Training

Daniel Craig’s PT onthult wat er nodig is om James Bond te trainen

De gloednieuwe James Bond-film, No Time To Die, is eindelijk hier en er is één vraag die we onszelf bij Myprotein hebben gesteld: hoe kan Daniel Craig er in hemelsnaam zo uitzien?

Beroemd om het doen van meer van zijn eigen stunts dan welke andere 007 dan ook, moet Daniel Craig serieus werk verrichten om de ambities van Bond bij te houden.. Maar trainen om beruchte schurken op het grote scherm te verslaan, is niet iets om alleen te doen. Dus, wie is er om Craig te helpen? Dat is waar Simon Waterson binnenkomt – de personal trainer van 007.

Onze vrienden bij Zavvi zaten met Simon in hun oktobernummer van The Lowdown om te begrijpen hoeveel werk er in de fitnessroutine van Bond zit, en hij stelde niet teleur door alle details te geven. Hier zijn enkele van de beste stukjes.

“Mijn militaire ervaring heeft me aan de baan geholpen”

Simon Waterson trad op 16-jarige leeftijd toe tot de Royal Naval Commandos en diende in een Elite Special Forces Unit. Hij weet dan ook het een en ander over toewijding en discipline. En het is die ervaring waarvan hij denkt dat het hem een ​​voordeel gaf toen hij solliciteerde voor de functie van personal trainer.

“Ik werd gevraagd voor een sollicitatiegesprek en ik denk dat mijn militaire ervaring me heeft geholpen om de baan te krijgen. Die theorieën en filosofieën vertalen zich goed in de filmindustrie. We hebben specifieke taken, te doen op bepaalde tijden, om ‘het wiel’ te laten draaien. De structuren zijn vergelijkbaar, dus het was een gemakkelijke overgang voor mij en mijn achtergrond wordt ook geïmplementeerd in mijn training.”

“Daniel kwam binnen en legde de lat hoger”

Simon voegde zich bij het Bond-team terwijl Pierce Brosnan de iconische actieheld speelde in The World Is Not Enough, hij vertelde Zavvi dat zodra Daniel Craig zijn sportschool binnenkwam, hij wist dat een nieuw Bond-tijdperk was geboren.

“Pierce was meer gedreven door te willen fietsen en tennissen – hij was behoorlijk sportief. Er is veel actie ondernomen met de stuntmannen. Daniel kwam binnen en legde de lat hoger met zijn atletisch vermogen. Hij wilde zijn eigen stunts doen, hij moest het zijn om het echt te laten voelen. Het was een ander tijdperk en een andere mentaliteit.”

Simon zegt dat Daniels vastberadenheid vanaf het begin duidelijk was…

“Zijn lichamelijkheid moest overeenkomen met wat hij doet als Bond, het moest geloofwaardig zijn. Dat iconische moment van uit het water komen in Casino Royale was de sleutel, hij wilde dat iedereen zou zien van ‘ja, deze man is het’.

“Hij werkt zo hard om een ​​atleet te worden”

Trainen voor een rol in een film is heel wat anders dan een dagelijkse workout of zelfs trainen als professional. Simon moet bedenken wat er op de camera goed uitziet en ervoor zorgen dat het geloofwaardig overkomt.

“Ik kijk naar wat esthetisch is, wat atletisch is en uiteindelijk wat er van hem wordt gevraagd. Ik ontwerp de specifieke stuntbewegingspatronen en die nemen we mee naar de sportschool voor training. Dus bijvoorbeeld kunnen sprinten, op een doos springen of iets van de vloer oprapen. Dat is waar het echt interessant wordt en wat ik er zo leuk aan vind – het is zo specifiek.”

De slopende specificiteit en aandacht voor detail lijken Daniel ook niet te storen, sterker nog, hij lijkt ervan te genieten.

“Het is lovenswaardig dat hij er zoveel tijd in steekt. Met de training is hij nauwgezet, kijkend naar zijn eigen lichaamsbewegingen met zijn ideeën over wat hij wil veranderen. Hij werkt hard om een ​​atleet te worden, maar hij krijgt geen rust zoals atleten dat doen. Hij moet weer aan het werk, acteren.”

“Atletiek in plaats van esthetiek”

Een ander verschil tussen je reguliere PT en Simon is dat Simon zijn klant naar zijn werk volgt om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Het is een beetje alsof je PT naar het kantoor zou komen om ervoor te zorgen dat je de trap neemt … .

“Op dialoogzware dagen trainen we wat harder, en dan herstelt hij met stuntweken. Het draait allemaal om precisie, het juiste voedsel op het juiste moment eten, zodat je de energie hebt die nodig is voor de prestatie. Mijn rol op filmdagen is ervoor te zorgen dat alles in orde is, hem voor te bereiden op elke stuntscène.”

Daniel is echt een icoon geworden als Bond, en zijn toewijding heeft daar veel mee te maken. Zijn atletisch vermogen, vertelde Simon aan Zavvi, is een integraal onderdeel geweest van Bonds karakterontwikkeling.

“Hij heeft het personage fysiek en mentaal ontwikkeld, wat een beslissing was die hij vanaf de eerste dag nam. Hij wilde overal sneller en efficiënter worden, het ging meer om de atletiek dan om esthetiek.”

Bericht om mee naar huis te nemen

Daniel Craig zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan voor zíjn versie van James Bond, maar we mogen de man achter zijn stunts, Simon Waterson, niet vergeten. Met dank aan Zavvi voor dit briljante interview met Simon. Bekijk hun digitale magazine The Lowdown om het volledige artikel te lezen. En vergeet niet om de nieuwe Bond-film No Time To Die te bekijken terwijl hij nog in de bioscoop draait.Monica Green

Monica Green

Schrijver en Expert

Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.