Supplementen

Immuniteitssupplementen: zelfverdediging voor je lichaam

Door: Beth Addey (diëtist)

Ons immuunsysteem is verantwoordelijk voor de bescherming van ons lichaam tegen ziekteverwekkers zoals bacteriën, virussen, parasieten en schimmels. Voldoende slaap en een uitgebalanceerd dieet kunnen helpen om de immuniteit te verbeteren. Evenzo kan lichaamsbeweging en het beheersen van stressniveaus helpen om ervoor te zorgen dat dit vitale systeem optimaal functioneert.

Het implementeren van vitamines en supplementen in je routine kan extra ondersteuning van het immuunsysteem bieden wanneer je dieet mogelijk te weinig voedingsstoffen bevat. Lees verder om meer te weten te komen over onze beste supplementen voor de immuunfunctie.

Defence Shots

Myvitamins Sinaasappel & Mango smaak Defense Shots zorgen voor een fruitige dosis immuunondersteunende vitamines en mineralen. Met voedingsstoffen zoals vitamine B, C, zink en selenium, zijn deze smakelijke shots ontworpen met jouw dagelijkse welzijn in gedachten. Deze vitamines zijn vooral gunstig voor het verminderen van vermoeidheid en beschermen cellen tegen oxidatieve stress. (1,2,3,4,5)

Om de immuunbeschermende eigenschappen verder te versterken, zijn deze Defense Shots versterkt met 250 mg Wellmune® (bèta-glucaan). Het is klinisch bewezen dat Wellmune® het immuunsysteem ondersteunt en versterkt terwijl het de algehele gezondheid en het welzijn bevordert. (6) Bovendien bevatten deze smakelijke shots 80 mg gemberextract per portie, een plant met ontstekingsremmende en antioxiderende effecten.(7)

Vitamine D Gummies

Immunity

Onze cellen synthetiseren van nature vitamine D tijdens blootstelling aan UVB-stralen van de zon. Dit betekent dat het tijdens de wintermaanden moeilijk kan zijn om voldoende van deze vitamine binnen te krijgen.

Een tekort aan vitamine D is in verband gebracht met vermoeidheid, spierzwakte en verhoogde vatbaarheid voor infecties en auto-immuunreacties. (8) Onderzoek dat suggereert dat 1 op de 5 volwassenen niet genoeg vitamine D binnenkrijgt. Deze zijn gummies een handige manier om ervoor te zorgen dat je wél je dagelijkse dosis krijgt.(9)

Elke gummy zit niet alleen boordevol 25μg vitamine D, maar heeft ook een heerlijke sinaasappelsmaak. Probeer ze hier zelf:

Kauwbare vitamine C-tabletten

Immunity

1250% van je essentiële dagelijks aanbevolen vitamine C in een eenvoudige, kauwtablet. Naast immuniteitsondersteuning heeft vitamine C een aantal extra voordelen voor het lichaam. Deze vitamine helpt vermoeidheid te verminderen, beschermt onze cellen tegen oxidatieve stress en draagt ​​bij aan een normale psychologische en zenuwstelselfunctie.(1)

De belangrijkste bron van vitamine C in de voeding komt van fruit en groenten, met bronnen zoals citrusvruchten, paprika’s, aardbeien en broccoli. Maar liefst 45% van de volwassenen haalt de aanbevolen 5 porties groenten en fruit per dag niet. (10) Dit betekent dat deze personen een verhoogd risico lopen op een vitamine C-tekort. Voor degenen die moeite hebben om voldoende vitamine C-rijk voedsel in hun dieet te krijgen, kan een supplement helpen om de niveaus van binnenuit te ondersteunen.

Defence Sparkling Vitamin WaterImmunity

Voor een verfrissende bron van essentiële voedingsstoffen en elektrolyten, probeer Myvitamins Defense Sparkling Vitamin Water. Deze bestverkochte dranken bevatten ijzer om vermoeidheid tegen te gaan, (11) vitamine C om de immuunfunctie te behouden (1) en magnesium om de normale elektrolytenbalans te ondersteunen. (12)

Onze Defense Vitamin Waters zijn niet alleen een smakelijke bron van belangrijke vitamines en mineralen, maar ze zijn ook veganistisch en bevatten geen suiker en geen calorieën. Deze dagelijkse drankjes zijn de perfecte plantaardige toevoeging aan je dagelijkse routine. Probeer ze nu:

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

De beste supplementen voor wielrennen

Supplementen

De beste supplementen voor wielrennen

2021-10-03 12:00:00van Claire Muszalski

Beste L-arginine supplementen | Voordelen, dosering & bijwerkingen

Supplementen

Beste L-arginine supplementen | Voordelen, dosering & bijwerkingen

2021-09-30 15:30:51van Claire Muszalski

'S Werelds Eerste Clear Soy Protein is hier | Soy Just Got Juicy

Supplementen

'S Werelds Eerste Clear Soy Protein is hier | Soy Just Got Juicy

2021-09-20 10:00:45van Monica Green


 1. Vitamine C draagt ​​bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid, de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress, de normale werking van het immuunsysteem, de normale psychologische functie en de normale werking van het zenuwstelsel.
 2. Zink draagt ​​bij tot de normale werking van het immuunsysteem en de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.
 3. Selenium draagt ​​bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
 4. Vitamine B12 draagt ​​bij tot de normale werking van het zenuwstelsel, een normale psychologische functie, de normale functie van het immuunsysteem, gezonde tanden, botten, haar, huid en nagels, het behoud van energie en algemene vitaliteit en het verminderen van vermoeidheid.
 5. Vitamine B6 draagt ​​bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en de normale werking van het immuunsysteem.
 6. https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1475-2891-13-38
 7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/
 8. https://my.clevelandclinic.org/health/articles/15050-vitamin-d–vitamin-d-deficiency
 9. https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/537616/SACN_Vitamin_D_and_Health_report.pdf
 10. https://www.ethnicity-facts-figures.service.gov.uk/health/diet-and-exercise/healthy-eating-of-5-a-day-among-adults/latest
 11. IJzer draagt ​​bij aan het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
 12. Magnesium draagt ​​bij aan een normale elektrolytenbalans.


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert