Supplementen

Vitaminen voor zwemmen – de voordelen

Zwemmen is voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie en vaardigheid. Zwemmen is een geweldige manier om in vorm te blijven en je hoeft geen professionele atleet te zijn om te kunnen zwemmen.

Of je nu je algehele conditie wilt verbeteren of wilt afvallen, zwemmen is een geweldige activiteit. Zoals elke fitnessactiviteit vereist zwemmen uithoudingsvermogen, dus hier is onze top 3 vitamines om je zwemsessies te ondersteunen.

Artikel geschreven door Sophie Angell.

Vitamine B

Zwemmen zorgt voor een training van het hele lichaam, dus het is belangrijk om je energieniveau hoog te houden. Door te zwemmen kun je tegelijkertijd je buik-, arm- en beenspieren aanspannen. Studies hebben aangetoond dat mensen met een vitamine B last kunnen hebben van vermoeidheid en spierkrampen.

Door ons vitamine B-complex aan je routine toe te voegen, krijg je een optimale mix van B-vitamines in één handige tablet. Vitamine B draagt ​​ook bij tot een normaal metabolisme van energie, cognitieve functie, immuunondersteuning en de vermindering van vermoeidheid en moeheid; essentieel voor die lastige laatste baantjes.

Vitamine C

In de meeste zwembaden wordt chloor gebruikt om bacteriën te zuiveren en te verminderen; dit kan echter een negatief neveneffect hebben voor zwemmers. We hebben de ongelukkige ervaring gehad van rode ogen, een droge huid en haar en zelfs rimpels. Vitamine C helpt om chloor te neutraliseren en de schade veroorzaakt door blootstelling aan chloor te verminderen. Vitamine C is een van nature voorkomende antioxidant die veel belangrijke functies in het lichaam heeft.

Een gezonde dosis vitamine C kan bijdragen aan de normale werking van het immuunsysteem en de gezondheid van huid, mondhygiëne, botten en gewrichten ondersteunen door de normale vorming van collageen. Bovendien helpt vitamine C je metabolisme, waardoor de vermoeidheid veroorzaakt door training in het zwembad wordt verminderd.

White Kidney Bean

Zwemmen is een uitstekende manier om calorieën te verbranden en stelt je in staat je hartslag te verhogen zonder onnodige belasting van het lichaam. Terwijl je zwemt, gebruikt je lichaam energie die wordt gevonden in de vetreserves van het lichaam, wat na verloop van tijd zal resulteren in gewichtsverlies. White Kidney Bean is een natuurlijk supplement dat je lichaam helpt koolhydraten af ​​te breken en om te zetten in energie in plaats van te worden opgenomen in de darm.

Op zichzelf kan Witte Kidney Bean niet leiden tot gewichtsverlies, maar in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging, zoals zwemmen en een uitgebalanceerd dieet, kan het de functie van een natuurlijk metabolisme ondersteunen.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Vitamine B-complex | Wat is het? Voordelen? Symptomen bij een tekort?

Supplementen

Vitamine B-complex | Wat is het? Voordelen? Symptomen bij een tekort?

2021-12-15 14:30:07van Claire Muszalski

Alles over vitamine C | Wat is het? | Symptomen bij een tekort? Voordelen? Bronnen?

Supplementen

Alles over vitamine C | Wat is het? | Symptomen bij een tekort? Voordelen? Bronnen?

2022-02-10 12:00:17van Claire Muszalski

8 beste supplementen voor zwemmers | Moet je eten voordat je gaat zwemmen?

Voeding

8 beste supplementen voor zwemmers | Moet je eten voordat je gaat zwemmen?

2021-04-17 07:00:32van Claire MuszalskiMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert