Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Klaar met fitness? Zo krijg je die motivatie terug!

Klaar met fitness? Zo krijg je die motivatie terug!
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Als je tijdens dit alles bent gestopt met trainen, ben je niet de enige. We hebben net Kerstmis en Nieuwjaar gehad, waar we met recht een pauze hebben genomen van onze gebruikelijke routines, en als klap op de vuurpijl bevinden we ons in een nieuwe lockdown. Toch willen we je wat positiviteit en adrenaline injecteren om die motivatie op gang te brengen en je deze keer te laten excelleren in je thuistrainingen.

Dit gaat echter niet om wilskracht of om het gewoon te doen, en de reden dat je niet traint, is niet omdat je lui of zwak bent.

Er werken invloeden op je waar je misschien niet eens van op de hoogte bent, maar dat betekent niet dat je ze niet onder controle hebt. Gelukkig heb jij er controle over en is er alleen bewustzijn en actie voor nodig om ze te veranderen. Dit is niet alleen voor het trainen - je kunt ze op elk deel van je leven toepassen.

Laten we dus eens kijken hoe je je trainingsregime een kickstart kunt geven en opnieuw kunt beginnen met trainen.

https://youtu.be/skf4osPBtLY

 

Identificeer cruciale momenten

We weten het allemaal - het moment dat we tv kiezen boven een training.

Het erkennen van deze momenten is de eerste stap om je trainingsroutine een boost te geven, want als je dit kunt identificeren, kun je wat dieper ingaan op de redenen waarom je deze beslissingen neemt.

Zoek de cruciale momenten die je verkiest om niet te sporten en word je daarvan bewust, en denk op die momenten na over je doelen. Door te denken in termen van tevredenheid en succes op lange termijn in plaats van op korte termijn, zal je de juiste beslissing nemen. Herinner je doel, verbind het met het moment en laat je meeslepen naar de juiste actie.

We zullen veel vaker de juiste actie ondernemen wanneer we deze koppelen aan een toekomstig doel, dus het is belangrijk om dit te vinden. Hoewel het prima is om af en toe een training te laten vervallen, moet je onthouden dat consistentie is wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.

 

Verander hoe je tegen jezelf praat

Als het gaat om het veranderen van een gewoonte, is het eerste waar je naar moet kijken jezelf. Hierbij is een absolute game changer zelfpraat - wat je jezelf dagelijks vertelt - omdat wat je denkt je acties en je hele realiteit kan veranderen.

Dit is misschien de reden waarom je niet van de bank komt om wat squats te doen. Zeg tegen jezelf dat je er geen zin in hebt, dat het geen zin heeft omdat je de apparatuur niet hebt of dat je dat niet wilt - je concentreert je op de negatieve excuses waarom je het niet kunt doen.

Stop in plaats daarvan wat positieve dingen in je hoofd. Zeg goede dingen tegen jezelf en vertel jezelf dingen die je van de bank halen om te gaan sporten. Als het gaat om het vinden van motivatie, zijn de dingen die je tegen jezelf zegt enorm belangrijk,  ze kunnen niet zomaar van iemand anders komen - het is iets dat van jou moet komen.

 

Je bent door wie je wordt beïnvloed

Mensen om je heen beïnvloeden je, ook al merk je het misschien niet eens op. Als je erover nadenkt om wat push-ups te doen, vraagt ​​je vriendin je om tv te kijken, en hoe kun je nee zeggen?

Nou, je hoeft geen nee te zeggen, maar je kunt de mensen die je wegleiden van je doelen, proberen positief te beïnvloeden.

Vraag of ze met je willen sporten of wees gewoon eerlijk: vertel ze dat je in plaats van vanavond tv te kijken, wilt trainen. Leg ze uit dat je dit wilt doen en dat je het leuk vindt als ze meedoen.

Als ze dat niet doen, doe dan geen moeite, maar probeer ze op een positieve manier aan je kant te krijgen. Breng ze bijvoorbeeld aan boord met gezond eten. Laat de mensen in je directe omgeving met jou en je doelen werken, niet tegen hen, omdat dit jou ook zal helpen slagen.

Mensen zeggen dat we de som zijn van de vijf mensen met wie we het meest omgaan, en dat is nog meer het geval als je elke dag de hele dag met ze doorbrengt, dus zorg dat ze aan je kant staan ​​en verbeter jezelf samen.

 

Kijk naar je omgeving

Het laatste dat je beïnvloedt, is je omgeving. Misschien zorgt je werksituatie of de toestand van je huis ervoor dat je niet traint. Misschien heb je geen goede plek om te sporten. Misschien bewaar je altijd koekjes in de kast, en je kan het niet helpen, dan ze op eten.

Kijk dus naar je omgeving. Heb je je telefoon naast je als je je verveelt? Leidt tv je af van sporten? Dit zijn subtiele, maar krachtige dingen die ervoor kunnen zorgen dat je uit de routine valt.

Checklists zijn een krachtige manier om je er weer in terug te brengen. Stel een checklist op van oefeningen die je elke dag wilt doen en vink ze elke keer aan als je ze doet. Wanneer je vervolgens de checklist doorloopt, zie je wat je moet doen en is de kans groter dat je het doet. Het op papier schrijven is effectiever dan het op je telefoon schrijven, omdat het op papier een deel van je omgeving wordt.

Het veranderen van je omgeving op kleine manieren zoals deze kan meer invloed op je hebben dan je je misschien realiseert, dus probeer het eens.

Zoek uit wat voor jou werkt

Hiermee experimenteer je met wat voor jou werkt. Identificeer de cruciale momenten en probeer verschillende dingen te veranderen om te zien wat werkt en blijf onderweg veranderen. Niets werkt voor iedereen, maar als je de juiste formule voor jezelf vindt, schiet je succes omhoog.

Het belangrijkste is dat je het rustig aan doet. De afgelopen paar maanden waren zwaar voor ons allemaal, dus doe gewoon wat je kunt om zo gelukkig mogelijk te blijven.

 

Bericht om mee naar huis te nemen

Er zijn heel veel dingen die je kunnen beïnvloeden om niet te trainen en dat is normaal. Je bent niet lui - je valt gewoon voor dezelfde excuses waar we allemaal wel eens voor vallen.

Onthoud alleen dat door je mening, de invloed van uw vrienden en familie en je omgeving te veranderen, je die motivatie kunt vinden om weer aan het sporten te gaan, je mentale welzijn te verbeteren en je fitnessdoelen sneller dan ooit zal bereiken.

Gemotiveerd?!
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein