Training

5 tips voor een betere nachtrust

Zouden we niet allemaal graag elke nacht 9 uur slapen? Helaas is dat voor sommigen van ons niet mogelijk. Enkele van ons draaien op en neer, liggen wakker en eindigen soms aan de andere kant van het bed.

Dit soort situaties kan ons dagelijks leven enorm beïnvloeden. Je hoeft echter niet ongerust te zijn – deze geweldige tips helpen de hopeloze schapentellers om goed en gezond te slapen:

1. Geniet van een ontspannend bad of douche

Een lekker bad of douche is niet alleen goed voor de ziel (en goede hygiëne), maar kan ook de ultieme manier zijn om je geest, spieren en gewrichten te ontspannen.

Het biedt de perfecte kans om te zitten of staan ​​en wat tijd te nemen om te ontspannen. Biedt de geest wat rust en stilte om je hopelijk in een staat van ontspanning te brengen om je te helpen gemakkelijk te slapen.

Niet alleen dat, het geeft je een kans om je huid te reinigen en te hydrateren – je te verfrissen klaar voor een volledige nachtrust.

2. Verminder de blootstelling aan blauw licht

Blauw licht knoeit met de melatonineproductie van het lichaam die je slaap-waakcyclus regelt.(1) Dit betekent dat overmatige blootstelling aan kunstmatig blauw licht, zoals tv-schermen en laptops, onregelmatige slaappatronen kan veroorzaken.

Om je blootstelling te verminderen, kun je dit doen:

  • Beperk de schermtijd wanneer je niet werkt
  • Download een blauwlichtfilter-app voor ’s nachts
  • Probeer niet veel apparaten te gebruiken voor het slapengaan
  • Knipperen. Heel veel knipperen
  • Neem regelmatig een oogtest(1)

3.Minder je cafeïne

Koffieliefhebbers, probeer je geen zorgen te maken. Cafeïne is geweldig voor het geven van die boost van energie, of het nu voor werk of sportprestaties is. Als je echter te veel cafeïne consumeert, helpt het je absoluut niet om gemakkelijk te slapen.

Een goede en gemakkelijke manier om dit te voorkomen, is door ervoor te zorgen dat je niet te laat op de dag te veel cafeïne consumeert.

We zeggen niet dat je geen koffie meer mag drinken, maar wees slimmer met je timing. Als je vaak laat op de avond gaat sporten, probeer dan onze nieuwe pre-workout THE Pump zonder toegevoegde cafeïne.

4. Houd je aan een vaste slaapcyclus

In het ideale geval zou je tijden moeten instellen om te gaan slapen en elke dag op hetzelfde tijdstip wakker te worden, ook in het weekend, zodat je lichaam een ​​natuurlijk ritme kan vinden om zich goed in een slaapcyclus te vestigen. Dit vermindert vermoeidheid terwijl je optimaal met je lichaamsklok werkt.

Een slaapcyclus hebben is erg belangrijk. Wanneer we te weinig slaap hebben, worstelen we met concentratie en dit kan ernstige gevolgen hebben voor ons werk. Multi-tasking is al moeilijk genoeg – we willen het niet nóg moeilijker maken.

Dus, stel alarmen in! Alarmen instellen voor wanneer naar bed te gaan kan een gemakkelijke manier zijn om een ​​slaap / waakcyclus te starten.

5. Mediteer

Soms kunnen we niet slapen, simpelweg omdat we teveel aan ons hoofd hebben. In tijden als deze is meditatie een geweldig hulpmiddel om te gebruiken.

Meditatie is ontspannen en wordt gedaan door je ademhaling te beheersen om zo je hartslag te vertragen. Het leidt ook tot een verlaging van je bloeddruk en stresshormonen.(2)

Deze meditatie-oefening is een uitstekende introductie tot meditatietechnieken:

1. Ga comfortabel zitten of liggen. Misschien wil je zelfs in een meditatiestoel of -kussen investeren.

2. Sluit je ogen.

3. Probeer niet te focussen op ademhaling, laat het op een natuurlijke manier komen. Vergeet natuurlijk niet te ademen.

4. Richt je aandacht op de ademhaling en op hoe het lichaam beweegt bij elke inademing en uitademing. Let op de beweging van je lichaam terwijl je ademt. Let op je borst, schouders, ribbenkast en buik. Richt je aandacht op je ademhaling zonder het tempo of de intensiteit te regelen. Als je gedachten afdwalen, breng je de focus weer terug naar je ademhaling.

Bericht om mee naar huis te nemen

Voor een betere nachtrust gaat het om het proberen te ontspannen en tot rust te komen. We zijn hier allemaal dol op na een lange dag werken, dus probeer het eens en kijk wat voor jou het beste werkt, of dat nu meditatie is of het je vasthouden aan een strikt slaappatroon.


  1. Gooley, J. J., Chamberlain, K., Smith, K. A., Khalsa, S. B. S., Rajaratnam, S. M., Van Reen, E., … & Lockley, S. W. (2011). Exposure to room light before bedtime suppresses melatonin onset and shortens melatonin duration in humans. The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism96(3), E463-E472.
  2. Davis, J. L. (2005). Meditation balances the body’s systems. Retrieved December 23, 2011.


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert