Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

5 humeur verbeterende oefeningen die je kunt doen met beperkte ruimte

5 humeur verbeterende oefeningen die je kunt doen met beperkte ruimte
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Je hebt misschien van de eerste lockdown geleerd dat trainen in een flat met niet veel ruimte om mee te spelen het behoorlijk moeilijk maakt om goed te zweten. Het is op dit moment belangrijker dan ooit om manieren te vinden om de ruimte die je hebt te gebruiken en je stress weg te zweten met een aantal stemmingsbevorderende activiteiten.

Onze lijst met 5 oefeningen die je kunt doen met beperkte ruimte, helpt je niet alleen om te zweten, zelfs zonder een sportschool, maar zorgt er ook voor dat je iets positiefs doet voor zowel je geest als je lichaam.

Of je nu in isolatie zit en jeuk hebt om je lichaam op de een of andere manier te bewegen, of je hebt gewoon geen zin om te gaan hardlopen op deze koude winteravonden, deze activiteiten kunnen ervoor zorgen dat je in een goede stemming blijft.

1. Yoga

Als je nog nooit yoga hebt geprobeerd, wacht er een hele wereld van ontspanning en zen op je.

Begin met een beginnerscircuit van elementaire yogahoudingen om je innerlijke yogi los te laten. Je zult je niet alleen 10x meer ontspannen voelen dan toen je begon, maar je voelt je ook sterker en je leert je houdingen vast te houden en beter te bewegen.

Je dag beginnen of eindigen met yoga is ideaal voor diegenen onder ons die vanuit huis werken, waardoor je 15 minuten rust hebt voor of na een stressvolle werkdag. Je even losmaken van de dagelijkse problemen en helpen om je werkdag te scheiden van je ontspanningstijd, iets dat zo moeilijk kan zijn als je vanuit huis werkt.

https://youtu.be/MxfOKwa7KGg

2. Buikspier training

Zolang je plat op de vloer kunt liggen zonder meubels om je heen aan te raken, zou je een goede buikspier training moeten kunnen doen. De perfecte manier om een ​​snelle 10 minuten durende sessie te doen als je geen puf hebt voor een full body workout, ab-circuits geven je de snelle zweetsessie die je nodig hebt.

Hier is een ab-circuit dat gegarandeerd je buikspieren in vuur en vlam zet.

https://youtu.be/CKJvEDU7KYE

3. Resistance band training

Misschien heb je thuis niet de ruimte voor een barbell, weerstandsbanden worden dan je beste vriend. Ze kunnen worden gebruikt voor trainingen van zowel het boven- als het onderlichaam en geven een extra verbranding aan elke lichaamsgewichtoefening. Je hebt alleen voldoende ruimte nodig om een ​​paar stappen om je heen te kunnen squatten, en misschien een deur om je weerstandsband aan te bevestigen voor sommige oefeningen.

Hier is een van onze favoriete trainingen met weerstandsbanden voor het bovenlichaam.

https://youtu.be/V1Nj8Axm93o

4. Gebruik je trap

Als je in een appartement of flat woont, kan het op en neer springen in je slaapkamer om je cardio te doen misschien niet ideaal zijn voor jou of je buren.

Maar niet alles is verloren. Je flat moet een trappenhuis hebben dat je speeltuin kan worden om wat cardio te doen. Vaak kiezen de meeste mensen voor de lift en laten ze de trap open zodat je er gebruik van kunt maken.

Of je nu gewoon een paar rondjes op en neer wilt lopen, of dingen uitdagender wilt maken door je omhoog te werken met squat jumps, trappen zijn een briljant hulpmiddel om je te laten zweten en je hartslag omhoog te krijgen.

5. Stretchen

Niet alleen maar voor of na een training, stretchen is zo belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Als je 's ochtends of' s avonds zelfs maar een paar minuten strekt, kun je die paar minuten alleen met jezelf zijn, om je hoofd leeg te maken of je voor te bereiden op de dag.

Vooral belangrijk als we ons voorbereiden op een nieuwe gedeeltelijke lockdown, waarbij onze beweging waarschijnlijk beperkter is dan normaal, het uitrekken van onze spieren kan ervoor zorgen dat je je dan wat vrijer voelt. Regelmatig strekken zorgt er daarbij voor dat je je flexibiliteit behoudt en zelfs verbetert.

Hier is een rekoefening die je een fantastisch gevoel geeft.

https://youtu.be/Q8gTLrCv3Ys

Bericht om mee naar huis te nemen

Het is een moeilijke tijd voor iedereen en daarom zijn activiteiten waarvan we weten dat ze onze stemming verbeteren en ons in staat stellen om ons lichaam op de een of andere manier te bewegen, van vitaal belang zijn. Zelfs als het je lukt om ook maar een ​​van deze activiteiten te doen, weten we zeker dat je blij zult zijn dat je het hebt gedaan. Blijf positief met wat yoga en blijf actief met wat weerstandstraining, en je bent er klaar voor wanneer de normaliteit terugkeert.

Op zoek naar meer tips?

LEES DEZE OOK:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein