Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Hoe je een evenwicht kunt vinden tussen de sportschool en je sociale leven

Hoe je een evenwicht kunt vinden tussen de sportschool en je sociale leven
Jamie Wright
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jamie Wright

Het vinden van de juiste balans is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven, maar het kan moeilijk zijn. Dankzij een steeds grotere druk van sociale media om op een bepaalde manier eruit te zien, op een bepaalde manier te trainen, op een bepaalde manier te handelen, enz., kan het vinden van een balans tussen sportschool en sociaal leven en jongleren met onze fysieke en mentale gezondheid nog wel eens lastig worden.

Gelukkig zijn we hier om je te helpen de tussenweg te vinden, zodat je zowel voor je lichaam als voor je geest kunt zorgen.

Waarom doe je wat je doet?

Lijkt een vreemde vraag om te stellen, maar waarom gedraag je je zoals je gedraagt? Waarom train je tot het punt van uitputting? Waarom breng je je weekenden voortdurend dronken en met een kater door? Waarom eet je zoveel? Waarom heb je de behoefte om constant op dieet te zijn?

Velen van ons handelen zonder na te denken - we doen iets en beoordelen eenvoudig het gedrag in plaats van ooit de drijvende kracht achter dat gedrag te rationaliseren. De 'forever dieter' voelt zich bijvoorbeeld als een mislukking omdat ze nooit 'het dieet afmaken', maar hoe kun je iets afmaken dat niet duurzaam is?

Hoe bereik je doelen die er niet zijn? Je kunt niet voor altijd afvallen, toch? En waarom ben je niet blij met je lichaam? Je wilt graag afvallen om gelukkig te zijn, maar je hebt meerdere keren een dieet gevolgd, bent meerdere keren afgevallen en blijft nog steeds ongelukkig, dus wat verandert het gewicht aan de kwestie?

Er zijn nog veel meer vragen die kunnen worden gesteld rond dit gegeven probleem, maar hier is slechts één voorbeeld van gedrag dat we zullen beoordelen zonder ons ooit af te vragen waarom we doen wat we doen.

De impact van (sociale) media op onze gezondheid

Een van de belangrijkste oorzaken van gedragsverandering is hoe we onszelf in de samenleving zien. Met de snelle opkomst van sociale media in het afgelopen decennium, worden we gebombardeerd met steeds meer afbeeldingen van mensen met extreme lichaamsbouw, diëten en / of levensstijlen.

Onze perceptie van normaliteit is verschoven naar een vals, en vaak verwrongen gevoel van perfectie. We zien momentopnames van levens waarvan we weinig weten en gaan ervan uit dat de onze minder waard is en minder betekent, omdat ze niet dezelfde mate van bekendheid bereiken door likes en follow-ups. Denk na over de persoonlijkheden die je momenteel volgt en de realiteit van hun werkelijke leven.

Wil je echt romantiek vinden op een spelshow op een eiland en kruidenthee voor geld verkopen in je sociale medianetwerk? Wil je een super laag lichaamsvetpercentage hebben en je menstruatie, zin in seks, functioneren in het dagelijks leven verliezen en / of het risico lopen jezelf ernstig te verwonden?

Is het de moeite waard om een ​​leven te leiden dat vereist dat je in elk geval perfect bent, of dat je er kritiek voor krijgt? En wat is perfect? Een steeds evoluerende reeks ondefinieerbare, onrealistische en onhaalbare normen van wie? Als je een stap terug doet en ziet wat sociale media heeft gecreëerd en waarvan we nu aannemen dat het 'normaal' is, is het dan een wonder dat we worstelen om die balans te vinden tussen fysieke en mentale gezondheid in de sportschool en het sociale leven?

De realiteit van de situatie

Balans in het leven is een leven leiden met een doel, maar ook vol ervaring.

Prioriteit geven aan onze gezondheid en een fitnessdoel, lichaamsdoel of welk ander gerelateerd sportdoel dan ook willen nastreven, is belangrijk, maar het mag nooit je leven zijn, maar gewoon een ander deel ervan.

Wanneer we verzwolgen raken door het extreme einde van het fitnessspectrum, lopen we het risico om ongeordende eetpatronen te ontwikkelen, een slecht lichaamsbeeld te creëeren, een slecht zelfbeeld en stemmingsstoornissen te hebben, het risico te lopen blessures op te lopen en in het algemeen lichamelijk en geestelijk ongezond te zijn.

