Supplementen

3 supplementen voor je nieuwe gezondheidskick

Kerstmis en de feestdagen zijn vaak een tijd van verwennerij en lekkernijen. Met de komst van januari drijft de “nieuw jaar, nieuwe ik”-mentaliteit velen van ons tot een gezondheidskick of detox. We hebben onze voedingsdeskundige, Beth, gevraagd om uit te leggen wat een detox precies is en hoe supplementen kunnen helpen.

Door: Beth Addey, Diëtist. 

Wat is een detox?

Een term die vaak de ronde doet zonder veel begrip; een detox is een proces dat ons lichaam dagelijks doormaakt. Door het werk van je organen, namelijk je lever en nieren, ontgift het lichaam om afvalstoffen en gifstoffen te verwijderen. Hoewel dit van nature gebeurt, kunnen we ervoor kiezen om gezond gedrag te vertonen (en ongezond gedrag achterwege te laten) om het ontgiftingsproces te versnellen.

vrouw drinkt water

Hoe moet ik detoxen?

Er zijn verschillende manieren waarop we het ontgiftingsproces kunnen ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld alcoholgebruik beperken en meer water drinken. Je kunt ook het aantal suikers en bewerkte voedingsmiddelen in je dieet verminderen, terwijl je ze vervangt door voedingsmiddelen die rijker zijn aan antioxidanten, zoals fruit en groenten. Je kunt je slaap verbeteren, meer bewegen en stressfactoren beperken.

Naast deze veranderingen in levensstijl, is het gebruik van supplementen een van de gemakkelijkste en handigste manieren om het ontgiftingsproces te ondersteunen en je gezondheid een boost te geven.

Onze top 3 supplementen om je gezondheidskick te ondersteunen:

1. Apple Cider Vinegar Gummies

Deze heerlijke gummies met appelsmaak zijn verrijkt met vitamine C, chroom en 500 mg appelciderazijn. Chroom speelt een essentiële rol bij het handhaven van het lichaamsgewicht en de controle van de bloedsuikerspiegel.(1)

Vitamine C is een antioxidant die de cellen beschermt tegen oxidatieve stress. Dit kan het risico op ziekte verminderen en de anti-aging eigenschappen van de huid bevorderen. Vitamine C draagt ​​ook bij aan een normale psychologische en immuunsysteemfunctie, evenals aan de vermindering van vermoeidheid.(2)

2. Inulinepoeder

Deze veganistische bestseller is een handige bron van een vezelrijk prebioticum. Prebiotica voeden de goede bacteriën in onze darmen. Deze bacterie helpt de spijsvertering bij het verbeteren van de opname van voedingsstoffen uit het voedsel dat we eten. Als je je darmen ondersteunt met een aanvullend prebioticum, kun je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk goeds uit je voeding opneemt.

Inuline zorgt er ook voor dat je langer een vol gevoel hebt, onderdrukt hongergevoelens en bevordert de bevrediging na een maaltijd.(3)

Als het verbeteren van je slaap deel uitmaakt van je ontgiftingsplan, kan inuline helpen.(4) Studies tonen aan dat na het innemen van inuline de slaapduur is toegenomen en de rusteloos in bed doorgebrachte tijd is afgenomen. Als een niet-gearomatiseerd poeder kan inuline worden gebruikt bij het bakken of in vloeistoffen worden geroerd voor een gemakkelijke manier om je gezondheidskick te stimuleren.

3. Vitamine B-tabletten

Deze tabletten bevatten een hoogwaardige, deskundige mix van alle essentiële B-vitamines, met meer dan 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Het B-vitaminecomplex wordt geassocieerd met een breed scala aan verschillende voordelen. Deze omvatten energieproductie, normaal psychisch functioneren, immuunsysteem en zenuwstelsel. (5) Na een drukke feestperiode kunnen velen van ons profiteren van de uiterlijke en innerlijke boost die deze essentiële voedingsstoffen bieden.

Hoewel de meeste B-vitamines gemakkelijk in voedsel worden gevonden, zijn sommige vitamines, zoals vitamine B12, mogelijk moeilijker te vinden in het dieet. Dit geldt met name voor degenen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, aangezien vitamine B12 meestal wordt aangetroffen in producten op basis van dieren.

Verder zijn de B-vitamines wateroplosbaar. Dit betekent dat overtollige B-vitamines niet in het lichaam worden opgeslagen, maar via de urine uit het lichaam worden afgevoerd. Daarom hebben we dagelijkse consumptie van deze reeks vitamines nodig om de niveaus op peil te houden. Een handige manier om dit te doen, naast het nuttigen van een gevarieerde, evenwichtige voeding, is door het gebruik van een supplement.

Waarom zou je een gezondheidskick voor het nieuwe jaar beginnen?

In plaats van dit nieuwe jaar naar snelle oplossingen voor gewichtsverlies te zoeken, kun je je innerlijke welzijn een boost geven met deze eenvoudige voedingstips. Een uitgebalanceerd dieet rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten kan de gezondheid van je darmen, huid en immuunsysteem ten goede veranderen.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

De beste vitamines voor de winter

Voeding

De beste vitamines voor de winter

2022-01-03 07:00:29van Myprotein

Vitamine B-complex | Wat is het? Voordelen? Symptomen bij een tekort?

Supplementen

Vitamine B-complex | Wat is het? Voordelen? Symptomen bij een tekort?

2021-12-15 14:30:07van Claire Muszalski

Werken collageensupplementen? Wat is het beste type?

Supplementen

Werken collageensupplementen? Wat is het beste type?

2020-05-29 06:00:48van Claire Muszalski


  1. Chroom bevordert de stofwisseling en ondersteunt fysiologisch de gewichtsbeheersing.
  2. Vitamine C beschermt de cellen tegen oxidatieve stress en draagt ook bij tot een normale psychologische en immuunsysteemfunctie en de vermindering van vermoeidheid.
  3. Inuline helpt je langer een vol gevoel te hebben, remt je hongergevoel en geeft een voldaan gevoel.
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4663569/
  5. B-vitamines dragen bij tot een normaal energieleverend metabolisme, een normale psychologische, immuun- en zenuwstelselfunctie, de instandhouding van een normale huid, haar en nagels en de vermindering van vermoeidheid.


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert