Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

5 geweldige producten voor het sporten thuis

5 geweldige producten voor het sporten thuis
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Kun je niet naar de sportschool gaan? Maak je geen zorgen - wij zijn er voor je je. Als je nog steeds progressie wilt maken, ook als je vastzit in je huis, dan zul je echter wel de apparatuur nodig hebben om goed te kunnen sporten. Trainen zonder de juiste tools is geen feestje, dus als je moeite hebt om thuis alternatieven te vinden, laten we dan eens kijken naar de beste thuistrainingsapparatuur om te hebben.

 

1. Gripversterker

Je kunt nu dus niet deadliften, maar je moet er wel klaar voor zijn als je het wél weer kunt doen.

Gripkracht blijft vaak achter op de rest en het kan je voortgang bij sommige oefeningen zoals deadlifts, pull-ups of rows vertragen. Het kan zelfs een van de eerste zaken zijn die je opvalt als je weer in de sportschool bent - trillende handen. Zelfs als je benen en rug de belasting aankunnen, kunnen je polsen en vingers dat soms niet. Je zou nog een herhaling kunnen doen, maar als je het probeert, laat je grip je in de steek.

Er is een eenvoudige oplossing voor dit probleem: een gripversterker. Het enige wat je hoeft te doen is knijpen. Na verloop van tijd trek je de lat moeiteloos omhoog. Gripkracht speelt een rol in een hoop oefeningen: rows, deadlifts, pull-ups, pull-downs en zelfs bij de bankdruk. De gripversterker heeft ook een instelbare weerstand van 9 kg-40 kg, zodat je laag kunt beginnen en geleidelijk aan kunt opbouwen.

Je kunt het zelfs doen als je tv zit te kijken, het is de oefening van de luie man die straks zwaar wilt kunnen tillen. Trainingsprogramma's vergeten vaak gripkracht op te nemen, maar het is oh zo belangrijk voor het maken van progressie. Met deze oefening thuis kom je sterker terug naar de sportschool.

 

2. Recovery Ball

We weten hoe belangrijk herstel is en er is nooit een beter moment om voor jezelf te gaan zorgen, dan nu. Al die tijd thuis is ideaal om je spieren te laten herstellen - en de recovery ball zal je daarbij ondersteunen. De recovery ball helpt om stijfheid te laten verdwijnen en je spieren te raken om zo een ​​deel van die spanning te verminderen. Met je spieren volledig hersteld, ben je klaar voor een aantal nieuwe personal records wanneer je weer naar de sportschool gaat. Misschien kom je zelfs sterker, losser en beter terug  dan voorheen.

 

3. Ab Roller

Binnen zijn met beperkte ruimte is de perfecte kans om een ​​paar buikspieroefeningen te perfectioneren en die six-pack te kweken. Het ab-rollerwiel zal je laten zweten - het is dan ook een geweldige manier om je buikspieren te trainen. Gebruik de juiste vorm bij deze oefening, omdat je, zoals elke oefening, een blessure kunt oplopen als de uitvoering niet goed is. Aangezien dit een ideale oefening oor thuis is, kun je de oefening op elk moment uitvoeren, een paar minuten doen en even terugleggen om later weer een set te doen. De ab roller is een geweldige toevoeging aan een geweldige trainingsroutine voor buikspieren en aangezien de meeste ab rollers zijn, kun je het naar de sportschool meenemen als je ze weer open zijn.

 

4. Optrekstang

Je rug: de moeilijkste spiergroep om te trainen als je thuis bent. Vanwege de hoeveelheid gewicht die nodig is om je rug te trainen, is het lastig om thuisgymapparatuur te vinden waarmee je rows kunt doen of veilig aan kunt trekken. Het kopen van optrekstang voor thuis is dan een goede oplossing.

De rug is een grote spiergroep en het doen van pull-ups is een krachtige manier om de rug te laten groeien. Je kunt je concentreren op je rug en je biceps - pull-ups, chin-ups, close grip, wide grip - er zijn zoveel variaties mogelijk. Het maakt je routine thuis af en geeft je rug een effectieve training om te groeien. Je hoeft je kamer niet eens te verlaten - ideaal toch?

Het is misschien wel de beste thuisgymapparatuur die je kunt kopen, dus zorg ervoor dat je er een vindt die veilig in je huis past.

En als je de optrekstang hebt, kun je gelijk aan de slag met het maken van een geweldig trainingsplan.

 

5. Rest day hoodie

Nu zit je vast thuis, is het misschien wel elke dag een rustdag.

In rust wil je je comfortabel voelen en gymkleding is dat zeker. Dus, terwijl je rust en herstelt, koop je wat nieuwe kleren waar je in kunt chillen. We hebben zelfs speciaal daarvoor een collectie ontworpen. Bekijk onze heerlijke losse en zachte outfits om je warm en comfortabel te houden tijdens je herstel. De kleding is zowel eenvoudig als stijlvol. En als koppel in quarantine? Rest day Hoodie voor hem, Rest day hoodie voor haar, zodat je het samen heerlijke comfortabel zult hebben.

 

Bericht om mee naar huis te nemen

Deze thuisfitnessproducten gaan je vingers, onderarmen, buikspieren en rug aan het werk zetten en je thuisfitnessroutine in evenwicht brengen. En niet te vergeten de belangrijke hoodie voor de rustdagen.

Alles begint er beter uit te zien als je de beste thuistrainingsapparatuur hebt. Zie het als een geweldige kans om je training te verbeteren en zo positief te veranderen.

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein