiding plant, waarom zou je dit dan niet weer doen? Het is een goede manier om op schema te blijven met je dieet en je van binnenuit normaler te laten voelen.

Het kan ook belangrijk zijn dat je die lekkernijen niet vergeet die je (mentaal) gezond houden. Als je meestal een afhaalmaaltijd haalt of uit eten gaat op een vrijdag, waarom zou je het dan niet zelf recreëren?! - hier zijn enkele  "fakeaway" -receptideeën van ons.

Plan je trainingen

Als je regelmatig trainde voor dit hele coronavirus-gedoe, kan het onvoldoende bewegen je slecht laten voelen.

Het is echter mogelijk om je training in je routine te houden - het betekent dat je wat creatiever zult moeten zijn met wat je doet, welke apparatuur je gebruikt en waar je het doet.

Als het gaat om je trainingen, kan het maken van een plan echt helpen. Probeer op bepaalde dagen van de week op een bepaald tijdstip te sporten, omdat dit je zal helpen meer structuur te creëren.

'S Ochtends als eerste trainen is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken en jezelf voor de rest van de dag op te stellen. Je kunt zelfs elke training aan het begin van de week plannen, net zoals je zou kunnen met je sportschoolroutine.

Als je toegang hebt tot open ruimtes, dan zijn joggen, fietsen, overslaan en yoga oefeningen die je kunt doen.

En aangezien je niet naar de sportschool kunt gaan of een van de reguliere trainingslessen kunt volgen, zal je online moeten gaan. Het internet wemelt gelukkig van gratis YouTube- en Instagram-trainingen. Je kunt ook een van onze trainingen bekijken.

Bericht om mee naar huis te nemen

We proberen misschien onze weg te vinden door een wereldwijde pandemie, maar het bijhouden van onze gezonde dagelijkse routine - of dat nu 's ochtends sporten is, de dag beginnen met een gezond ontbijt of tijd creëeren om te ontspannen en tot rust te komen - kan een gevoel van controle geven, zelfs als alles nog verdomd onzeker lijkt.

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein