Training

Matig-krachtige lichaamsbeweging is de beste manier om de conditie te verbeteren, suggereert onderzoek

Onderzoekers van de Boston University School of Medicine hebben onderzoek gedaan naar de effecten van lichaamsbeweging op een grotere fysieke fitheid. Is het halen van je stappendoel met een rustige wandeling net zo goed als gedacht, of gaat het allemaal om matig-krachtige lichaamsbeweging?

De studie

2000 deelnemers hebben uitgebreide comprehensive cardiopulmonary exercise tests (CPET) uitgevoerd voor de “gouden standaard” meting van fysieke fitheid, die helpt om iemands maximale capaciteit om zuurstof te gebruiken te begrijpen. Deze metingen werden vervolgens gekoppeld aan de fysieke activiteitsgegevens van de deelnemers.

Gegevens over fysieke activiteit werden verkregen door het gebruik van versnellingsmeters, een apparaat dat de frequentie en intensiteit van menselijke bewegingen meet. De deelnemers droegen de versnellingsmeters een week rond de tijd van hun CPET, en ongeveer acht jaar eerder.

Dankzij dit bereik konden de onderzoekers een breder beeld krijgen van de effecten van lichaamsbeweging op een grotere fysieke fitheid.

De resultaten

Uit het onderzoek bleek dat matig-intensieve lichamelijke activiteit het meest efficiënt was om de conditie te verbeteren.(1) Voor sommige perspectieven was matig-intensieve lichaamsbeweging drie keer efficiënter dan wandelen, en bijna 14 keer efficiënter dan simpelweg het verminderen van de tijd dat deelnemers zaten.(1)

Volgens een artikel van de American Heart Association kan matige lichaamsbeweging bestaan ​​uit het lopen van een aantal kilometer, dansen of langzaam fietsen (langzamer dan 16 km/p u).(2) Als alternatief kan krachtige training worden gecategoriseerd als bergopwaarts wandelen met een zware rugzak, tennis of harder dan 16 km/p u fietsen.

Het verhogen van de hoeveelheid tijd die je aan lichaamsbeweging besteedt, of het verhogen van je dagelijkse stappen, kan echter nog altijd de effecten van een sedentaire leefstijl compenseren- d.w.z. veel tijd zittend doorbrengen met weinig fysieke activiteit.(1)

"Vrouwen zijn vatbaarder voor ongezond eten dan mannen" volgens nieuwe studie

Voeding

"Vrouwen zijn vatbaarder voor ongezond eten dan mannen" volgens nieuwe studie

2021-07-03 07:00:21van Monica Green

Bericht om mee naar huis te nemen

Op sommige dagen kan het moeilijk zijn om een workout in je drukke schema te passen. In het ideale geval zou het je moeten lukken om een ​​paar keer per week een vorm van matig-krachtige lichaamsbeweging te doen, wat van alles kan zijn, van hardlopen tot zwemmen. Maar als dit niet altijd mogelijk is, is bewegen nog altijd beter dan niets. Hoewel het misschien niet bewezen is dat wandelen de conditie verbetert, zijn er veel andere voordelen aan verbonden.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

4 seconden fitness en betere vetverbranding | De topstudies van deze week

Training

4 seconden fitness en betere vetverbranding | De topstudies van deze week

2020-05-12 14:00:13van Evangeline Howarth

Alles over excuses, 'spierverwarring' en de opinies over vegans| De Topstudies van deze week

Training

Alles over excuses, 'spierverwarring' en de opinies over vegans| De Topstudies van deze week

2020-01-18 06:00:49van Evangeline Howarth

6 voordelen van kurkuma | Wat is het? Hoeveel te nemen?

Supplementen

6 voordelen van kurkuma | Wat is het? Hoeveel te nemen?

2022-02-05 20:00:03van Claire MuszalskiEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.