Een sociaal leven leiden is een belangrijk aspect van gezondheid, en niet een aspect dat ondermijnd mag worden. Gezondheid is meer dan alleen hoe je eruitziet, voelt, functioneert, doet en eet. Gezondheid is de ervaringen die je hebt, de sociale connecties die je maakt en de betekenisvolle relaties in je leven. Hoewel de sportschool een sociaal centrum kan zijn, kan het verkennen van andere ondernemingen, hobby's en sociale activiteiten buiten de sportschoolmuren je ontzettend goed doen.

Nogmaals, houd er rekening mee dat er ook een extreem einde is aan het 'sociale levensspectrum' en dat dit behoorlijk destructief kan zijn gezien het gebruik van alcohol in onze cultuur. Het is belangrijk op te merken dat leven aan een van de extreme uiteinden van het sociale levensspectrum (als een opgesloten of  juist extreme socializer die zich bezighoudt met destructief gedrag) een even nadelige invloed kan hebben op je relaties, sociale netwerk, fysieke en mentale gezondheid.

Vind balans in wat jou gelukkig maakt

Zelfs als je echt gelukkig bent in de sportschool, hebben we allemaal vrije dagen nodig. Rustdagen met meer aandacht voor je sociale leven kunnen een geweldige manier zijn om zowel je mentale als fysieke batterijen op te laden.

Het hoeft geen door alcohol gedreven avond te zijn - ga naar een film, heb een date-avond, ga uit eten, maak een wandeling. Er zijn letterlijk een miljoen en één dingen die je kunt doen waarbij je jezelf niet in een haast opnieuw afmat in de sportschool om een ​​fysieke standaard te bereiken die waarschijnlijk niet bestaat.

Geluk in het leven is niet te vinden in het zwart en wit, het is te vinden in het grijze gebied ertussenin. Als ons recentelijk iets is geleerd, is het het belang en de kwetsbaarheid van het leven en waarom zouden we het niet moeten verspillen. Doe dingen die je leuk vindt en doe het omdat je er blij van wordt, niet omdat je probeert te veranderen voor iemand anders of mensen aan te spreken die je uiteindelijk niet mag.

Conclusie

De balans ligt ergens tussen een leven gericht op gezondheid en een leven gericht op ervaring, en deze 'balans' ziet er voor iedereen anders uit (net zoals gezond en gelukkig zijn er voor iedereen ook anders uitziet).

Voor degenen onder ons die meer gezondheidsbewust zijn, hebben we eerder artikelen geschreven over onderwerpen als hoeveel lichaamsvet je realistisch gezien in één dag kunt krijgen (als dit een aspect van sociale contacten is, maak je je waarschijnlijk zorgen over voedsel en alcoholgebruik) of hoe lang het werkelijk duurt voordat de spiermassa en prestaties veranderen (wat, nogmaals, iets is waar je je misschien zorgen over maakt in verband met een sociaal leven).

Gezondheid is meer dan alleen een lidmaatschap van een sportschool. Het is meer dan alleen een dieet. Het gaat om een ​​zinvol, gelukkig en vol leven; een vol ervaringen en een die alleen kan worden bereikt als je jezelf echt gaat waarderen.

Jamie Wright
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jamie Wright
Jamie Wright heeft een MSc Degree in Human Nutrition en een BSc (Hons) in Sports and Exercise Science, en werkt nu samen met meerdere organisaties en runt zijn eigen privépraktijk om mensen te helpen met hun voedingsdoelen. Hij is geaccrediteerd bij de Vereniging voor Voeding en heeft honderden klanten, van thuisblijvende moeders tot internationale klanten, geholpen bij het werken met evidence-based, holistische voedingsprogramma's om hun gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Naast het runnen van zijn praktijk, draagt ​​Jamie regelmatig bij met het presenteren en schrijven over voeding. Hij heeft zijn onderzoek gepresenteerd op het Britse Obesity Congress en op buitenlandse conferenties en heeft verschillende e-books geschreven terwijl hij geeft aan anderen(waaronder goede doelen). Zijn onderzoek richtte zich op gewichtsbeheersing, sport- / bewegingsprestaties en suppletie. Als een enorme sportfanaat, een fervente sportschoolganger en liefhebber van alles wat met honden te maken heeft, wil Jamie de ervaring en kennis die hij academisch en professioneel heeft opgedaan, delen door een bron van duidelijkheid te zijn in de enorme hoeveelheid ""belangrijke informatie en lawaai ""die er bestaat de gezondheids- en fitnessindustrie.
myprotein