Training

‘Catastrofale gezondheidsschade’ veroorzaakt door klimaatverandering, waarschuwen experts

Talloze wetenschappelijke tijdschriften van over de hele wereld hebben zich voor het eerst verenigd om de ernst van klimaatverandering waarmee de wereld wordt geconfronteerd, en het effect ervan op de volksgezondheid te benadrukken.

De gezamenlijke studie stelt dat klimaatverandering ernstige gevolgen voor de gezondheid heeft, om nog maar te zwijgen over de catastrofale vernietiging van de natuur. Dergelijke gebeurtenissen omvatten extreme temperaturen, weersomstandigheden en aantasting van essentiële ecosystemen.(1) Helaas wordt de bevolking onevenredig zwaar getroffen: kinderen, ouderen, etnische minderheden en armere gemeenschappen lopen een groter risico.(1)

Voorgestelde veranderingen

Om een ​​verandering aan te brengen, voordat het te laat is, wordt opgeroepen tot het herontwerpen van transportsystemen, steden en de processen voor de productie en distributie van voedsel. Dit zal niet alleen de menselijke impact op het klimaat verminderen, maar het zou blijkbaar ook andere enorme voordelen hebben.(1)

Voordelen

Volgens de studie zal het herontwerpen van openbaarvervoersystemen hopelijk leiden tot minder luchtvervuiling en meer fysieke activiteit, aangezien mensen minder afhankelijk worden van privévervoer.(1) Bovendien zou het herontwerp van steden de wandel- en fietsroutes verbeteren om de afhankelijkheid van bijvoorbeeld auto’s te verminderen.(1)

Hoewel dit enorme investeringen vereist, zullen de voordelen absoluut opwegen tegen de kosten.

In het slechtste geval

Met name medische hulpverlenrs worden geacht het belang van het maken van een verandering te begrijpen. Omdat ze in de frontlinie van de Covid-19-pandemie hebben gestaan, proberen ze nu te voorkomen dat de mondiale temperatuur stijgt tot meer dan 1,5°C en de vernietiging van de natuur te voorkomen.(1)

De studie gaat verder met het benadrukken van het effect van de opwarming van de aarde op de longgezondheid voor de hele bevolking. Het stelt dat hogere temperaturen de ozonconcentratie verhogen, wat blijkbaar het longweefsel van mensen beschadigt en problemen met de juiste ademhaling veroorzaakt.(2) Uit een onderzoek is gebleken dat dit een constant effect kan hebben op mensen, waardoor kortademigheid ontstaat tijdens het sporten of zelfs al tijdens wandelen.(2)

Bericht om mee naar huis te nemen

Er zijn volgens rapporten aanzienlijke veranderingen nodig om de infrastructuur te verbeteren om de volksgezondheid te verbeteren te midden van de uitdagingen die de klimaatcrisis met zich meebrengt. Upgrades van transportnetwerken zouden de luchtkwaliteit kunnen verbeteren, wat op zijn beurt de gezondheid van de longen kan verbeteren, terwijl het ook meer fysieke activiteit onder de bevolking mogelijk zou maken. Regeringen worden aangespoord om nu actie te ondernemen en dit als een prioriteit te zien.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

"Vrouwen zijn vatbaarder voor ongezond eten dan mannen" volgens nieuwe studie

Voeding

"Vrouwen zijn vatbaarder voor ongezond eten dan mannen" volgens nieuwe studie

2021-07-03 07:00:21van Monica Green

Korte dutjes maken een slaaptekort niet goed, volgens deze studie

Mentale kracht

Korte dutjes maken een slaaptekort niet goed, volgens deze studie

2021-08-27 14:00:45van Emily Wilcock

Lichaamsbeweging verbetert de woordenschatgroei bij kinderen, volgens deze studie

Training

Lichaamsbeweging verbetert de woordenschatgroei bij kinderen, volgens deze studie

2021-09-04 07:00:37van Emily Wilcock


  1. https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210906091017.htm
  2. https://www.un.org/en/chronicle/article/health-effects-global-warming-developing-countries-are-most-vulnerable


Emily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.