Training

10 wereldrecords die dit jaar op het spel staan

Er is op dit moment een behoorlijk groot sportevenement bezig, en hoewel we de naam van dat enorme sportevenement niet mogen zeggen, hopen we dat je het kunt raden. Er worden voortdurend nieuwe records gebroken en de lat wordt steeds hoger gelegd voor atleten over de hele wereld. We willen een paar van die opmerkelijke overwinningen vieren en er een paar uitpikken die dit jaar opnieuw zouden kunnen worden verbroken.

Hier zijn 10 ongelooflijke wereldrecords die deze zomer zouden kunnen worden verbroken.

world records

1. Heren twee-zonder roeien

Momenteel is het wereldrecord voor Coxless Pair Rowing in handen van de Nieuw-Zeelandse inboorlingen Eric Murray en Hamish Bond, die het record in 2012 braken. Maar bijna een decennium nadat dat record was verbroken, heeft het Kiwi-paar wat concurrentie in de Kroatische broers Martin en Valent Sincovik. De huidige recordtijd is 6:08.50, maar de broers Sincovik staan ​​klaar om dit jaar de kroon te pakken.

2. Vrouwen Skiff Roeien

Het wereldrecord voor de snelste Women’s Single Skull Row werd voor het laatst helemaal gebroken in 2002 door de Bulgaarse roeier Rumyana Neykova, die het roeien in 7:07,71 voltooide. De Ierse roeister Sanita Puspure is echter gepositioneerd om dit jaar het record van Neykova te verbreken, nadat ze zowel op de wereldkampioenschappen roeien van 2018 als van 2019 goud heeft gewonnen.

3. 5000 m/10000 m atletiek heren

In 2020 vestigde Joshua Cheptegei twee nieuwe wereldrecords, één voor de 5000m met een ongelooflijke tijd van 12:11.00 en één voor de 10.000m met een tijd van 26:11. Wat betreft 2021 lijkt het erop dat Cheptegei de koploper is voor het breken van zijn eigen record en we kunnen niet wachten om te zien hoe hij dat gaat doen!

4. Gewichtheffen +87 kg Dames (Snatch, Clean & Jerk)

In april van dit jaar brak de Chinese Li Wenwen twee wereldrecords, met 148 kg in de snatch en 187 kg in de clean and jerk in de +87 kg-divisie voor dames. Wenwen heeft ongelooflijk veel talent en zet later dit jaar haar eigen records neer, slechts een paar maanden na haar laatste recordpoging.

Krachttraining voor vrouwen | Een beginner guide

Training

Krachttraining voor vrouwen | Een beginner guide

2021-01-08 06:00:14van Amy Golby

5. Polsstokhoogspringen heren

Polsstokhoogspringen is een van de belangrijkste sporten om dit jaar naar te kijken, aangezien de Zweed Arman Duplantis zijn eigen record gaat proberen te verbreken. De 21-jarige legde de lat letterlijk hoog toen hij in 2020 het wereldrecord polsstokhoogspringen voor mannen brak met een hoogte van 6,18 meter. Duplantis staat zeker op onze volglijst.

6. 100 meter schoolslag heren

De Britse Adam Peaty heeft eigenlijk twee records, de 100 meter schoolslag met een tijd van 56,88 en de 50 meter schoolslag met een tijd van 25,95. Peaty heeft een geschiedenis van het breken van records, dus het zal ons niet verbazen als hij dit jaar zijn eigen record verbreekt op de 100 meter schoolslag.

7. Freestylezwemmen voor dames

Meer uit het zwembad nu met Katie Ledecky uit de USA. Ledecky heeft momenteel de kroon voor het wereldrecord op de 400m (03:56.46), 800m (08:04.79) en 1500m (15:20.48) vrije slag voor dames. We zullen dit jaar Ledecky in de gaten houden om te zien of ze het record opnieuw kan breken, of dat ze wat concurrentie heeft.

8. Marathon voor heren

Ongelooflijk uithoudingsvermogen, motivatie en mentale kracht zijn allemaal vaardigheden die marathonlopers nodig hebben, en wereldrecordhouder Eliud Kipchoge uit Kenia heeft al deze vaardigheden in overvloed. Met het record voor de snelste marathontijd liep Kipchoge de marathon van Berlijn in slechts 2:01.39. Kipchoge is zeker een van de favorieten om in 2021 zijn eigen record te breken.

9. 20 km racewalk voor dames

Nu terug naar atletiek met de Chinese Yang Jiayu die momenteel het wereldrecord heeft voor de snelste racewandeling van 20 km met een tijd van 1:23.49. Jiayu zal dit jaar weer deelnemen, dus we zullen zien of ze weer een record kan claimen.

10. Zwemmen 50 m/100 m vrije slag dames

Weer een wereldrecordhouder die haar eigen titel verdedigt. Sarah Sjostrom uit Zweden heeft momenteel het wereldrecord in zes evenementen, met een tijd van 23,67 op de 50 meter voor dames en 51,71 op de 100 meter vrije slag voor dames. Sjostrom is klaar om dit jaar opnieuw het record te verbreken.

8 beste supplementen voor zwemmers | Moet je eten voordat je gaat zwemmen?

Voeding

8 beste supplementen voor zwemmers | Moet je eten voordat je gaat zwemmen?

2021-04-17 07:00:32van Claire Muszalski

Bericht om mee naar huis te nemen

Al deze atleten hebben ongelooflijk talent en we kunnen niet wachten om te zien wat ze dit jaar bereiken. Denk eraan, dit zijn slechts 10 wereldrecords die deze zomer voor het grijpen liggen, er zijn zoveel meer atleten om in de gaten te houden voor geschiedenismakende prestaties. Wij zullen de hele tijd kijken!

Op zoek naar meer inspiratie?

LEES DIT OOK:

Ontmoet Jason: Van skinny voetballer naar krachtig fitnessatleet

Onze atleten

Ontmoet Jason: Van skinny voetballer naar krachtig fitnessatleet

2021-07-07 14:00:46van Myprotein

Ontmoet Anna: IC verpleegkundige, moeder & sportvrouw

Onze atleten

Ontmoet Anna: IC verpleegkundige, moeder & sportvrouw

2021-07-07 14:12:55van Jennifer BlowMonica Green

Monica Green

Schrijver en Expert

Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.